Veelgestelde vragen elektrisch rijden
Bijtelling 2022
Duurzaam en goedkoper rijden

Wat wordt de bijtelling voor lease auto’s vanaf 1 januari 2022?

Voor benzine, diesel en hybride aangedreven auto’s geldt een bijtelling van 22% als deze in 2022 op kenteken worden gezet. Het tarief blijft daarmee gelijk aan voorgaande jaren.

Wel verandert de bijtelling voor volledig elektrische auto’s. Zakelijk leaserijders die meer dan 500 km privé rijden gaan met een elektrische auto 16% bijtelling betalen. Dit geldt tot de drempelwaarde van € 35.000. Zodra de waarde van de auto boven dit bedrag ligt, betaalt u 22% bijtelling. De drempelwaarde is dit jaar daarmee ook verlaagt, van € 40.000 naar de eerder genoemde € 35.000. 

De overheid zal in de komende jaren de bijtelling voor volledig elektrische voertuigen verder blijven afbouwen. Wilt u alvast de bijtellingspercentages en de maximale catalogusprijzen voor het verlaagde tarief weten? Bekijk dan onze pagina over wat bijtelling is

Hoelang betaalt u de bijtelling van 2022 over uw elektrische auto?

Het bijtellingspercentage ligt vanaf de eerste tenaamstelling vast voor 60 maanden. Er wordt hierbij niet gekeken naar het wisselen van eigenaar. Zodra u een auto least die in januari 2022 in gebruik is genomen, dan betaalt u tot en met januari 2027 16% bijtelling.

Duurzaam en voordelig rijden

Duurzaam rijden en enorm veel geld besparen? DutchLease beschikt altijd over elektrische auto's met extra scherpe leaseprijzen. Neem contact op met onze accountmanagers of leaseadviseurs voor een persoonlijke, vrijblijvende offerte naar uw eigen smaak.

Bijtellingscalculator

Bereken snel en eenvoudig uw netto bijtelling met onze calculator.

  • Voor elk auto type
  • kentekenafgifte jaren 2018 t/m 2022
Cupra Ateca zakelijke lease
Bijtelling elektrische auto 2022 berekenen
Voor elektrische auto’s bedraagt de bijtelling in 2022 dus 16 % tot aan het drempelbedrag van 35.000. Zelf uw bijtelling berekenen? Gebruik dan onze bijtellingscalculator.