Blog Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag 2021: de plannen van het kabinet door vertaald voor u als zakelijke (elektrische) rijder of wagenparkbeheerder

Prinsjesdag 2021, voor het tweede jaar op een rij anders dan anders. Zonder publiek en geen aankomst van het koningspaar in de glazen koets. De troonrede is vanwege het coronavirus weer uitgesproken in de Grote Kerk in Den Haag door Koning Willem-Alexander, in plaats van in de Ridderzaal. Vanwege een demissionair kabinet stonden er minder Prinsjesdagplannen in de Miljoenennota en Rijksbegroting 2022. De plannen die betrekking hebben op u als zakelijke (elektrische) rijder of wagenparkbeheerder zetten we hieronder kort voor u op een rij.
 

Bijtelling wordt aangepast

Volgens het Klimaatakkoord wordt de bijtelling jaarlijks aangepast. Per 2022 wordt de bijtelling aangepast van 12% naar 16%. De maximering van deze bijtelling wordt echter verlaagd van € 40.000 naar € 35.000. In 2023 zal deze maximering zelfs verlaagd worden naar € 30.000. Voor het bedrag boven de € 35.000 blijft voor u als elektrisch rijder een bijtelling gelden van 22% met een gelijk blijvende korting van 6% bij elektrische auto’s (16% bijtelling wordt er dan berekend).

 Bijtelling wordt aangepast

 

 

Kijk voor meer informatie op: Rijksoverheid/belastingplan/belastingwijzigingen-vergroening/emissievrije-autos

 

Wijziging belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm)

Een andere maatregel als stimulans voor milieuvriendelijk autorijden is dat de bpm volgend jaar zal stijgen. Derhalve zullen auto’s dus duurder worden. Tot 2025 worden de bpm tarieven en de grenzen per categorie vervolgens met ongeveer 2,3% verhoogd. De vrijstelling van bpm voor elektrische auto’s blijft in elk geval nog tot en met 2024 bestaan. Op deze manier stimuleert de Rijksoverheid volledig elektrisch rijden.

Wijziging belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm)

Meer informatie is te lezen op: rijksoverheid/belastingwijzigingen-vergroening/bpm

 

Subsidie elektrische bestelwagen 

Een van de onderdelen van het Klimaatakkoord is de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark. Het invoeren van zero emission zones in diverse Nederlandse steden is hier een onderdeel van. Aangezien dit een aanpassing vereist in het wagenpark van bedrijven en instelling heeft de overheid sinds 15 maart jl. de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto (SEBA) ingevoerd. Deze regeling levert u 10% subsidie op de netto catalogusprijs (met een maximum van €5.000,-). In 2022 komt er nog eens 28 miljoen extra bij voor de aanschaf van een elektrische bestelwagen. De exacte invulling hiervan volgt nog. 
Meer informatie over de huidige SEBA leest u hier: DutchLease-blog/Subsidieregeling-elektrische-bestelwagens-2021

 

Meer weten over uw persoonlijke situatie en zakelijk rijden?

Neem contact op met onze leaseadviseurs of accountmanagers voor meer informatie over uw mogelijkheden. Onze leaseadviseurs informeren en adviseren u graag.
 

 

Tesla Model 3 leasen
Rijden met 12% bijtelling
Bekijk elektrische leasemodellen