Elektrische auto opladen
De werking van laadpalen en laadpassen

Hoe werkt het opladen van mijn elektrische auto?

Steeds meer mensen stappen over naar elektrisch rijden. Elektrisch rijden biedt vele voordelen. Financieel is het aantrekkelijk en elektrische auto's hebben over het algemeen minder onderhoud nodig. Maar elektrische auto's moeten ook regelmatig worden opgeladen. Dit kan op verschillende manieren. 

Laadpaal  koppelen

1. Parkeer bij een laadpaal en koppel uw laadkabel aan de laadpaal. U ziet dan een groen licht.
Laadpaal pas

2. Houd de laadpas voor de laadpaal en koppel de laadkabel aan uw auto. Wacht tot u een blauw licht ziet. De auto laad nu op.
Laadpaal elektrische auto

3. Bij terugkomst ontgrendelt u de laadpaal met de laadpas en koppelt u de laadkabel los.

Hoe lang duurt het opladen van uw elektrische auto

Elektrisch laden gaat niet overal even snel. De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg de accu is, het vermogen van het laadpunt en hoe snel uw auto kan laden. Als u een laadpaal aan huis hebt kan het laden wat langer duren, omdat u thuis ook van andere stroom gebruikt maakt. Denk aan een laadtijd van 8 tot 10 uur. Een (snel)laadpunt op een publieke plek neemt minder tijd in beslag: ongeveer vier uur. Een derde optie is het laden aan een snellaadpaal. Binnen een half uur zal de auto tot 80% opgeladen zijn. Snellaadpunten staan onder andere langs de snelweg, op parkeerterreinen en carpoolplaatsen. De laadkosten zijn hoger dan bij normale laadpalen en niet alle elektrische auto's kunnen van deze derde optie gebruik maken.

Rijden met 8% bijtelling
Bekijk elektrische leasemodellen