Elektrisch rijden
Voor de zakelijke leaserijder

Hoe werkt het opladen van mijn elektrische auto?

De werking van laadpalen en laadpassen

Stel, u rijdt een Volkswagen E-Golf. Deze auto heeft een actieradius van ongeveer 300 kilometer. U kunt na het aantal gereden kilometers uw auto aan een laadpaal koppelen, waarna deze uw auto letterlijk zal 'opladen'. Dat werkt als volgt:


Elektrisch opladen DutchLease
Parkeer bij een laadpaal en koppel uw laadkabel aan de laadpaal. U ziet dan een groen licht.
Elektrisch opladen DutchLease
Houd de laadpas voor de laadpaal en koppel de laadkabel aan uw auto. Wacht tot u een blauw licht ziet. De auto laad nu op.
Elektrisch opladen DutchLease
Bij terugkomst ontgrendelt u de laadpaal met de laadpas en koppelt u de laadkabel los.

Het elektrisch laden kost wat tijd. De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg je accu's zijn en hoe snel jouw auto kan laden. Als je een laadpaal aan huis hebt kan het wat langer duren, omdat je thuis ook van andere stroom gebruikt maakt. Denk aan 8 tot 10 uur. Een laadpunt op een publieke plek neemt minder tijd in beslag: ongeveer vier uur. Een derde optie is het laden aan een snellaadpaal. Binnen een half uur zal de auto tot 80% opgeladen zijn. Van deze palen zijn er nog niet veel in Nederland. Ze staan bijvoorbeeld langs de snelweg, op parkeerterreinen en carpoolplaatsen. De laadkosten zijn hoger dan bij normale laadpalen en niet alle elektrische auto's kunnen van deze derde optie gebruik maken.

In de DutchLease Laadwijzer staan de belangrijkste zaken over elektrisch rijden voor u op een rij, zodat u zorgeloos op weg kunt.

Elektrisch leasen komt met fiscaal voordeel
Onze leaseadviseurs en accountmanagers adviseren u graag