Elektrische auto opladen
De werking van laadpalen en laadpassen

Hoe werkt het opladen van mijn elektrische auto?

Nederland krijgt steeds meer elektrische laadpalen. Nederland is zelfs koploper als het gaat om de laadinfrastructuur in Europa. Waar we in 2018 nog maar 37.000 laadpunten hadden, is dit in 2020 inmiddels uitgegroeid tot ruim 50.000. Dit aantal is snel groeiende en elektrisch rijden is hiermee allang geen uitdaging meer!
Elektrisch laden in 3 stappen
Laadpaal  koppelen

1. Parkeer bij een laadpaal en koppel uw laadkabel aan de laadpaal. U ziet dan een groen licht.
Laadpaal pas

2. Houd de laadpas voor de laadpaal en koppel de laadkabel aan uw auto. Wacht tot u een blauw licht ziet. De auto laad nu op.
Laadpaal elektrische auto

3. Bij terugkomst ontgrendelt u de laadpaal met de laadpas en koppelt u de laadkabel los.

Een elektrische laadpaal bij uw thuis

Wilt u een elektrische auto leasen maar heeft u thuis nog geen laadpaal? DutchLease installeert uw laadpaal en maakt deze gebruiksklaar voor u. De kosten hiervan kunnen desgewenst worden verwerkt in uw leasecontract. Zo kunt u ook voor de deur uw accu 's nachts volladen voor een nieuwe (werk)dag. Dit is extra voordelig, want thuisladen is gebruikmaken van de goedkoopste stroom. Neem contact op met onze leaseadviseurs voor de mogelijkheden.

 

Vind hier uw dichtstbijzijnde laadpaal

Een laadpaal in de buurt vinden? Met de Smoovapp heeft u snel een laadpaal in uw buurt gevonden en de beschikbaarheid gecheckt. 

 

Hoe lang duurt het opladen van uw elektrische auto

Elektrisch laden gaat niet overal even snel. De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg de accu is, het vermogen van het laadpunt en hoe snel uw auto kan laden. Als u een laadpaal aan huis hebt kan het laden wat langer duren, omdat u thuis ook van andere stroom gebruikt maakt. Denk aan een laadtijd van 8 tot 10 uur. Een (snel)laadpunt op een publieke plek neemt minder tijd in beslag: ongeveer vier uur. Een derde optie is het laden aan een snellaadpaal. Binnen een half uur zal de auto tot 80% opgeladen zijn. Snellaadpunten staan onder andere langs de snelweg, op parkeerterreinen en carpoolplaatsen. De laadkosten zijn hoger dan bij normale laadpalen en niet alle elektrische auto's kunnen van deze derde optie gebruik maken.


Extra voordelige bijtelling voor elektrische auto's

De bijtelling die u betaalt voor het privégebruik van uw auto is afhankelijk van het type auto, de waarde van de auto en de datum van de eerste toelating. Zodra u meer dan 500 privé kilometers per jaar rijdt, bent u verplicht om bijtelling te betalen. Waar u voor benzineauto's en diesels 22% bijtelling betaalt, geldt er voor elektrische auto's een lagere bijtelling. De overheid wil hiermee elektrisch rijden stimuleren. Echter loopt de bijtelling voor elektrische auto's snel op. In 2019 bedroeg de bijtelling voor elektrische auto's slechts 4%, dit is in 2020 veranderd naar 8% en zal in 2021 12% bedragen. Profiteer van lage bijtelling met deze elektrische auto's.

Rijden met 12% bijtelling
Bekijk elektrische leasemodellen