Elektrische auto's 2022

Belangrijkste elektrische auto's in 2022

De auto's met waanzinnige prestaties

Elektrische auto's 2022

Het aantal elektrische auto's neemt in Nederland enorm snel toe. Automerken spelen hier goed op in en hierdoor is er een enorme competitie in de autowereld. Vooral op het gebied van specificaties, innovatie en design proberen de automerken zich te onderscheiden van elkaar. Op deze pagina vind je de elektrische auto's waar wij naar uitkijken:

BMW i4

BMW i4

Dit model is uitgerust met de BMW eDrive-technologie en behaalt zeer indrukwekkende prestatiecijfers. Er zijn twee varianten van de BMW i4. Namelijk de i4 M50 en de i4 Edrive40. De M50 beschikt over 544 pk en heeft een actieradius tot 510 kilometer. De eDrive40 beschikt over 340 pk met een actieradius tot wel 590 kilometer. Beide varianten behalen dus bizar goede prestaties en een enorm vermogen. De BMW i4 eDrive40 beschikt over een actieradius van 590 kilometer door: de combinatie van efficiënt aandrijfconcept, lichte materialen, een aerodynamisch design en een krachtige hoogspanningsaccu. Vanaf eind 2021 zal de i4 verschijnen in de showrooms.

Actieradius tot: 590 km

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor één van de luxe BMW modellen.

 

Mercedes EQE 

De volledig elektrische EQE is onlangs gepresenteerd in München door Mercedes-Benz. Dit model valt in de categorie E-klasse vandaar dat Mercedes er een E achter plaatst. Dit veelbelovende model wordt midden 2022 verwacht op de markt. Met name de actieradius van de EQE is een opvallende prestatie. De actieradius zal van 545 tot 660 kilometer zijn met een accu van 90 kWh. De prijzen en verdere specificaties volgen nog van de EQE.

Actieradius tot: 660 km

Kiest u toch voor een elektrische SUV? Vraag via hier een vrijblijvende offerte aan voor de Mercedes EQA.

 
Mercedes EQE
NIO ES6

NIO ES6

Het Chinese automerk NIO heeft zijn tweede model gepresenteerd: de ES6. Het gaat weer om een volledig elektrische SUV net als de eerder getoonde ES8. De NIO modellen behalen zeer goede prestaties. Zo beschikt de ES6 over 544 pk uit zijn twee elektromotoren met een topsnelheid van 200 km/h. De ES6 sprint van 0-100 km/h in slechts 4,7 sec. Vanaf 2022 zou de ES6 beschikbaar moeten zijn in Nederland.

Actieradius tot: 510 km

Lees hier meer over het innovatieve automerk NIO.

 

Nissan Ariya

De Nissan Ariya werd een jaar geleden gepresenteerd en is de belangrijkste nieuwkomer voor het merk. Het succes dat Nissan heeft behaald in Europa met de Qashqai wilt het bedrijf doorzetten met een volledig elektrische variant namelijk de Ariya. De Nissan Ariya wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

Er komt een twee wiel aangedreven variant en een vierwiel aangedreven variant (e-4orce). Er komt een accu van 87 kWh in de Ariya met een actieradius dat verschilt van 400 tot 500 kilometer. 

Actieradius tot: 500 km

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor één van de Nissan modellen.


 
Nissan Ariya
Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

De Toyota bZ4X is de eerste elektrische SUV van Toyota in Europa die volgend jaar op de markt zal verschijnen. In de naam van het model staat bZ voor ‘Beyond Zero’ en hiermee geeft Toyota aan dat het om een elektrisch model gaat. De Bz4x zal een voor- en vierwielaandrijving krijgen en zal een actieradius van 450 kilometer aantikken. Daarnaast is de Bz4X een stuk ruimer dan de RAV4. De vierwiel aangedreven bZ4X krijgt 218 pk en 336 Nm. 

De bz4X wordt standaard geleverd met een warmtepomp. Door middel van een 150 kW snellader kan de watergekoelde batterij in zo’n 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen. Daarnaast verwacht Toyota dat het accupakket van de auto na 240.000 gereden kilometers slechts 10 procent van zijn capaciteit heeft verloren. 

Actieradius tot: 450 km

Kiest u toch voor een hybride Toyota? Vraag via hier een vrijblijvende offerte aan voor de nieuwe Toyota Corolla Hybrid.

 

MG MG5 (eerste elektrische station)

Momenteel zijn er verschillende soorten elektrische auto’s, maar een elektrische stationwagen is in Nederland nog niet op de markt. Het merk MG gaat hier verandering in brengen en haalt volgend jaar namelijk 5 Electric naar ons land, waarover het merk nu meer informatie deelt.

Volgens MG zal de vanafprijs van de 5 Electric uitkomen op minder dan €30.000. De MG5 Electric krijgt een bagageruimte van 479 liter. Zodra je de achterbank plat legt dan is er achterin 1.400 liter ruimte vrij. De MG5 Electric krijgt 156 pk en 260 Nm. Met een accupakket van 61,1 kWh zou dit model dus 400 kilometer kunnen halen.

Actieradius tot: 400 km
 
MG MG5
MG ZS EV Facelift

Facelift MG ZS EV 

MG ZS EV was een zeer groot succes voor MG. Er werden 15.000 exemplaren verkocht van dit model en dat zijn zeker mooie cijfers voor een merk dat een lange tijd weinig van zich liet horen. MG heeft ervoor gekozen om dit model te vervangen door de MG ZS EV facelift. Er zijn een aantal upgrades aan het exterieur: meegespoten grille, andere achterlichten en strakkere bumpers. De upgrades en vooral de nieuwe (led)koplampen geven de ZS EV een zeer moderne en frisse look. De nieuwe MG ZS EV krijgt ook een long Range-variant die een batterijpakket heeft van 70 kWh. De actieradius loopt hiermee op tot 440 kilometer. Vanaf eind oktober 2022 zal de facelift van de elektrische SUV in de showrooms verschijnen.

Actieradius tot: 440 km

 

Byton M-Byte

Het eerste model van het Chinese automerk komt naar Europa. Met de M-Byte wilt Byton een aandeel krijgen in Europa door opvallende specificaties onder de aandacht te brengen. De volledig elektrische auto krijgt diverse varianten. De variant met een 72 kWh accupakket krijgt een vermogen van 272 pk. Verder is er een variant met een accupakket van 98 kWh die met een vierwielaandrijving op de markt komt. Dit model beschikt over 408 pk. De Byton M-Byte zal in het eerste kwartaal van 2022 op de markt verschijnen.

Actieradius tot: 435 km

Byton M-Byte
Renault Megane E-Tech

Renault Megane E-tech EV

Op het gebied van EV was Renault er vrij snel bij, maar er was nog geen volwaardige elektrische gezinsauto op de markt. Met de Renault Mégane E-Tech Electric die vanaf februari 2022 te bestellen is komt daar verandering in op de markt. De Mégane e-Tech krijg een accu van 40 of 60 kWh die voor een actieradius tot 470 kilometer moet zorgen.

Actieradius tot: 470 km

Kiest u toch voor een compactere elektrische Renault? Vraag via hier een vrijblijvende offerte aan voor de Renault ZOE.

 

Sono Sion

Sono motors is een bedrijf dat opgericht is in 2016 met als ambitie om een relatief betaalbare elektrische auto op de markt te brengen. Dit wilt het bedrijf realiseren door een model op de markt te brengen dat een deel van zijn benodigde energie uit zonnecellen haalt. Midden 2017 werd de Sion gepresenteerd aan de wereld. Dit model is helaas nog steeds niet op de markt, maar Sono heeft op dit moment de financiële middelen binnen om de Sion alsnog op de markt te zetten. Wanneer de auto op de markt verschijnt is echter nog niet precies bekend. Op de website communiceert Sono Motors dat de auto in 2022 uiteindelijk in productie gaat.

De actieradius van de elektrische hatchback zit rond de 250 kilometer met een accupakket van 35 tot 45 kWh. De Sono Sion heeft 163 kW en een Nm van 290. Uiteindelijk zorgt dit voor een topsnelheid van 140 km/h. De auto kan worden opgeladen aan een stopcontact, een laadpaal (laadtijd circa 3,5 uur) of een snellader (laadtijd circa: 30 minuten voor 80 procent capaciteit). De zonnepanelen op het dak zorgen tijdens het rijden voor maximaal 34 kilometer extra bereik.
 
Actieradius tot: 250 km
Sono Sion
Tesla Model 3 leasen
Rijden met 16% bijtelling
Bekijk elektrische leasemodellen