Elektrische bus leasen

Een elektrische bus leasen

Waar moet u op letten

Een elektrische bus leasen bij DutchLease

Een elektrische bus wordt heel anders gebruikt dan een elektrische auto. Waar men bij een elektrische auto sterk gefocust is op de lage bijtelling voor het privé rijden, zal er met een elektrische bedrijfswagen een stuk minder privé worden gereden. Toch levert het leasen van een elektrische bedrijfswagen wel degelijk voordeel op.

Goedkope brandstof

De prijs van elektriciteit is voorlopig nog een stuk lager dan diesel of benzine. En de kans dat dit snel gaat veranderen is erg klein. Daarbij bestaan er verschillende manieren van opladen. Zo kunt u zorgen voor eigen energie, door middel van zonnepanelen. Deze energie kunt u gebruiken om uw bedrijfswagen vrijwel kosteloos op te laden.

Uw bedrijf verduurzamen voor een beter milieu

Het klimaat is een hot topic en veel bedrijven zetten in op het verduurzamen van het wagenpark. Dit is een goede reden om te kiezen voor een elektrische bus. Door alleen nog maar elektrische voertuigen te leasen voor uw bedrijf, zet u een stap naar een CO2 neutrale bedrijfsvoering. Dit kan voor uw klanten van grote waarde zijn.

Minder onderhoud

Omdat de motor van elektrische bussen een elektromotor is, en daarom uit slechts een paar onderdelen bestaat, kan er minder beschadigd raken of kapot. Dit betekent dat u een stuk minder vaak uw bus kwijt bent voor reparatie. Een elektrische bus kan daarom ook nog gezien worden als efficiënt: u kunt uw tijd besteden aan de groei van uw bedrijf.

Praktisch: wat komt erbij kijken

Waar laadt u op, waar vindt u laadpunten en hoe snel gaat dit laden precies? En de meest gestelde vraag: hoever komt u op één volle tank. De meeste elektrische voertuigen kunnen nu in minder dan een half uur voor 80% opgeladen. Het snelladen kan op steeds meer plekken en de meeste snellaadplekken zijn te vinden langs de snelweg.

 

Elektrisch rijden steeds aantrekkelijker

Om het elektrische rijden voor u als ondernemer nog aantrekkelijker te maken zijn door de overheid meerdere regelingen en subsidies in het leven geroepen: 
  • Indien u ook privé rijdt Gunstig bijtellingstarief van 12%  in 2021 (op auto tot €40.000, over het resterende bedrag betaalt u 22% bijtelling).
  • Geen motorrijtuigenbelasting en BPM verschuldigd tot en met 2024. Een bedrijfswagen die op diesel rijdt is overigens ook geen BPM verschuldigd.

whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's maken het rekensommetje interessant.
Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.
Volvo C40 elektrisch leasen
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten