Elektrische bus leasen

Een elektrische bus leasen

Ondernemen met een oog op de toekomst: bekijk de voordelen

Een elektrische bedrijfswagen leasen

Een elektrische bedrijfswagen leasen wordt steeds aantrekkelijker. Terwijl de diesel prijzen stijgen, stimuleert de overheid elektrisch rijden. Door een elektrische bestelbus te leasen bespaart u op belasting, op diesel én hoeft u niet langer rekening te houden met de milieuzones. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Hieronder vertellen we u meer over al deze voordelen. 

Geen omkijken naar de milieuzones 

Is uw bedrijf actief in stedelijke gebieden? Dan moet u rekening houden met de milieuzones. Deze zones zijn niet toegankelijk voor bepaalde bestelauto’s die op diesel rijden. Op dit moment zijn er twee milieuzones: 

De gele milieuzone - alleen toegankelijk voor voertuigen met emissieklasse 3 of hoger. 
De groene milieuzone - alleen toegankelijk voor emissieklasse 4 of hoger.

Scherpere milieuzones vanaf 2025: nog meer beperkingen

In 2025 worden de milieuzones aangescherpt. Zo mag u vanaf dan ook niet meer met een emissieklasse 4 in een groene zone rijden. Daarnaast hebben gemeenten het recht om nul-emissiezones in te voeren. Dit zijn zones waarin u alleen nog maar met elektrische bestelauto’s mag rijden. 

Als uw bedrijf actief is in een milieuzone, dan heeft dit grote effecten op uw bedrijfsvoering. 2025 klinkt misschien nog ver weg, maar de leaseperiode's van bestelwagens zijn over het algemeen vijf jaar of langer. Daarbij moet u rekening houden met lange productie- en levertijden die impact kunnen hebben op uw planning. Daarom is het belangrijk om juist nu al bij de milieuzones stil te staan bij de lease van nieuwe bedrijfsauto’s. 

Voordelen elektrische bedrijfswagen
  • Geen omkijken naar milieuzones

  • Duurzaam

  • Lagere leasekosten door lagere brandstofkosten

  • Vrijstelling wegenbelasting tot 2025 

Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.
whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's maken het rekensommetje interessant.

Duurzaam ondernemen met elektrische bedrijfsauto's 

Voor veel ondernemingen is duurzaam ondernemen een van de speerpunten van het bedrijf. Misschien herken u dit, omdat uw medewerkers hiernaar vragen, of uw klanten dit belangrijk vinden.  Wie weet wilt wel zelf uw steentje bijdragen aan een gezondere planeet. 

Hoe dan ook: met elektrische bedrijfswagens zet u een eerste stap in de juiste richting. Hierdoor stoot u veel minder CO2 uit en verkleint u dus de footprint van uw onderneming. 

Zoekt u naar andere manieren om uw CO2 footprint te verkleinen? Neem dan contact met ons op om samen te sparren over andere vormen van mobiliteit, zoals deelauto’s of fietsen.

Opel Vivaro E opladen

Profiteer van de financiële voordelen van een elektrische bedrijfswagen leasen 

U zoekt nieuwe bestelbussen voor uw bedrijf en twijfelt over de financiële voordelen van elektrisch rijden. Elektrische bedrijfswagens lijken op het eerste oog misschien duurder dan brandstof bedrijfswagens. Of zitten er zoveel fiscale aan elektrische bedrijfswagens dat ze tóch een interessant alternatief zijn? Elektrisch rijden vergt minder onderhoud en de brandstofkosten zijn lager. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel subsidies die elektrisch rijden ook goedkoper maken. Dit leggen we hieronder uit. 

 

Lagere leasetarieven door subsidies voor elektrische bedrijfswagens 

Subsidies maken elektrische bestelbussen financieel nóg aantrekkelijker. De kans is groot dat u hier recht op heeft. 
Zo zijn er verschillende gemeenten, zoals als Rotterdam en Amsterdam die een subsidie geven voor elektrische bedrijfswagen. 
Daarnaast heeft u wellicht ook recht op een SEBA subsidie. Hiermee ontvangt u 10% subsidie over de prijs van de bedrijfswagen, tot maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. En dat merkt u natuurlijk in uw leasetarief. 
Elektrische auto opladen

Praktische informatie rondom elektrisch bedrijfswagens

Bij het leasen van een elektrische bedrijfswagen komen ook veel praktische vragen kijken. Hoe groot moet de actieradius zijn voor de ritten die u of uw medewerkers afleggen? En waar staan laadpalen? Bekijk daarom onze pagina over elektrische bedrijfswagens in de praktijk. Zo weet u precies waar u op moet letten! Ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Deze helpen u namelijk graag op weg. 

Volvo C40 elektrisch leasen
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten