Elektrische bus leasen

Een elektrische bus leasen

Waar moet u op letten

Elektrische bedrijfswagen in de praktijk: waar moet u op letten?

U bent bekend met de voordelen van elektrische bedrijfswagens en overweegt om er een of meerdere voor uw bedrijf aan te schaffen. Maar dan komen de praktische vragen om de hoek kijken. Zo zijn er een aantal dingen waar u van te voren over na moet denken, zoals: de actieradius, de laadsnelheid, het aantal laadpunten in de buurt van uw routes en de lengte van uw ritten. Hieronder leggen we precies waarom u hierop moet letten en waar u op moet letten. Komt u er alsnog even niet meer uit? Geen paniek. Dan staan onze specialisten klaar om mee u mee te denken. 

Actieradius

De actieradius van uw bestelbus geeft een inschatting van het aantal kilometers dat u kunt afleggen zonder tussendoor te laden. Deze staat vast, maar is afhankelijk van externe factoren zoals weersomstandigheden, gewicht, rijstijl en gemiddelde snelheid. Net zoals bij benzine eigenlijk. 

 

Het is dus belangrijk om vooraf uit te zoeken welke actieradius past bij de routes die uw bedrijfswagens afleggen. Heeft u bijvoorbeeld een bakkerszaak en bezorgt u in de ochtend, middag en avond één keer? Dan heeft uw lading weinig gewicht en heeft u genoeg momenten  tussendoor om op te laden. In dit geval kunt een prima uit de voeten met een kleine actieradius. 

 

Dit verschilt natuurlijk voor iedere ondernemen. DutchLease kijkt daarom graag samen met u welke actieradius, en daarmee welk model, voldoet aan uw eisen. Uw leaseadviseur adviseert u dan ook bijvoorbeeld ook over een eventuele warmtepomp en snellaadfunctie.


 

 eVito Gesloten Bestelwagen 66 kWh   286 km
 Renault Kangoo Z.E.   33 kWh  200 km
 Citroën e-Jumpy  50 kWh  200 km 
Volkswagen E-crafter    35,8 kWh  170 km
 
 

 

Laden 

Het laden van elektrische bedrijfsauto’s is eenvoudig. DutchLease levert laadkabels mee. Hiermee laadt kunnen uw bedrijfswagens bij elke laadpaal opladen: op werk, bij openbare laadpalen, bij snellaadstations en thuis. Voor het gemak adviseren wij om laadpunten op te nemen in het leasecontract. In dit geval installeren wij het laadpunt en verrekenen we de stroomkosten één keer per maand. 

whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's maken het rekensommetje interessant.
Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.

Waar kunt u laden? 

Nederland heeft wereldwijd de hoogste dichtheid wat betreft elektrische laadpunten. Zo telt ons land 80.233 publieke en semi-publieke laadpunten en ruim 2.595 snellaadpunten. Doordat dit aantal blijft groeien, wordt elektrisch rijden steeds makkelijker. Houdt wel rekening met de locatie van de laadpalen. Legt uw bedrijfswagen veel lange afstanden af? Kijk dan altijd of dit haalbaar is qua actieradius en laadlocaties. 

Hoe lang duurt laden? 

De ene bedrijfsauto laadt sneller dan de ander. De laadsnelheid is dus afhankelijk van het type auto dat u heeft, maar ook van het laadpunt dat u gebruikt. In onderstaande tabel vindt u meer informatie hierover.

Volkswagen ID. Buzz Pro   77 kWh  490 km/u
 Opel Combo e-Life L1  45 kWh 320 km/u 
 Peugeot e-Rifter Long  45 kWh  310 km/u
 Mercedes EQV 300 Lang 90 kWh  310 km/u 

Probeer hier ook altijd rekening mee te houden in uw planning. Zo is het erg makkelijk om de bedrijfsauto te laden wanneer u bijvoorbeeld bij een klant bent. 

Advies rondom elektrische bedrijfswagens 

Bent u nog niet helemaal thuis in de elektrische bedrijfswagens? Dan is deze informatie misschien erg overweldigend. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom denkt DutchLease graag met u mee. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op dit gebied, en geven u graag een advies op maat. Samen kijken we naar de routes die u aflegt, de geschikte actieradius en nog veel meer.

Volvo C40 elektrisch leasen
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten