Elektrische bus leasen
Een elektrische bus leasen: hoe werkt dat?
Hier moet u op letten

Elektrische bedrijfswagen in de praktijk: waar moet u op letten?

U bent bekend met de voordelen van elektrische bedrijfswagens en overweegt om er een of meerdere voor uw bedrijf aan te leasen. Maar dan komen de praktische vragen om de hoek kijken. Zo zijn er een aantal dingen waar u van te voren over na moet denken, zoals: de actieradius, de laadsnelheid, het aantal laadpunten in de buurt van uw routes en de lengte van uw ritten. Hieronder leggen we precies waarom u hierop moet letten en waar u op moet letten. Komt u er alsnog even niet meer uit? Geen paniek. Dan staan onze specialisten klaar om met u mee te denken. 

Actieradius

De actieradius van uw bestelbus geeft een inschatting van het aantal kilometers dat u kunt afleggen zonder tussendoor te laden. Deze staat vast, maar is afhankelijk van externe factoren zoals weersomstandigheden, gewicht, rijstijl en gemiddelde snelheid. Net zoals bij benzine eigenlijk. Gemiddeld hebben elektrische bedrijfswagens een actieradius van minimaal 200 km/h, maar er bestaan grote verschillen onder de merken en modellen. 

 

Het is dus belangrijk om vooraf uit te zoeken welke actieradius past bij de routes die uw bedrijfswagens afleggen. Stel u heeft bijvoorbeeld een bakkerszaak en bezorgt in de ochtend, middag en avond één keer. Dan heeft u een lichte lading en genoeg momenten tussendoor om op te laden. In dit geval kunt een prima uit de voeten met een beperkte actieradius. 

 

Dit verschilt natuurlijk voor iedere onderneming. DutchLease kijkt daarom graag samen met u welke actieradius, en daarmee welk model, voldoet aan uw eisen. Uw leaseadviseur denkt dan bijvoorbeeld ook met u mee over een eventuele warmtepomp en snellaadfunctie.


Laden 

Het laden van elektrische bedrijfsauto’s is eenvoudig. DutchLease levert laadkabels mee. Hiermee laadt kunnen uw bedrijfswagens bij elke laadpaal opladen: op werk, bij openbare laadpalen, bij snellaadstations en thuis. Voor het gemak adviseren wij om laadpunten op te nemen in het leasecontract. In dit geval installeren wij het laadpunt en verrekenen we de stroomkosten één keer per maand. 

Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.
whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's maken het rekensommetje interessant.

Waar kunt u laden? 

Nederland heeft wereldwijd de hoogste dichtheid wat betreft elektrische laadpunten. Zo telt ons land 80.000 publieke en semi-publieke laadpunten en ruim 2.500 snellaadpunten. Doordat dit aantal blijft groeien, wordt elektrisch rijden steeds makkelijker. Houdt wel rekening met de locatie van de laadpalen. Legt uw bedrijfswagen veel lange afstanden af? Kijk dan altijd of dit haalbaar is qua actieradius en laadlocaties. 

Hoe lang duurt laden? 

De ene bedrijfsauto laadt sneller dan de ander. De laadsnelheid is dus afhankelijk van het type auto dat u heeft, maar ook van het laadpunt dat u gebruikt.  Probeer hier ook altijd rekening mee te houden in uw planning. Zo is het erg makkelijk om de bedrijfsauto te laden wanneer u bijvoorbeeld bij een klant bent.

De meeste elektrische bedrijfsauto’s laden vanaf 310 km p/h. Bent u benieuwd naar de laadsnelheid van specifieke merken en modellen? Neem dan contact op met een van onze lease adviseurs!

Advies rondom elektrische bedrijfswagens 

Elektrisch rijden is weer net even anders dan diesel of benzine. Neem daarom even contact op met een van onze leaseadviseurs. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op dit gebied, en geven u graag een advies op maat. Samen kijken we naar de routes die u aflegt, de geschikte actieradius en nog veel meer.

Volvo C40 elektrisch leasen
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten