Voordeel op elektrisch rijden
Wat houdt MIA voordeel precies in?

MIA subsidie voor elektrische voertuigen

De overheid wil ondernemers stimuleren om een elektrische auto te gaan rijden. Daarom krijgt u belastingvoordeel en subsidies wanneer u elektrisch vervoer aan schaft. Zo profiteert u naast de voordelige brandstof van een elektrische auto ook nog eens van extra voordeel.

Milieu-investeringsaftrek

MIA staat voor Milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving van milieu-investeringen. De MIA is een regeling van de ministeries van Infrastructuur, Waterstaat en Financiën. In 2019 is het budget vastgesteld voor het MIA voordeel op €114 miljoen.
 

Waar profiteert u van met een MIA regeling?

Doormiddel van de MIA regeling kunt u profiteren van een aftrekpost die kan stijgen tot 36%. Deze aftrekpost kunt u van het winstresultaat aftrekken wanneer u aangifte doet.
 

Wanneer is de MIA geschikt voor u?

Wanneer u ondernemer bent en wilt investeren in duurzame bedrijfstechnieken, dan is de MIA geschikt voor u. De MIA is ook geschikt voor u wanneer u uw bedrijf met een duurzaam innovatief product wil versnellen.

 
Zakelijk lease en MIA voordeel

Als berijder of wagenparkbeheerder bij DutchLease profiteert u ook van MIA voordeel. Zo wordt het fiscale voordeel dankzij MIA subsidie doorberekend in uw leasecontract.
 

Wanneer komt u in aanmerking?

Wanneer uw bedrijf vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting betaald dan komt uw bedrijf in aanmerking voor de MIA regeling. Op de Milieulijst 2019 vindt u alle bedrijfsmiddelen dit minder milieubelastend zijn. Wanneer een bedrijfsmiddel op deze lijst staat kunt u dit verrekenen met het MIA voordeel.
 

Wilt u meer informatie over het MIA voordeel?

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.  Wilt u weten wat het MIA voordeel betekent voor uw leaseprijs?  Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Rijden met 12% bijtelling
Bekijk elektrische leasemodellen