Tesla zakelijk leasen
Voordeel op elektrisch rijden
Wat houdt MIA voordeel precies in?

MIA subsidie voor elektrische voertuigen

De overheid wil ondernemers stimuleren om een elektrische auto te gaan rijden. Daarom krijgt u belastingvoordeel en subsidies wanneer u elektrisch vervoer aan schaft. Zo profiteert u naast de voordelige brandstof van een elektrische auto ook nog eens van extra voordeel.

Milieu-investeringsaftrek

MIA staat voor Milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving van milieu-investeringen. De MIA is een regeling van de ministeries van Infrastructuur, Waterstaat en Financiën. In 2019 is het budget vastgesteld voor het MIA voordeel op €114 miljoen.
 

Waar profiteert u van met een MIA regeling?

Doormiddel van de MIA regeling kunt u profiteren van een aftrekpost die kan stijgen tot 36%. Deze aftrekpost kunt u van het winstresultaat aftrekken wanneer u aangifte doet.
 

Wanneer is de MIA geschikt voor u?

Wanneer u ondernemer bent en wilt investeren in duurzame bedrijfstechnieken, dan is de MIA geschikt voor u. De MIA is ook geschikt voor u wanneer u uw bedrijf met een duurzaam innovatief product wil versnellen.

 
Zakelijk lease en MIA voordeel

Als berijder of wagenparkbeheerder bij DutchLease profiteert u ook van MIA voordeel. Zo wordt het fiscale voordeel dankzij MIA subsidie doorberekend in uw leasecontract.
 

Wanneer komt u in aanmerking?

Wanneer uw bedrijf vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting betaald dan komt uw bedrijf in aanmerking voor de MIA regeling. Op de Milieulijst 2019 vindt u alle bedrijfsmiddelen dit minder milieubelastend zijn. Wanneer een bedrijfsmiddel op deze lijst staat kunt u dit verrekenen met het MIA voordeel.
 

Wilt u meer informatie over het MIA voordeel?

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.  Wilt u weten wat het MIA voordeel betekent voor uw leaseprijs?  Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Tesla Model 3 leasen
Rijden met 16% bijtelling
Bekijk elektrische leasemodellen