Vervangend vervoer

Wanneer er sprake is van onderhoud, schade of diefstal heeft u mogelijk recht op vervangend vervoer. DutchLease legt het u uit.

U heeft recht op vervangend vervoer wanneer dit in het leasecontract beschreven staat. Er kan in uw contract het volgende staan: er is geen recht op vervangend vervoer, er is recht op vervangend vervoer na 24 uur of er is per direct recht op vervangend vervoer.

Geen recht op vervangend vervoer

Wanneer er in uw contract staat dat er geen recht is op vervangend vervoer, dan komt u helaas niet in aanmerking voor (gratis) vervangend vervoer. Uiteraard is het mogelijk om zelf ter plekke vervangend vervoer te regelen, maar de kosten hiervoor dient u zelf te bekostigen.

Vervangend vervoer na 24 uur

Wanneer er recht is op vervangend vervoer na 24 uur, dan komt u wel gelijk in aanmerking voor vervangend vervoer, maar dan dient u de eerste 24 uur zelf te bekostigen. De gemaakte kosten na 24 uur worden bekostigd door DutchLease.

Direct vervangend vervoer

Het is ook mogelijk dat u recht heeft op direct vervangend vervoer. Wanneer dat het geval is krijgt u direct vervangend vervoer bij onderhoud, schade of diefstal. De complete kosten worden dan vergoed door DutchLease.

Het vervangend vervoer is ook van toepassing in het buitenland, in heel Europa.
Wanneer u niet zeker weet of u recht heeft op vervangend vervoer kunt u het beste contact opnemen met uw wagenparkbeheerder of met uw lease adviseur.

Verzekering

Heeft u uw autoverzekering via DutchLease geregeld? Dan krijgt u standaard (gratis) vervangend vervoer bij schade. Uw auto wordt bij schade gelijk omgeruild voor vervangend vervoer.

Gelijkwaardig

De vervangende auto die u krijgt is (indien voorhanden), van gelijkwaardige klasse aan de auto die u leaset. Het is mogelijk dat u recht heeft op een andere klasse (bijvoorbeeld een klasse kleiner of juist groter) als vervangende auto. Dit vindt u terug op het leasecontract.

Contact BerijdersDesk Voor al uw vragen

De BerijdersDesk is voor u op diverse manieren bereikbaar op werkdagen tussen 08:00-17:30 uur. Bellen gaat uiteraard het snelst.
Mail ons

BerijdersDesk

(033) 454 9550

Van het eerste contact tot de aflevering verliep alles vlot en professioneel. Absoluut een aanrader als u een leaseauto zoekt.''

reviews

De mening van onze klanten:

Gemiddelde beoordeling
8,3