• Alle informatie over elektrisch laden

Hoe werkt het opladen van mijn elektrische auto?

Stel, u rijdt een Volkswagen E-Golf. Deze auto heeft een actieradius van ongeveer 300 kilometer. U kunt na het aantal gereden kilometers uw auto aan een laadpaal koppelen, waarna deze uw auto letterlijk zal 'opladen'. Dat werkt als volgt:

Stap 1 - elektrisch opladen

Parkeer bij een laadpaal en koppel uw laadkabel aan de laadpaal. U ziet dan een groen licht.

Stap 2 - elektrisch opladen

Houd de laadpas voor de laadpaal en koppel de laadkabel aan uw auto. Wacht tot u een blauw licht ziet. De auto laad nu op.

Stap 3 - elektrisch opladen

Bij terugkomst ontgrendelt u de laadpaal met de laadpas en koppelt u de laadkabel los.

Het elektrisch laden kost wat tijd. De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg je accu's zijn en hoe snel jouw auto kan laden. Als je een laadpaal aan huis hebt kan het wat langer duren, omdat je thuis ook van andere stroom gebruikt maakt. Denk aan 8 tot 10 uur. Een laadpunt op een publieke plek neemt minder tijd in beslag: ongeveer vier uur. Een derde optie is het laden aan een snellaadpaal. Binnen een half uur zal de auto tot 80% opgeladen zijn. Van deze palen zijn er nog niet veel in Nederland. Ze staan bijvoorbeeld langs de snelweg, op parkeerterreinen en carpoolplaatsen. De laadkosten zijn hoger dan bij normale laadpalen en niet alle elektrische auto's kunnen van deze derde optie gebruik maken.

De verschillende soorten laadpalen

Opladen elektrische auto thuis

Zakelijk of particulier rijden, uw elektrische auto moet van tijd tot tijd opgeladen worden. DutchLease werkt hiervoor voornamelijk samen met Eneco. Zij regelen uw laadpalen, van informeren tot installatie. Eneco biedt drie soorten laadpunten om uw auto thuis mee op te laden:

EV Box homeline

Deze oplaadpaal heeft een LED-ring met daarin een statusindicator. Hierdoor kunt u op ieder moment de status van het laadstation aflezen. 

Deze paal wordt geleverd met een contactdoos of vaste kabel van 6 meter en heeft een vermogen van 3,7 kW (1X 16a). Daarnaast is de laadpaal verkrijgbaar in de kleuren wit, groen, lichtgrijs en donkergrijs.

ICU Compact

De meest compacte oplaadpaal en daardoor niet opvallend. 

Het laadpunt is gemaakt voor aan de wand of aan een paal en heeft een contactdoos of vaste kabel van 4 meter. Het laadpunt heeft een vermogen van 3,7 kW (1X16A).

EV-Box BusinessLine

Dit is de grootste van de beschikbare laadpalen. Ook deze laadpaal heeft een statusindicator met LED-ring. Deze laadpaal is de grootste van de drie en heeft het vermogen van 3,7 kW (1X16A).

De oplaadpaal komt in de kleuren wit, blauw, groen, donkergroen, lichtgrijs en donkergrijs.

Zakelijk laden

Laat uw bezoekers en collega's ook laden met een zakelijke laadpaal voor uw bedrijf. U kunt gebruikmaken van de laadpalen die DutchLease levert via Eneco. Van dit zakelijke laadpunt kunnen ook collega’s en bezoekers gebruikmaken. Eneco verrekent de stroomkosten automatisch voor u. Naast de drie laadpalen die bij het thuisladen horen, heeft u bij zakelijk laden nog en een extra keus: namelijk de EV-BusinessLine box met 7,4 kW (1X32A).

Installatie van de laadpaal

Samen met Eneco wordt gekeken naar de beste plek voor uw oplaadpunt. Daarnaast wordt ook gekeken naar de auto die u rijdt. Eneco voert een installatiecheck uit en hier komen de werkzaamheden samengevat uit. Vervolgens ontvangt u een offerte. U kunt uit verschillende soorten installatiepakketten kiezen. Van een basisinstallatie pakket (laadpunt zonder graafwerk) tot een large pakket (waarin 6 tot 10 meter graafwerk zit). Mocht u andere wensen hebben, dan kijkt Eneco ook graag mee naar de mogelijkheden.

Inzicht en verrekening

Via uw persoonlijke account bij Eneco heeft u altijd inzicht in uw laadtransacties. Met het ‘Thuisladentarief’ wordt gezorgd dat u maandelijks een vergoeding ontvangt voor de afgenomen hoeveelheid stroom. Eneco verrekent de energiekosten automatisch met uw werkgever of leasemaatschappij.


Wilt u meer weten over elektrisch laden, of heeft u hier een vraag over? Dan helpen we u graag. Voor meer informatie over elektrisch rijden kunt u terecht bij de BerijdersDesk via 033 454 9550. Voor vragen over uw laadpakket kunt u het best contact opnemen bij uw laadpakket leverancier. Eneco is bereikbaar op telefoonnummer 088 170 7700. The New Motion is bereikbaar op telefoonnummer 088 010 9501.

Waarin wij verschillen van andere leasemaatschappijen? Wij houden het zo persoonlijk mogelijk: bij DutchLease krijgt u altijd een snelle reactie van uw vaste contactpersoon."

Ook toe aan échte service?

Huibert
Huibert staat voor u klaar! (033) 45 49 540