• handige apps elektrisch rijden

Handige elektrisch rijden apps

Wanneer u een elektrische auto aanschaft, is het prettig om te weten hoe ver u nog kunt rijden, waar u kunt laden en hoe lang dit duurt. Om het de berijder gemakkelijk te maken zijn er verschillende apps voor elektrisch rijden ontwikkeld. Ze zijn een steuntje in de rug en geven op een simpele maar zeer nuttige manier weer wat u wilt weten over uw elektrische auto. 

Handige apps voor elektrisch rijden

De volgende apps voor elektrisch rijden zijn het zeker waard om eens bekeken te worden: 

1. The New Motion


Wanneer u een contract afsluit bij DutchLease worden er twee leveranciers aangeboden: Eneco en The New Motion. The New Motion is Europa's grootste partner voor elektrisch laden. Hun doelstelling is om elektrisch rijden zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te maken, ongeacht de lifestyle, het bedrijf, de auto of het budget van de berijder. Dit wordt concreet in de producten die The New Motion aanbiedt: laadpalen, een laadpas en een mobiele app.

Wat is er zo fijn aan de app? 
De app laat meer dan 50.000 openbare laadpalen zien, zowel in uw eigen omgeving als op de weg. Deze laadpalen zijn allemaal toegankelijk met de NewMotion laadpas. U krijgt actuele informatie over de beschikbaarheid, de laadsnelheid en de tarieven van laadpalen. Maar daarnaast gaat de app ook in op details van de laadpalen en beschikt de app over geavanceerde zoekfilters. Bij een groot aantal laadpalen start en stopt u de laadsessie direct met de app. Uw laadpas wordt automatisch aan de app gekoppeld zodra u inlogt op uw my.newmotion-account.

Download de app in de App Store
Download de app in Google Play

2. ChargeMap


Chargemap bestaat uit een groep elektrische automobilisten waar u zich online bij aan kunt sluiten. Voor mensen, door mensen, wordt gezegd. Naast de community online hebben ze ook een app ontwikkeld. Deze app begeleidt u zodat u gemakkelijk laadstations vindt.

Wat is er zo fijn aan de app?
De app is inmiddels al 120.000 keer gebruikt. Dat laat zien dat de app betrouwbaar is. U kunt uw eigen laadpaal toevoegen wanneer u deze ziet, of u een foto en commentaar toevoegen bij een betreffende laadpaal. Zo helpen de gebruikers van de app elkaar en wordt de app steeds ontwikkeld. Sinds kort biedt ChargeMap ook een pas aan waarmee u de laadbeurt onmiddellijk kan betalen. 

Download de app in de App Store
Download de app in Google Play

3. Nuon Laadpunten


'U wilt zeker weten dat u onderweg niet zonder elektriciteit komt te staan. Of u nu op zoek bent naar een oplaadpaal vlakbij of een punt dichtbij uw eindbestemming, met onze app vindt u eenvoudig oplaadpunten. Met de Tap & Go button ziet u direct de route naar de oplaadpaal die beschikbaar is.' 

Wat is er zo fijn aan de app? 
De Nuon Laadpunten-app maakt het mogelijk om gelijk te zien hoeveel het kost om bij een oplaadpunt te laden met de Nuon Oplaadpas. U krijgt bericht zodra een oplaadpunt weer vrij is én u kan berichten voor andere app gebruikers achterlaten. Ook kunt u bezette laadpalen 'volgen'. Door dit te doen, krijgt u in de komende twee uur een pushbericht als de laadpaal vrij komt. De app geeft geen indicatie over de prijs. 

Download de app in de App Store
Download de app in Google Play

4. Smoov


Zorgeloos elektrisch rijden is de slogan van Smoov. Ook deze app is voor elektrische rijders een zeer fijne bijkomstigheid. Door een real time tracker ziet u op ieder moment precies hoeveel u laadt en hoeveel dit kost. 

Wat is er zo fijn aan de app? 
U kunt uw meest gebruikte laadpunten markeren als 'favoriet'. De app zal pushberichten sturen wanneer uw favoriete paal vrij komt, maar ook wanneer deze door iemand anders in gebruik is. Daarnaast kunt u via de smoov app betalen en heeft u geen pasje nodig. Alles gaat via uw telefoon.

Download de app in de App Store
Download de app in Google Play

Overzicht laadpalen in Nederland

Het is prettig om te weten waar plek is om uw elektrische auto op te laden. In onderstaande functie kunt u live zien welke oplaadpalen op dit moment vrij of bezet zijn. Zo wordt het u nog gemakkelijker gemaakt om elektrisch te rijden.