Welke auto kan ik leasen?

Welke auto u kunt leasen is voornamelijk afhankelijk van het leasebudget. In meeste gevallen bepaalt uw werkgever of wagenparkbeheerder het budget voor een leasewagen bij zakelijk leasen. Voor dit bedrag kunt u als werknemer een auto uitzoeken. Wanneer u de auto ook privé wil rijden, is de hoogte van de bijtelling een belangrijk gegeven bij het kiezen van een leaseauto.


Bij DutchLease vindt u leaseauto's in iedere prijsklasse. Zo is er voor iedere organisatie en iedere berijder wel een geschikte auto te vinden. Gaat u voor een voordelige en praktische stadsauto als de Opel Karl of wilt u meer sportiviteit met een Audi A3 Sportback? Voor ieder wat wils. Natuurlijk ook op het gebied van volledig elektrische auto's. Welke auto u kunt leasen, is dus afhankelijk van het leasebudget en de hoogte van de bijtelling. Wat houdt dit in?

 

Wat is het leasebudget?

Een werkgever of wagenparkbeheerder kan een leasebudget vaststellen waarvoor een werknemer een leaseauto kan uitkiezen. Daarnaast is het mogelijk om een normleasebudget aan te houden. Dit betekent dat het leasebudget is gekoppeld aan een maximum aantal kilometers per jaar en een bepaalde looptijd. Heeft u uw oog laten vallen op een auto boven uw leasebudget? Dan kan een eigen bijdrage worden opgenomen in het bedrag dat u maandelijks betaalt.

Bij het vaststellen van het budget wordt ook rekening gehouden met brandstof. Veel werkgevers geven een tankpas uit waar u "gratis" mee kunt tanken.

 

Welke auto kan ik leasen qua bijtelling?

De bijtelling is het bedrag dat u betaalt voor een leaseauto wanneer u per jaar meer dan 500 privé kilometers rijdt. Dit is een vast percentage van de cataloguswaarde en wordt bepaald op basis van de uitstoot die een auto produceert. In Nederland hebben alleen volledig elektrische auto's een bijtellingspercentage van 8% Voor alle andere auto's wordt 22% gerekend. Als u voor een volledig elektrische auto kiest, kunt u iedere maand dus een stuk goedkoper uit zijn.

Om uw bijtelling te bereken vermenigvuldigd u het bijtellingspercentage met de cataloguswaarde van de auto. Vervolgens deelt u dit bedrag door het belastingtarief dat voor u van toepassing is. Snel uw bijtelling berekenen? Gebruik dan onze rekentool.

Welke auto kan ik leasen voor 800 euro per maand?

Voor 800 euro per maand heeft u een uitgebreide keuze in leaseauto's, vooral wanneer de leaseprijs exclusief brandstof is. Voorbeelden van auto’s die u least voor 800 euro zijn de Volvo XC40 en de Volkswagen Arteon. Kortom, in deze prijsklasse rijdt u luxe auto's die hoofden doen omdraaien. Ook bij DutchLease vindt u auto's in het topsegment.

Denkt u nu: maar welke auto kan ik leasen bij DutchLease? Goed nieuws, omdat DutchLease een universele leasemaatschappij is, zijn alle merken en modellen bij ons verkrijgbaar. Bekijk onze aantrekkelijke lease-acties van dit moment. Staat uw model of merk er niet tussen? Vraag dan gerust - en geheel vrijblijvend - een offerte aan voor een specifieke auto. U ontvangt dan binnen 24 uur meer informatie van ons.