Elektrische auto opladen

Auto laden zonder laadpas

Laadpas vergeten? Lees hier hoe u kan laden zonder laadpas.

Laden zonder laadpas

Wilt u uw elektrische auto opladen, maar bent u uw laadpas vergeten? Of bent u nog niet in het bezit van uw laadpas? Geen zorgen. Er zijn inmiddels handige apps beschikbaar waarmee u de auto kan opladen. Ook kunt u bij enkele laadpalen betalen met creditcard.

Digitale laadpas met app

Met een digitale laadpas of app kunt u eenvoudig uw elektrische auto laden. Wij adviseren onderstaande apps waarbij u snel een laadsessie kan starten én betalen.

Shell Recharge

Bij het aanmaken van een account ontvangt u direct een digitale laadpas die u koppelt aan uw bankrekening. Naast betalen met de digitale laadpas van Shell Recharge is het ook mogelijk te betalen via de qr-code op de laadpalen. Maandelijks ontvangt u een factuur met daarop de kosten van de laadsessie(s). Shell Recharge heeft het grootste laadnetwerk in Europa, waardoor deze app zeker aan te raden is.


Fastned app

Met de Fastned app maakt u een account aan, waarna u een betaalmethode selecteert. Bij Fastned kunt u kiezen voor iDEAL of creditcard. Bent u al wel in het bezit van een laadpas? Dan kunt u in de app ook uw laadpas digitaal koppelen. Voor zakelijke rijders ideaal, zodat u niet achteraf nog de kosten voor een laadsessie moet declareren.

 


Smoov app
Op Smoov compatible laadpunten kunt u betalen met uw laadpas, met automatische incasso (SEPA Direct Debit) of creditcard. De beschikbare betalingsmethoden worden altijd weergegeven op het scherm met de details van het laadpunt. Betaalt u zonder laadpas, dus via automatische incasso of creditcard, dan worden de kosten voor het laden aan het einde van de laadsessie verrekend.
Vattenfall InCharge

Met de app van Vattenfall InCharge koppelt u uw creditcard met de app. Op deze manier kunt u de laadsessie starten, stoppen en betalen.

Tesla

Voor niet-Teslarijders is de app van Tesla ook handig voor wanneer u wilt laden zonder laadpas. U download de app, maakt een account aan door te kiezen voor 'Uw niet-Tesla opladen' en voegt een betaalwijze toe. Als betaalwijze heeft u de keuze voor een creditcard of automatische afschrijving gekoppeld aan uw bankrekeningnummer.

Contact BerijdersDesk

De BerijdersDesk is voor u op diverse manieren bereikbaar op werkdagen tussen 08:00-17:30 uur. Bellen gaat uiteraard het snelst. Dit kan ook buiten kantoortijden. U wordt dan doorgeschakeld naar een noodcentrale.

Kan ik laden met creditcard of bankpas?

Wilt u liever geen gebruik maken van een app en uw creditcard of bankpas direct gebruiken om te laden? Dan zijn de mogelijkheden beperkt. Weinig laadpaalaanbieders bieden het aan om rechtstreeks af te rekenen met een bankpas of creditcard. De enige mogelijkheid is laden via de snellaadstations van Fastned. Sommige laadpalen maken gebruik van een qr-code waarmee u de laadsessie kunt starten en betalen. In dit geval heeft u vaak ook een creditcard nodig om de betaling te voltooien.

 

Laadpas ontvangen: digitaal koppelen

Heeft u uw laadpas ontvangen? Koppel uw fysieke laadpas direct aan de diverse apps. Zo weet u zeker dat u in de toekomst altijd kan laden en de kosten voor de laadsessie worden geboekt op uw (zakelijke) laadpas. Dit voorkomt achteraf declareren.

Mijn DutchLease
Dé app voor uw leaseauto: Mijn DutchLease
Alles snel en eenvoudig geregeld via de app