Elektrische bus leasen

Een elektrische bus leasen

Ondernemen met een oog op de toekomst: bekijk de voordelen

Elektrische bedrijfswagen leasen

Een elektrische bedrijfswagen leasen wordt steeds aantrekkelijker. Terwijl de prijzen aan de pomp stijgen, stimuleert de overheid elektrisch rijden. Door een elektrische bestelbus te leasen bespaart u op belasting, op tanken én hoeft u niet langer rekening te houden met de milieuzones. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Hieronder vertellen we u meer over al deze voordelen.

Voordelen elektrische bedrijfswagen
  • Geen omkijken naar milieuzones

  • Duurzaam

  • Lagere leasekosten door lagere brandstofkosten

  • Vrijstelling wegenbelasting tot 2025 

Opel Vivaro-e
Van €659 p/mnd*
De eerste 100% elektrische bestelwagen van Opel, met een bereik tot 330 km.
Volkswagen ID. Buzz Cargo
Vanaf €835 p/mnd*
De ID. Buzz Cargo: dé nieuwe elektrische bedrijfswagen. Het design is een eerbetoon aan de legendarische T1.
Ford E-Transit
Vanaf €940 p/mnd*
De Ford E-Transit is de eerste elektrische bedrijfsauto van Ford.
Renault Master E-tech
Vanaf €1065 p/mnd*
De Renault Master E-Tech is de eerste 100% elektrische bedrijfswagen van Renault met veel ruimte, krachtige prestaties en geavanceerde technologieën.
Mercedes eSprinter
Vanaf €1070 p/mnd*
De Mercedes eSprinter is een ruime elektrische bedrijfswagen met een bereik van 140km
Volkswagen Transporter

Waarom een bedrijfswagen via DutchLease:

  • Eén vast contactpersoon
  • Razendsnelle reactie
  • Alle mogelijke modellen en merken
  • Klanten beoordelen ons met een 8,4

Geen omkijken naar de milieuzones 

Is uw bedrijf actief in stedelijke gebieden? Dan moet u rekening houden met de milieuzones. Deze zones zijn niet toegankelijk voor bepaalde bestelauto’s die op diesel rijden. Op dit moment zijn er twee milieuzones: 

De gele milieuzone - alleen toegankelijk voor voertuigen met emissieklasse 3 of hoger. 
De groene milieuzone - alleen toegankelijk voor emissieklasse 4 of hoger.

In 2025 worden de milieuzones aangescherpt. Zo mag u vanaf dan ook niet meer met een emissieklasse 4 in een groene zone rijden. Daarnaast hebben gemeenten het recht om nul-emissiezones in te voeren. Dit zijn zones waarin u alleen nog maar met elektrische bestelauto’s mag rijden.

Als uw bedrijf actief is in een milieuzone, dan heeft dit grote effecten op uw bedrijfsvoering. 2025 klinkt misschien nog ver weg, maar de leaseperiode's van bestelwagens zijn over het algemeen vijf jaar of langer. Daarbij moet u rekening houden met lange productie- en levertijden die impact kunnen hebben op uw planning. Daarom is het belangrijk om juist nu al bij de milieuzones stil te staan bij de lease van nieuwe bedrijfsauto’s.

 

Financiële voordelen van een elektrische bestelbus leasen

U zoekt nieuwe bestelbussen voor uw bedrijf en twijfelt over de financiële voordelen van elektrisch rijden. Elektrische bedrijfswagens lijken op het eerste oog misschien duurder dan brandstof bedrijfswagens. Of zitten er zoveel fiscale aan elektrische bedrijfswagens dat ze tóch een interessant alternatief zijn? Elektrisch rijden vergt minder onderhoud en de brandstofkosten zijn lager. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel subsidies die elektrisch rijden ook goedkoper maken. Dit leggen we hieronder uit.

 

Lagere leasetarieven voor elektrische bedrijfswagens 

Subsidies maken elektrische bestelbussen financieel nóg aantrekkelijker. De kans is groot dat u hier recht op heeft. Zo zijn er verschillende gemeenten, zoals als Rotterdam en Amsterdam die een subsidie geven voor elektrische bedrijfswagen.

Daarnaast heeft u wellicht ook recht op een SEBA subsidie. Hiermee ontvangt u 10% subsidie over de prijs van de bedrijfswagen, tot maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. En dat merkt u natuurlijk in uw leasetarief. 

Opel Vivaro E opladen
Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.
whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's maken het rekensommetje interessant.
Bedrijfswagen leasen bij DutchLease
Bedrijfswagen leasen
Vind uw ideale bedrijfswagen