Wat is de beste elektrische bedrijfswagen voor u?

Als ondernemer is het belangrijk om rekening te houden met de Zero emissiezones die vanaf 2025 van kracht zullen zijn. Wilt u de overstap maken naar een elektrische bedrijfswagen en weten welke bedrijfswagen het beste bij u past? Lees hier ons advies over de beste bestelbus in elk segment.
Geschreven door Pasquinel Hatumena
29-6-2023 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena, Leaseadviseur
29-6-2023 | Leesduur 4 min
Beste elektrische bedrijfswagen per segment 2023

 

 

1. Beste elektrische bestelwagen compact: Renault Kangoo E-Tech Electric 

De Renault Kangoo E-Tech Electric is onze keuze in het compacte segment vanwege het trekgewicht van maximaal 1.500 kilogram, waardoor je als ondernemer de mogelijkheid hebt om een aanhanger te trekken.

Met een accupakket van 45 kWh en een actieradius van 285 kilometer (WLTP), biedt deze bestelwagen voldoende bereik. Houd er rekening mee dat de actieradius in de praktijk lager kan zijn, vooral met belading of een gekoppelde aanhanger. 

De laadprestaties zijn goed. Met oplaadtijden van ongeveer 4 uur bij een laadpaal met 11 kW of 2 uur bij een laadpaal van 22 kW krijgt u een volle accu. Daarnaast is snelladen mogelijk met een maximaal vermogen van 80 kW, waarbij u nooit langer dan 30 minuten bij een snellader hoeft te staan. 

Wat betreft laadvermogen kan de compacte elektrische bedrijfswagen maximaal 600 kilogram aan. De bestelbus kan volledig naar wens worden ingericht met opties en een bedrijfswageninrichting.subsidies

2. Beste elektrische bestelwagen middensegment: Opel Vivaro-e

De Opel Vivaro-e is onze keuze voor de beste bedrijfswagen in het middensegment. Deze veelzijdige bedrijfswagen kan volledig naar wens worden samengesteld met verschillende mogelijkheden en opties. Voor veel ondernemers is deze bestelbus daarom de ideale keuze. 

U kunt kiezen uit twee accupakketten: 50 kWh of 75 kWh, met een WLTP-actieradius van 230 km of 330 km. Houd er rekening mee dat de reële actieradius lager kan zijn. Afhankelijk van belading, rijgedrag en weersomstandigheden.

Bij een openbare laadpaal op wisselstroom kan de Opel Vivaro-e geladen worden met een maximum van 11 kW. Het duurt tussen de 5 en 8 uur om een lege accu weer volledig op te laden, afhankelijk van de accugrootte. Bij een snellader op gelijkstroom is het maximale vermogen 100 kW, waarbij u maximaal 45 minuten nodig heeft voor een laadsessie.

Deze elektrische bedrijfswagen biedt tal van extra opties en mogelijkheden. Naast de keuze in accu kunt u ook variëren in lengte (L1, L2, of L3) en hoogte (H1 of H2). Met een maximaal laadvermogen van 1000 kg en de mogelijkheid om een aanhanger te trekken, is deze bedrijfswagen ideaal voor ondernemers die goederen, gereedschap of andere grotere items willen vervoeren. Houd er rekening mee dat het maximale trekgewicht van de aanhanger varieert tussen de 750 kilogram (ongeremd) en 1000 kilogram (geremd).subsidies

3. Beste grote elektrische bestelwagen: Ford E-Transit

De Ford E-Transit is de beste keuze in het grote segment van elektrische bestelwagens. Met een accupakket van 68 kWh geeft dat een actieradius van 317 kilometer (WLTP), hoewel dit in de praktijk lager kan uitvallen. De laadprestaties van deze elektrische bedrijfswagen is indrukwekkend en de beste in dit segment. Bij een openbare laadpaal met wisselstroom is het maximale vermogen 11 kW en duurt het iets meer dan 7 uur om de accu weer volledig op te laden. Bij een snellader op gelijkstroom is het maximale vermogen 115 kW, waardoor u in ongeveer een half uur van 20% naar 80% accucapaciteit kunt gaan.

De Ford E-Transit biedt veel mogelijkheden om de bedrijfswagen naar eigen wens samen te stellen. Er zijn 25 verschillende varianten mogelijk, waaronder gesloten bestelwagens en chassis cabines, en verschillende lengtes en hoogtes. Hij heeft een maximaal trekgewicht van 750 kg en een royaal laadvermogen van meer dan 2100 kg, afhankelijk van hoe u de elektrische bedrijfswagen samenstelt.

Daarnaast biedt de Ford E-Transit ook comfort en technische opties, zoals het nieuwe communicatie- en multimediasysteem Sync 4 en een innovatieve achteruitrijcamera die fietsen en voetgangers herkent in het verkeer.

Bekijk de E-Transit 

 

Meer advies over elektrische bedrijfswagen

Wij staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste elektrische bedrijfswagen voor uw onderneming. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij het aanvragen van alle beschikbare subsidies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.

 

Auto nieuws
Elektrisch rijden
Bedrijfsinformatie
Geschreven door Pasquinel Hatumena
29-6-2023 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena | Leaseadviseur @ DutchLease
29-6-2023
Lees meer over:
Delen
Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten