Toyota sceptisch over belofte Glasgow

Klimaattop in Glasgow; ondanks belofte van meerdere autofabrikanten om in 2040 uitsluitend uitstootvrije auto's te leveren scepsis bij Toyota en BMW.
Geschreven door het Redactieteam
12-11-2021 | Leesduur 2 min
Geschreven door het Redactieteam, DutchLease
12-11-2021 | Leesduur 2 min
Toyota sceptisch over Glasgow
Waar meerdere autofabrikanten op de klimaattop in Glasgow de belofte deden in 2040 enkel uitstootvrije auto's te leveren bleek onder andere Toyota nog sceptisch. Maar Toyota was niet het enige merk. Ook BMW voorziet problemen.

Onrealistisch doel

Om in 2040 al volledig uitstootvrij te gaan rijden zou niet haalbaar zijn volgens de bestuurder van de elektrische tak van Toyota. Ook BMW blijkt sceptisch over de belofte die door verschillende andere automerken is gedaan. Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW waarschuwt zelfs voor een averechts effect van het gestelde doel. Volgens Zipse zouden mensen langer door blijven rijden in oudere auto's die vaak erg vervuilend zijn in plaats van een nieuw exemplaar aan te schaffen met een zuiniger verbrandingsmotor.



Wereldwijde verschillen 

Volgens Kohei Yoshida, bestuurder van de elektrische tak bij Toyota zorgt de nog niet voldoende aanwezige infrastructuur in de verschillende landen waar Toyota aan levert voor problemen. Deze zou tegen die tijd nog niet voldoende zijn om elektrische en/of waterstofauto's te kunnen ondersteunen.



Deze automerken tekenden wél de verklaring

Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Volvo Cars en Jaguar Landrover deden wél de belofte om in 2040 enkel uitstootvrije auto's uit te leveren. Doel van de ondertekening is om de transitie naar CO2- vrij rijden te versnellen. in 2040 mogen volgens de afspraak auto's met vervuilende verbrandingsmotoren niet meer gemaakt worden. In de grote markten zou dit wellicht al in 2035 of zelfs eerder plaats kunnen vinden. 
Bedrijfsinformatie
Geschreven door het Redactieteam
12-11-2021 | Leesduur 2 min
Geschreven door het Redactieteam | DutchLease @ DutchLease
12-11-2021
Lees meer over:
Delen
Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten