WLTP - Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure

De meting van uitlaatgasemissies

WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure en wordt gebruikt om het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de uitstoot van andere vervuilende stoffen van voertuigen te meten. WLTP vervangt de New European Driving Cycle (NEDC) test, en is bedoeld om een meer realistisch beeld van het voertuiggebruik te geven.

Update 2-4-2019

Wat is WLTP 2nd Act?

Dit is een aanscherping van de huidige Europese WLTP regelgeving. Alle auto’s moeten per 01.09.2019 hieraan voldoen. 

Wat is de impact WLTP 2nd Act in de praktijk?

Alle nieuwe personenauto’s moeten vóór 1 september 2019 opnieuw getest worden op: Diesels vanwege de introductie van Real Driving Emissions test, Benzineauto’s vanwege de vernieuwde EVAP verdampingtest Alle auto’s vanwege de nieuwe ‘In Service Compliance’ (ISC) test

Wat zijn de (mogelijke) gevolgen hiervan?

De levertijden kunnen hierdoor oplopen i.v.m. tijdelijke productie gaten CO2 impact t.o.v. huidige CO2 uitstoot met als gevolg (mogelijk) CO2 wijzigingen, BPM wijzigingen en/of prijswijzigingen (zo ook fiscale waarde en bijtelling) De motorisering en/of standaard uitrusting (afhankelijk van het uitrustingsniveau) kan wijzigen. Vraag hier naar bij uw merkdealer

Heeft u n.a.v. deze informatie aanvullende vragen, neem dan vooral contact op met uw lease adviseur rechtstreeks of via ons algemene nummer: 033-4549540 

 

Verschillen NEDC & WLTP

De huidige verbruikstest NEDC (New European Driving Cycle) wordt gebruikt sinds de jaren '80. Door ontwikkelingen in de techniek en rijomstandigheden van auto's zijn deze achterhaald. Daarvoor ontwikkelde de Europese Unie een nieuwe test: de WLTP. De auto-industrie in Europa heeft actief bijgedragen aan de ontwikkeling van deze test. De NEDC stelt de testwaardes vast op basis van een theoretisch rijprofiel, terwijl de WLTP-cyclus ontwikkeld is met behulp van realistische rijgegevens.

De WLTP-rijcyclus duurt langer en is verdeeld met verschillende gemiddelde snelheden met elk diverse rij-fasen. Elke aandrijflijn van elk type auto wordt apart getest, met een WLTP-uitkomst voor de meest zuinige (lichtste) en minst zuinige ( zwaarste) versie. Daarbij worden alle opties die het gewicht of de aerodynamica van het voertuig bepalen, meegenomen in de test.

Door het gebruik van een realistische rijomstandigheden in laboratoriumtests kan de consument een betrouwbare vergelijking maken tussen verschillende auto’s.

WLTP is ontwikkelend als testcyclus voor diverse regio’s in de wereld met als doel dat ook CO2-uitstoot en de uitstoot van vervuilende stoffen op wereldschaal vergeleken kan worden. Afhankelijk van de wetgeving en behoefte bij wegverkeer, zal elke regio de test op verschillende wijze toepassen. In Nederland is de BPM gebaseerd op de CO2 uitstoot van het voertuig. Dat betekent dat de nieuwe WLTP testmethode invloed kan hebben op de hoogte van de BPM en daarmee op de prijs van auto's. 

 

Wanneer vinden de veranderingen plaats?

1-9-2017 Vanaf september 2017 is de WLTP officieel van toepassing op alle auto’s die nieuw op de markt worden geïntroduceerd. De BPM mag daarbij gebaseerd worden op een van de WLTP afgeleide NEDC equivalent.

1-9-2018 Vanaf september 2018 geldt de WLTP voor alle nieuw geproduceerde auto’s. De BPM mag daarbij gebaseerd worden op een van de WLTP afgeleide NEDC equivalent.

1-1-2019 Vanaf 1 januari 2019 zal de Nederlandse overheid de WLTP emissiewaarden gebruiken als grondslag voor de BPM-berekening. Daartoe zal naar verwachting de BPM tabel wijzigen met als uitgangspunt een budget neutrale overgang van NEDC naar WLTP.

Wat betekent dit voor u?

Er zijn op dit moment nog onvoldoende WLTP meetresultaten bekend om aan te geven wat de effecten van de nieuwe testresultaten zullen zijn. Het is daarom ook onduidelijk wat de invloed daarvan op bijvoorbeeld de BPM of onze leasetarieven zal zijn. We komen regelmatig met updates en plaatsen ze op deze pagina.

 

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer informatie? Kijk dan op www.wltp-info.nl of neem contact op met uw vaste contactpersoon. We vertellen u er graag meer over.

 

 

Meer weten over WLTP?

Kijk op www.wltp-info.nl of neem contact op met uw vast contactpersoon. Uw contactpersoon vertelt u graag meer over WLTP.

Leasing is ontzorgen en ontzorgen is mijn drive!"

Ook toe aan échte service?

Allard staat voor u klaar!