Bijtelling berekenen

Bereken uw bijtelling en weet precies waar u aan toe bent

Rijdt u meer dan 500 privé km per jaar, dan krijgt u te maken met bijtelling. Hoeveel bijtelling u betaalt is onder andere afhankelijk van het type auto dat u rijdt. Bereken uw bijtelling met onderstaande bijtellingscalculator.

Gegevens voor bijtelling berekenen:

  • Salaris op jaarbasis
  • Cataloguswaarde van de auto, wat heeft de auto gekost?
  • Hoeveel % bijtelling betaalt u? 4% voor volledig elektrisch auto, 22% voor niet elektrische auto.
  • Eigen bijdrage (welke u moet betalen aan uw werkgever)

 

Voor volledig elektrische auto’s geldt per 1 januari 2019 een bijtellingspercentage van 4% over de fiscale waarde van de auto tot € 50.000. Voor het bedrag boven de € 50.000 geldt een bijtellingspercentage van 22%. Selecteer 4% bijtelling in geval van een volledig elektrische auto. De calculator houdt rekening met de nieuwe bijtellingsregels.

Voordelig zakelijk leasen: Leaseauto's met 4% bijtelling

 

Zakelijk lease de volledige elektrische Audi e-tron

Audi e-tron

Vanaf €899 p/mnd*
Lease een Audi SUV zoals u deze kent, maar dan volledig elektrisch. De nieuwe Audi e-tron is een autoriteit in het elektrisch rijden.
Zakelijk lease de Nissan LEAF bij DutchLease

Nissan LEAF e+

Vanaf €529 p/mnd*
De nieuwste Leaf e+ heeft door zijn 62 kWh accupakket een stuk grotere actieradius gekregen. Zo kunt u nog langer genieten van elektrisch rijden.
Zakelijk lease de volledig elektrische Tesla Model 3

Tesla Model 3

Prijs op aanvraag
Acceleer met de nieuwe Tesla Model 3 van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en rijd 530+ km op één accu.

Meteen rijden: jong gebruikte auto's met lage bijtelling!

Bent u op zoek naar een leaseauto met lage bijtelling die u direct kunt rijden? Met StockLease van DutchLease rijdt u een jong gebruikte lease auto tegen een scherp leasetarief. StockLease auto's zijn direct beschikbaar en snel leverbaar. Heeft u een occassion gevonden die aan uw wensen voldoet, vraag dan eenvoudig een offerte aan met de door u gewenste looptijd en kilometrage. StockLease auto's worden al aangeboden met een lease contract vanaf 12 maanden en zijn ex-leaseauto's die door ons eigen dealernetwerk zijn onderhouden.

Meer over bijtelling


Bijtelling berekenen

Bijtelling betaalt u aan de belastingdienst wanneer u uw zakelijke leaseauto ook voor privé kilometers wilt gebruiken. Alleen als u meer dan 500 kilometer per jaar met uw zakelijke leaseauto rijdt, moet u bijtelling betalen. is dit niet het geval, dan betaalt u geen bijtelling. Bijtelling houdt dus in 'de fiscale kosten van het privégebruik van de auto'. Voor iedereen zal het bedrag wat betaald moet worden verschillen, dit komt door een verschil in de catalogus waarde van de auto, het bijtellingspercentage van een auto of het eigen salaris. Wist u dat op volledig elektrische leaseauto's momenteel de laagste bijtelling geldt van 4%? Bekijk onze elektrische aanbiedingen hier.

Wat betekent deze regeling nou precies voor u? U kunt het uitrekenen met onze bijtellingscalculator.

 

Waarop is bijtelling gebaseerd?

De hoogte van de bijtelling wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto, uw salaris op jaarbasis, het bijtellingspercentage en een eventuele eigen bijdrage. Momenteel betaalt u de laagste bijtelling voor elektrische leaseauto's, maar ook met StockLease - jong gebruikte leaseauto's - profiteert u vaak nog van een lage bijtelling.

 

Niet elektrisch rijden: 22% bijtelling

Tot en met 2020 ligt het bijtellingspercentage voor niet geheel elektrische auto's op 22%. De overheid moedigt zowel consumenten als fabrikanten aan om volledig elektrisch te gaan rijden. Alle modellen die niet volledig elektrisch zijn, krijgen te maken met 22% bijtelling. Dit was voorgaande jaren lager, maar op deze manier probeert de overheid elektrisch rijden te introduceren als dé nieuwe manier van rijden. Lees hier meer over elektrisch rijden.

 

Elektrisch rijden: 4% bijtelling

Bij het leasen van een 100% elektrische auto betaalt u momenteel slechts 4% bijtelling. Tot 2020 staan deze percentages vast. Echter, vanaf 2019 worden de regels aangepast. Voor volledig elektrische auto's gaat vanaf 2019 het bijtellingspercentage van 4% gelden tot maximaal €50.000,- van de cataloguswaarde van de auto. Dit betekent dat wanneer uw auto een cataloguswaarde heeft van €60.000,-, u over de laatste €10.000,- 22% bijtelling moet betalen.

 

Let op! Het jaar waarin uw auto op kenteken gezet is, is leidend voor het bijtelling berekenen. Wanneer uw auto in 2016 of 2017 op kenteken is gezet geldt dat bijtellingstarief nog voor 60 maanden, vaak voor de rest van de leaseperiode. Bijvoorbeeld: een auto die op 1 januari 2018 in gebruik is genomen behoudt het gunstige bijtellingstarief van 4% tot en met januari 2023. Als deze auto daarna nog steeds als zakelijke leaseauto wordt gebruikt, dan gaat het normale tarief van 22% weer gelden. Echter, in 2023 zijn er wellicht andere milieuwetten die de leaseauto in kosten doet ontzien.

Wilt u niet te lang stilstaan bij de organisatie van uw wagenpark? Bij ons heeft u altijd één vast contactpersoon die op de hoogte is van uw situatie en u snel kan helpen."

Ook toe aan échte service?

Lennert staat voor u klaar!