Occasion Lease bij DutchLease

Bijtelling berekenen

Bereken uw bijtelling voor de kentekenafgifte jaren 2018 t/m 2023 met de onderstaande bijtellingscalculator.

Bijtelling berekenen

Kosten per maand

Dit is de netto bijtelling die u voor uw leaseauto betaalt.

Mail de berekening naar uzelf

Gegevens voor bijtelling berekenen

  • Salaris op jaarbasis
  • Cataloguswaarde van de auto, wat heeft de auto gekost?
  • Hoeveel % bijtelling betaalt u? 16% voor volledig elektrisch auto, 22% voor niet elektrische auto.
  • Eigen bijdrage (welke u moet betalen aan uw werkgever)

Voor volledig elektrische auto’s geldt per 1 januari 2023 een bijtellingspercentage van 16% over de fiscale waarde van de auto tot € 30.000. Voor het bedrag boven de € 30.000 geldt een bijtellingspercentage van 22%. Selecteer 16% bijtelling in geval van een volledig elektrische auto. De calculator houdt rekening met de nieuwe bijtellingsregels.

 

 

Bijtelling berekenen op zakelijke leaseauto

Wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met een zakelijke leaseauto, krijgt u te maken met bijtelling. Hoeveel bijtelling u betaalt, is onder andere afhankelijk van het type auto. Bereken uw bijtelling voor de kentekenafgifte jaren 2018 t/m 2022 met de bovenstaande bijtellingscalculator.

Wat is bijtelling?

Bijtelling betaalt u aan de belastingdienst als u uw zakelijke leaseauto ook voor privékilometers wilt gebruiken. U betaalt alleen bijtelling als u meer dan 500 kilometer per jaar met uw zakelijke leaseauto rijdt. Bijtelling houdt dus in 'de fiscale kosten van het privégebruik van de auto'. In 2022 ligt het bijtellingspercentage voor niet (geheel) elektrische auto's op 22%. De hoogte van de bijtelling wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto, uw jaarsalaris, het bijtellingspercentage en een eventuele eigen bijdrage. Voor iedere leaserijder zal het bijtellingsbedrag verschillen.

Wilt u meer weten over wat bijtelling is? Wij leggen het u graag uit.


Bijtelling voor elektrisch rijden

Bij het leasen van een 100% elektrische auto betaalt u 16% bijtelling tot een cataloguswaarde van € 35.000. Over alles boven dit bedrag, betaalt u 22% bijtelling. Bekijk bijtellingsregels van 2022 en de bijtelling voor 2023 voor de laatste regels. Meer weten over de bijtelling op elektrische auto’s? Wij leggen het u graag uit.

 

Waarom Dutchlease

Wij staan voor u klaar

  • Vast contactpersoon
  • Op werkdagen binnen 24 uur een offerte
  • Alle mogelijke modellen en merken
  • 50 jaar lease-ervaring