Homepage website

Elektrisch leasen

Duurzaam, voordelig en gemakkelijk

Zakelijk elektrisch leasen

Maak ook de overstap naar zakelijk elektrisch leasen en ervaar de voordelen van een elektrische auto. Naast een duurzame keuze biedt elektrisch leasen ook een gunstige bijtelling en meer comfort tijdens het autorijden. Ontdek hier alles wat u moet weten over zakelijk elektrisch leasen.

Voordelen elektrisch rijden
  • Duurzaam en fiscaal aantrekkelijk
  • Gunstige bijtelling van 16%
  • Laden is goedkoper dan tanken
  • Alle merken en modellen 
  • Minder onderhoud

Onze meest gekozen elektrische leaseauto's

Škoda Enyaq
Vanaf €585,- p/mnd*
Volvo EX40
Vanaf €609 p/mnd*
Tesla Model Y
Van €619, voor €549 p/mnd*

Bijtelling elektrische auto

Wilt u de elektrische auto ook privé rijden? Dan krijgt u te maken met bijtelling. De overheid stimuleert elektrisch rijden. Daarom betaalt u voor een elektrische auto minder bijtelling dan voor een brandstof auto. Op dit moment is de bijtelling op een elektrische auto 16% tot een cataloguswaarde van € 30.000,-. Daarboven betaalt u de standaard 22% bijtelling. De bijtelling wordt jaarlijks verhoogd. Vanaf 2026 zal de bijtelling ook voor elektrische auto's 22% zijn. 

Zakelijke rijders die de elektrische auto enkel voor hun werk gebruiken, kunnen maximaal 500 km per jaar privé rijden. Zij hoeven geen bijtelling te betalen. Bereken snel en eenvoudig uw netto bijtelling.

Uw wagenpark elektrificeren

Bent u al bezig met uw wagenpark verduurzamen? Steeds vaker kiezen leaserijders voor een elektrische auto. Het is dus slim om hier uw mobiliteitsbeleid op in te richten. Maar hoe pakt u de overstap naar elektrisch rijden aan? Past die wel bij uw bedrijfscultuur? En wat levert het op? Er zijn verschillende manieren om stapsgewijs over te stappen op elektrisch rijden. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen nieuwe elektrische leasecontracten af te sluiten. Of u vervangt uw bedrijfswagens geleidelijk met elektrische auto's. 

Wilt u uw wagenpark verduurzamen maar weet u niet waar u moet beginnen? Of heeft u een andere mobiliteitsvraag? Onze accountmanagers en leaseadviseurs helpen u graag verder. 

Wijziging wegenbelasting | DutchLease
Wijziging wegenbelasting 2025
Voor elektrische en plug-in hybride auto’s verandert de komende jaren het tarief voor de wegenbelasting. Lees hier het meest recente nieuws.

Standaard de beste service bij DutchLease

Dutchlease onderhoud bij de merkdealer
Dutchlease inzittenden verzekering
Dutchlease app voor berijders
Dutchlease ANWB Pechhulp en Wegenwacht

Veelgestelde vragen over elektrisch leasen

Groot aanbod elektrische auto's en bedrijfswagens