Bedrijfswagen zakelijk leasen

Bedrijfswagen leasen

Extra voordelig zonder BPM

Bedrijfsbus leasen: in 2024 zonder BPM

Wilt u nog dit jaar rijden in een nieuwe bedrijfsbus? Wacht dan niet te lang en profiteer in 2024 nog van een scherpe leaseprijs op bedrijfsbussen met verbrandingsmotor. Voorkeur voor een specifiek merk of model? Geen probleem. Bij DutchLease least u alle mogelijke merken en modellen. Ook het leasen van een elektrische bus is mogelijk. Bekijk hier een greep uit ons aanbod met scherpe leaseprijzen en korte levertijden.

Ontdek ons ruime bedrijfswagen aanbod

Opel Combo
Van €475, voor €409 p/mnd*
Fiat Ducato
Van €625, voor €565 p/mnd*
Peugeot Expert
Van €525, voor €459 p/mnd*

Volkswagen Caddy

Vanaf €649 p/mnd*

Volkswagen Crafter

Vanaf €615 p/mnd*
Volkswagen ID. Buzz Cargo
Vanaf €835 p/mnd*
Opel Vivaro
Van €529 p/mnd*

Opel Vivaro-e

Van €659 p/mnd*
Ford E-Transit
Vanaf €940 p/mnd*

Ford Transit Connect

Vanaf €469 p/mnd*
Ford Transit Custom
Vanaf €575 p/mnd*

Mercedes Vito

Vanaf €475 p/mnd*
Mercedes Sprinter
Vanaf €615 p/mnd*
Mercedes eSprinter
Vanaf €1070 p/mnd*
Renault Trafic
Vanaf €609 p/mnd*
Renault Master E-tech
Vanaf €1065 p/mnd*
*Vanaf prijs excl. btw op basis van een Full Operational Leasecontract met een looptijd van 60 maanden en 10.000 km per jaar (excl. brandstof) en geldt voor de basisuitvoering. De actie is geldig t/m 30 april 2024.

Voordelen grijs kenteken in 2024

Een bedrijfswagen rijden is voor de zakelijke markt altijd een voordelige optie geweest. Een zakelijke bestelbus, ook wel grijs kenteken genoemd, heeft momenteel nog vrijstelling op de BPM en een verlaging op de motorrijtuigenbelasting. Vanaf 1 januari 2025 gaat dit veranderen. Vanaf dat moment wordt de BPM wel gerekend. Daarom profiteert u alleen in 2024 nog van alle fiscale voordelen die momenteel gelden voor bedrijfswagens op diesel of benzine. De voordelen op een rij:

 • Geen aanschafbelasting (BPM)
 • Lagere motorrijtuigenbelasting (mrb)

Kiest u nog dit jaar om over te stappen op een nieuwe bus? Dan betekent het dat de leaseprijs voordeliger is, dan wanneer u exact dezelfde bus gaat rijden vanaf 1 januari 2025. Vanaf dat moment stijgt de aanschafprijs van de bus aanzienlijk. Afhankelijk van gewicht en motorisering kan dat uitkomen op €10.000,- tot €15.000,- meer in aanschaf. Deze kosten worden uiteindelijk doorberekend in de maandelijkse leaseprijs. Ook wordt de houderschapsbelasting voor bedrijfswagens verhoogd met ongeveer 15%. Kortom: profiteer in 2024 nog van scherpe leaseprijzen op bedrijfswagens!

Operational lease bedrijfswagen

Wilt u uw nieuwe bedrijfswagen leasen met full operational lease? Dan weet u zeker dat u zonder zorgen geniet van het rijden in uw ideale werkbus. Met ons all-in operational leasepakket weet u precies waar u aan toe bent. De services op een rij:

 • Reparatie en onderhoud bij de merkdealer
 • Wegen- en registratiebelasting
 • Schadereparatie en glasherstel
 • 24/7 pechhulp via de ANWB
 • Inzittende standaard meeverzekerd
 • Vervangend vervoer na 24 uur
DutchLease - MB Sprinter
BPM voordeel verdwijnt in 2025
Het voordeel van het grijs kenteken verdwijnt. Wat betekent de afschaffing van de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens in 2024 en 2025?
CO2 uitstoot
Zero emissiezones in 2025
Gemeentes introduceren emissievrije zones waarmee ondernemers met bedrijfswagens en vrachtauto's vanaf 2025 rekening moeten houden.
Top 10 bestelbussen
Top 10 beste bestelbussen
Wat is de beste bestel bus? We hebben de meest verkochte modellen met diesel- of benzinemotor op een rijtje gezet, met hun kenmerken.

Bedrijfswagen leasen op maat

Een bedrijfswagen is meer dan een vervoersmiddel. Het is een onmisbaar onderdeel van uw bedrijf. Omdat iedere ondernemer weer anders is, zoeken wij graag samen naar de ideale bus voor u. Met onze kennis over bedrijfswagens, van wetgeving en subsidies tot aan laadvermogen en bestickering, vinden wij met gemak een fijne en betrouwbare bedrijfsbus. Wij denken met u mee om voor u de ideale werkbus samen te stellen. Denk daarbij aan:

 • Bedrijfswageninrichting
 • Logo en bestickering van uw bedrijf
 • Extra opties toevoegen

De bedrijfswageninrichting van de gekozen bus bespreken wij met de gekozen dealer, waarna u rechtstreeks met de dealer afstemt over uw wensen.

Bedrijfsbus leasen: de toekomst

De veranderingen in 2025 zijn niet zonder reden. De transitie naar elektrisch rijden wordt door het afschaffen van de BPM-vrijstelling en verhogen van de motorrijtuigenbelasting versnelt. Ook de invoering van milieuzones zal effect hebben op ondernemers. Komt u als ondernemer in de nul-emissiezones? Dan is de overstap naar een elektrische bedrijfsbus voor u wellicht de beste keuze. Ook kunt u dan de SEBA-subsidie aanvragen. Dit is 10% van de nieuwprijs, met een max. van € 5.000,-. DutchLease vraagt de subsidie voor u aan. U leest hier meer over de subsidie regelingen voor elektrische bedrijfswagens.

Standaard de beste service bij DutchLease

Dutchlease onderhoud bij de merkdealer
Dutchlease inzittenden verzekering
Dutchlease app voor berijders
Dutchlease ANWB Pechhulp en Wegenwacht

Van diesel naar elektrisch rijden: de overgangsregeling

Rijdt u in 2025 in één van de zero-emissiezones in Nederland? Maar weet u nog niet of u de overstap naar elektrisch rijden kan maken? Voor enkele type bedrijfsbussen geldt een overgangsregeling. Met onderstaande bussen op diesel mag u nog wel in een zero-emissiezone komen tot een specifieke datum:

 • Bestelauto Euro 5: tot 1 januari 2027.
 • Bestelauto Euro 6: tot 1 januari 2028.
 • Vrachtwagen Euro 6 (bakwagen of laadwagen) die op 1 januari 2025 maximaal 5 jaar oud is: tot 1 januari 2030.
 • Vrachtwagen Euro 6 (trekker) die op 1 januari 2025 maximaal 8 jaar oud is: tot 1 januari 2030.

U kunt dus met een dieselbus met emissieklasse 5 of 6 nog tot 2027 of 2028 doorrijden. Met emissieklasse 4 of lager mag u niet meer met uw dieselbus in deze milieuzones komen.

Veelgestelde vragen over bedrijfswagen leasen

Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten