Eigen leaseauto overnemen

Waarom kan dit interessant zijn?

Wilt u graag blijven rijden in uw leaseauto, ook als uw leasecontract ten einde is? Dat is snel geregeld bij DutchLease. U heeft namelijk het eerste recht op koop, tegen een gunstige prijs. Ideaal is dat u zeker weet wat u van de auto kunt verwachten. Zo voordelig, praktisch en transparant een auto kopen: wellicht ook voor u een perfect alternatief.

Voor veel leaserijders zoals u is het overnemen van de eigen leaseauto om diverse redenen erg interessant. Wat dacht u van de deze drie?

 • Betrouwbare aankoop
  Waarom afstand doen van iets wat nog steeds zeer goed bevalt? U kent als geen ander uw leaseauto. Hoe met de auto is en kan worden gereden, wat er aan onderhoud is uitgevoerd: voor u zijn er geen geheimen. Precies dát is waardoor u uzelf verzekert van een zeer betrouwbare aankoop. Het enige verschil: u parkeert de auto voortaan als eigenaar voor uw deur.
 • Gunstige aankoopprijs
  Een ander groot voordeel als u besluit uw leaseauto over te nemen, is de aantrekkelijke prijs. Die is voordelig, aangezien u de auto aankoopt zonder kosten voor de tussenkomst van een dealer of autohandelaar. Uw auto kan vervolgens gewoon, zoals altijd, voor de deur blijven staan: eerst weer langsbrengen is niet nodig. De auto moet alleen worden overgeschreven op de naam van de nieuwe eigenaar.
 • Voor uzelf óf iemand anders
  Uzelf hoeft niet per se de nieuwe eigenaar van uw voormalige leaseauto te worden. Uw partner, een familielid of een vriend is misschien ook heel blij met de voordelig geprijsde auto. Wie er ook achter het stuur komt te zitten: uw lease-ervaring staat garant voor een goede aankoop.

Voorwaarden overname auto

 • De aanbieding is geldig zonder garantie en op basis van de huidige staat van onderhoud.
 • De auto zal tot het einde van de contractdatum worden onderhouden zodat de veiligheid van de berijder(s) gewaarborgd wordt. Dit betekent in de praktijk dat er kort voor het einde van het contract geen hoge kosten voor onderhoud meer gemaakt worden. Wij gaan uit van de uiterlijke staat van de auto waarin de auto zich momenteel bevindt. Dat betekent dat er sprake kan zijn van lichte gebruiksschade, zoals steenslag, krasjes en kleine parkeerdeukjes. Als er nog sprake is van substantiële schade gaan we ervan uit dat deze gemeld is en er een afspraak gemaakt is voor reparatie.
 • De aanbieding is gebaseerd op de door ons vermelde kilometerstand. Mocht de stand substantieel afwijken, dan heeft dat gevolgen voor de prijs van de auto.
 • Aflevering en tenaamstelling vinden plaats na ontvangst van betaling. U ontvangt van ons het overschrijvingsbewijs of de tenaamstellingscode, waarna u kunt overschrijven bij een erkende vestiging van PostNL. Wij ontvangen van u het vrijwaringsbewijs.

Meer informatie of direct regelen

Wilt u meer weten over (de voorwaarden bij) het overnemen van uw leaseauto en/of de overname concreet regelen? Neem hier contact op met onze deskundige lease-adviseurs.

Neem contact met ons op
Contact

Contact BerijdersDesk Voor al uw vragen

De BerijdersDesk is voor u op diverse manieren bereikbaar op werkdagen tussen 08:00-17:30 uur. Bellen gaat uiteraard het snelst.

Mail ons

BerijdersDesk

(033) 454 9550

Van het eerste contact tot de aflevering verliep alles vlot en professioneel. Absoluut een aanrader als u een leaseauto zoekt."

Bekijk alle beoordelingen

De mening van onze klanten:

Gemiddelde beoordeling
8,3

Direct regelen