Elektrisch leasen bij DutchLease

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. En dat is niet zo gek met een bijtelling van maar 4%! De auto waar niet meer mee getankt hoeft te worden, maar welke 'geladen' moet zijn voordat u de weg op gaat, kende een groei van zo'n 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Met 120.000 eigenaren begin 2018 gaat het dus goed met zowel plug-in hybride, als de volledig elektrische auto's in Nederland. Elektrisch rijden heeft zich bewezen en is klaar om zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van leasen. DutchLease neemt u graag mee in de wereld van elektrisch zakelijk leasen en alles wat hier bij komt kijken. Van laden tot design.

Waarom elektrisch leasen?

Elektrisch leasen wordt steeds populairder, mede dankzij stimulans vanuit de overheid en door de vooruitgang in techniek. De overheid wil graag dat meer mensen elektrisch gaan rijden, omdat het beter is voor het milieu door minimale (of geen) CO2 uitstoot. Een paar jaar geleden was daar nog veel weerstand tegen; het duurde te lang om een elektrische auto op te laden, om er functioneel mee te kunnen rijden. Maar dat is inmiddels grotendeels opgelost. Laadtijden zijn namelijk gehalveerd, tot 30 minuten voor een 80% volle accu met snelladen. Dit maakt dat de overheid de volgende doelen heeft gesteld qua hoeveelheden elektrische auto's op de weg:

  • In 2020 moet het aantal elektrische auto's verhoogd zijn naar 200.000.
  • In 2025 moet dit aantal verhoogd zijn naar 1 miljoen elektrische auto`s.

Om deze doelen te halen, is er voor zakelijk leasen een gunstig bijtellingstarief opgesteld. Deze is namelijk vastgesteld op 4% in plaats van de gebruikelijke 22%. Een aantrekkelijk percentage voor de zakelijke leaserijder.

Het voordeel van elektrisch rijden is dat de CO2 uitstoot bijna niet bestaand is en u daarom dus milieuvriendelijker rijdt. Ook is een elektrische auto goedkoper qua 'brandstof,' de elektriciteit die gebruikt wordt om op te laden kost namelijk minder dan normale brandstof. Mits u een energieabonnement heeft afgesloten dat rekening houdt met elektrisch laden. Kijk daarvoor op onze laadpagina. Een ander voordeel van elektrisch rijden, is dat een elektrische auto eigenlijk zo goed als stil is.

Aan deze relatief nieuwe vorm van rijden zitten helaas eerst nog wat nadelen verbonden, zolang deze nog niet kunnen worden verholpen. Een zo'n nadeel is dat het opladen van een elektrische auto nog relatief lang duurt. Het kan namelijk zo'n 6 uur duren voordat een accu is compleet is opgeladen. In tegenstelling tot normaal tanken, is het dan wel weer mogelijk om thuis en op het werk op te laden. Snelladen bij een tankstation kan in ongeveer 45 minuten.

Financiële voordelen elektrisch leasen

  • Lagere bijtelling (4%)
  • Lagere brandstofkosten
  • Vrijstelling van BPM en motorrijtuigenbelasting
  • Minder onderhoudskosten

De populairste elektrische auto's op dit moment

  • De populairste elektrische modellen van 2018
    Deze auto's kwamen in 2018 op de markt

Opladen, laadpalen, laadpassen en meer

Bij het kopen van een elektrische auto komt ook het elektrisch laden kijken. Dit kan thuis, op het werk of op openbare plekken in Nederland. Wanneer u een elektrische auto wilt leasen komt hier ook een laadpakket bij. Vanuit Eneco worden drie soorten laadpunten aangeboden voor thuisladen. Lees meer over de belangrijkste specificaties van deze laadpunten, maar kom ook meer te weten over hoe het opladen precies werkt.

Maar hoe zit laden nou precies in elkaar? Als u zakelijk elektrisch least dan wordt naast de standaard normale stekker, ook een aangepaste stekker meegeleverd. De normale stekker past gewoon bij u thuis in het stopcontact, tevens kunt u de aangepaste stekker gebruiken voor de openbare laadpalen waar u uw abonnement op afsluit. Het opladen van de accu kan dus ook gewoon in het normale stopcontact! De hoeveelheid laadpalen worden er steeds meer, omdat de overheid het plaatsen ervan stimuleert. Wilt u nou precies weten waar een laadpaal zich bevindt? Kijk dan even op deze live kaart. Hier worden alle actieve laadpalen weergegeven.

De tijd die het opladen van een accu kost, verschilt erg door verschillende omstandigheden. Bij een gewoon 230V stopcontact thuis, kan het laden tot wel 6 uur duren. Echter, er zijn ook snelladers die in een kwartier tot een half uur al een groot deel van de accu kunnen laden. Het verschilt dus per lader en per accu hoe lang het laden duurt. Bij zakelijk elektrisch leasen krijgt u een lader. Deze kunt u zelf uitkiezen en dus heeft u zelf in de hand hoe snel het laden zal gaan.

Hoe ver er gereden kan worden met een volle accu verschilt per model. De Volkswagen e-Golf heeft bijvoorbeeld een actieradius van 300 kilometer, terwijl de Opel Ampera-e 520 kilometer kan rijden. De actieradius van elektrische modellen is momenteel nog vol in ontwikkeling.

Alles over het laden van elektrische auto's Van het laden zelf tot de installatie van laadpalen

Handige elektrisch rijden apps Lees meer over de mogelijkheden

Uitgelicht

Profiteer van MIA voordeel Voordelig elektrisch leasen:

De overheid stimuleert ondernemers om een elektrische auto aan te schaffen. Doormiddel van de MIA regeling kunt u profiteren van een aftrekpost.

We helpen u graag verder Voor iedere vraag een antwoord:

Bij DutchLease houden we van persoonlijk contact. Daarom helpen wij u graag wanneer u een vraag heeft over elektrisch rijden.
 

Alle beschikbare laadpalen Op 1 kaart live te zien!

laadpalen live bekijken DutchLease

Bekijk hier alle beschikbare laadpalen in Nederland op 1 kaart. Zo wordt het nog gemakkelijker om uw elektrische auto op te laden.

We beantwoorden al uw vragen over elektrisch leasen

Bij het kiezen van een auto is de optie 'elektrisch' een steeds vaker voorkomende keuze. Echter zijn er nog vaak vragen over verschillende zaken omtrent het elektrisch leasen en rijden. Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische auto maar wilt u meer weten over de afstanden die deze auto's kunnen afleggen, hoe milieuvriendelijk een elektrische auto is, welke modellen beschikbaar zijn of waar u laadpalen kunt vinden? We praten u graag bij en beantwoorden al uw vragen.

DutchLease is een universele leasemaatschappij, wat betekent dat u bij ons ook elektrisch leasen kunt. U least bij ons alle merken en modellen voor een vast bedrag per maand. DutchLease ondersteunt MKB Nederland met het samenstellen van een optimaal elektrisch wagenpark. Elektrisch leasen in een zakelijke leaseauto geheel naar uw wens.

Elektrische auto's winnen snel aan populariteit in Nederland. De voordelen voor het milieu, de betere prestaties en de fiscale voordelen zijn voor vele leaserijders de reden om over te stappen. Wilt u kijken hoe wij uw wagenpark kunnen vergroenen? Bel ons gerust om te sparren.

Ook toe aan échte services?

Carl
Carl zit voor u klaar! (033) 45 49 540