Mobiliteitbudget bij DutchLease
Mobiliteitsbudget bij DutchLease
Nieuwe vormen van mobiliteit

 

Is een mobiliteitsbudget het antwoord op de veranderende zakelijke mobiliteitsbehoefte?

Nederland verandert, ook op het gebied van mobiliteit. Mede door meer thuiswerken, initiatieven vanuit de overheid, technologische ontwikkelingen, verstedelijking en bevolkingsgroei gaan we anders reizen. Dit kan ervoor zorgen dat werkgever en werknemer soms anders gaan kijken naar het invullen van mobiliteit.

 

Nieuwe vormen van mobiliteit

Door bovenstaande ontwikkelingen is duidelijk dat werknemers soms anders gaan reizen. Zeker bij jongere generaties in de Randstad zie je dat ze flexibel willen omgaan met mobiliteit. Zij beslissen per situatie hoe ze van A naar B gaan, dit kan met het OV, fiets, taxi, scooter of (deel)auto. Met een mobiliteitsbudget kunt u deze groep de vrijheid geven om zelf invulling te geven aan mobiliteit.

 

Fiscaliteit

Het mobiliteitsbudget kent een aantal vormen, dit heeft impact op het financiële plaatje van zowel werkgever als werknemer. Wij adviseren u hier goed over na te denken en een aantal verschillende situaties door te rekenen.

 

Is dit het einde van de leaseauto?

Wij verwachten van niet, de leaseauto blijft in veel situaties de meeste praktische keuze. Onze verwachting is dat werknemers de aankomende tijd de (lease)auto gaan combineren met andere vormen van mobiliteit, afgestemd op hun persoonlijke situatie en behoefte.

Bent u werkgever en heeft u vragen over het invoeren van een mobiliteitsbudget? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, onze adviseurs nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden!

Waarom DutchLease
  • Hoge klanttevredenheid: 8,6

  • 50 jaar lease-ervaring, in alle segmenten

  • Binnen 24 uur een offerte, altijd bereikbaar

  • Vast contactpersoon voor optimale samenwerking