Elektrische auto en caravan? Het kan!

Stel u wilt een elektrische auto kopen maar u gaat altijd met uw caravan op vakantie. Ik hoor u denken: ‘Op vakantie met een elektrische auto? Dat kan toch helemaal niet? Hoe neem ik dan de mijn caravan of aanhanger mee?’ Goed nieuws; er zijn elektrische auto’s met trekhaak die uw caravan of aanhanger kunnen trekken. Lees hieronder welke elektrische auto’s dat zijn.

1. Tesla Model X
Deze auto kan een behoorlijke caravan of aanhanger trekken met een maximaal aanhangwagenmassa van 2268 kg (1580 kg bij 22 inch wielen). De acceleratie van 0 naar 98 km/u met een caravan van 1100 kg is maar 5,5 seconden. Daarnaast kan dit model zelfs een vliegtuig trekken, zie hier het bewijsmateriaal.

tesla model x

2. Jaguar I Pace
Deze volledig elektrische Jaguar is ook zeker de moeite waard met een maximaal aanhangmassa van 750kg geremd.

jaguar i-pace

3. Tesla Model 3
Begin 2019 komt dit model in Nederland en de geruchten gaan dat dit model een trekhaak-optie heeft. Dit gerucht werd in juli aangesterkt door een filmpje waarin de Tesla Model 3 werd gezien met een trailer erachter. Over het maximaal aanhangwagenmassa is nog niets bekend.

tesla model 3

4. Audi e-tron
Op 18 september 2018 werd dit nieuwe model van Audi onthuld en begin 2019 zullen de eerste leveringen plaatsvinden. Tijdens deze onthulling heeft Audi bevestigd dat dit model een trekhaak-optie krijgt met een maximaal aanhangwagenmassa van maar liefst 1800 kg.

audi e-tron

5. Mercedes-Benz EQC
Een aantal dagen eerder dan de Audi e-tron, werd het Mercedes EQC productie model officieel onthuld. Toen werd ook bekendgemaakt dat de EQC hoogstwaarschijnlijk wordt gecertificeerd voor het trekken van een aanhangwagen of caravan en een maximaal aanhangwagenmassa van 1800 kg heeft.

mercedes benz ecq