Overstap naar elektrisch rijden? Vergist u zich niet in de bijtelling!

Stapt u halverwege het jaar over op elektrisch rijden en hield u uw auto eerder buiten de bijtelling, houdt dan rekening met een bijtelling van 4% over het gehéle jaar. Veel berijders vergissen zich hierin. De keuze voor het betalen van bijtelling (en dus het rijden van meer dan 500 km privé kilometers per jaar), geldt per kalenderjaar.

Van de 1 miljoen zakelijke rijders in Nederland betaalt 12% geen bijtelling. 16% van de zakelijke rijders in Nederland zegt over te willen stappen naar elektrisch rijden. Bent u een zakelijke rijder, wilt u elektrisch gaan rijden en betaalt u momenteel nog geen bijtelling?  Wees dan alert: de keuze voor het betalen van bijtelling geldt per kalenderjaar en is niet auto gebonden. Stapt u bijvoorbeeld in september over naar elektrisch rijden met 4% bijtelling, en heeft u de voorafgaande maanden van het jaar geen bijtelling betaald, dan krijgt u alsnog te maken met een naheffing over deze maanden.
Enige uitzondering is het wisselen van werkgever. In dit geval kunt u opnieuw kiezen voor het betalen van bijtelling.
De oplossing? Een overstap naar elektrisch rijden kan natuurlijk, maar sluit het jaar af zonder over de 500 privé kilometers te gaan. Vanaf het nieuwe kalenderjaar begint u met het betalen van bijtelling. Hiermee voorkomt u een naheffing.


Lees het hele persbericht op Vereniging Zakelijke Rijders: https://www.vzr.nl/nieuws/details/berijders_met_een_elektrische_auto_verslikken_zich_in_de_bijtelling

 

Meer weten over bijtelling? Bereken uw bijtelling zelf.