• Nieuwsbericht bmw

WLTP update 8 juni 2018

Alle auto’s die vanaf 1 september 2018 op de markt komen, moeten voldoen aan de regels van de WLTP. De WLTP is een meer realistische emissietest welke een betere weergave van het verbruik geeft dan de huidige NEDC test.

Wanneer uit de test blijkt dat een specifieke auto een hogere CO2-waarde oplevert, betekent dit niet dat de auto meer brandstof verbruikt. Dit betekent dat de auto realistischer getest is, op alles wat van invloed kan zijn op de CO2-uitstoot. Het toevoegen van opties kan al van invloed zijn op de uitstoot die wordt gemeten met WLTP.

Twee verschillende waardes

In de overgangsperiode, lopend van 1 september 2018 tot 1 januari 2019, kan het zijn dat u twee verschillende waardes van één auto tegenkomt: de WLTP CO2-waarde en de oude NEDC-waarde. Op het energielabel voor personenauto’s worden tot 1 januari 2019 alleen NEDC-waardes vermeld.

Moet ik meer belasting betalen?

Omdat de nieuwe test meer realistisch is dan de voorgaande, zal deze naar alle waarschijnlijkheid een hogere CO2-waarde opleveren per km. Blijft het belastingsysteem onveranderd, dan zal de consument meer moeten betalen voor de auto. De overheid heeft aangegeven dat het overgaan van NEDC naar WLTP niet mag leiden tot een kostenverhoging. Brancheorganisaties als BOVAG en de RAI vereniging zijn in overleg met het ministerie van Financiën over een soepele overgang naar WLTP. Wij houden u via Linkedin op de hoogte van het laatste nieuws over WLTP.

Zijn er al nieuwe WLTP prijzen bekend?

De eerste WLTP prijzen worden nu langzamerhand bekend. In de komende maand verwachten wij dat er meer WLTP prijzen bekend zullen worden. Omdat dit voor veel modellen voor een prijsverhoging zorgt, kan een voorraadauto uitkomst bieden.

Bekijk ons actuele aanbod leaseacties of profiteer van aantrekkelijk lage bijtellingspercentages op onze jong gebruikte leaseauto's via Stock Lease.

 

Wilt u meer weten over WLTP en wat WLTP voor u en uw wagenpark betekent? Neem dan contact met ons op, wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.