Volkswagen leasen

Wat is Operational Lease?

Operational Lease is een vorm van leasen, waarbij een bedrijf kiest voor het leasen van een auto, maar de leasemaatschappij de investering op zich neemt. Hierbij blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de auto en is het bedrijf de gebruiker van de auto. De klant lost in de leaseperiode in gelijke termijnen het investeringsbedrag af.

Wat is Operational Lease vs. Wat is Financial Lease

Voor veel mensen is het verschil tussen Operational Lease en Financial Lease vaak nog onduidelijk. Door antwoord te geven op de volgende twee vragen, leggen we u het verschil uit.


Wat is Operational Lease?

Het kenmerk van Operational Lease is dat u gedurende de leaseperiode geen eigenaar, maar gebruiker bent van de leaseauto. Dit betekent dat u de auto niet op de balans heeft staan, waardoor u andere investeringen kunt doen. Daarnaast draagt de gebruiker van de auto geen restwaarderisico, dit ligt bij de leasemaatschappij. Een ander belangrijk kenmerk is dat het maandbedrag inclusief alle kosten is. Bij DutchLease onderscheiden we twee leasevormen van Operational Lease, namelijk Full Operational Lease en Netto Operational Lease. Verder op deze pagina leggen we het verschil tussen deze leaseproducten uit.


Wat is Financial Lease?

Financial Lease wordt gekenmerkt door het feit dat u gedurende de leaseperiode wel eigenaar bent van uw leaseauto. Dit betekent dat juridische en economische zaken met betrekking tot de leaseauto door de ondernemer zelf geregeld worden. Verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties vallen dus niet in het leasecontract bij Financial Lease! De leaseauto staat bij Financial Lease wel op uw balans waardoor u recht hebt op investeringsaftrek, dit is bij Operational Lease niet het geval.

 

Meer leaseproducten
DutchLease biedt verschillende leaseproducten aan. Allemaal om het zakelijk leasen zo makkelijk mogelijk te maken voor u.