Duurzaamheid bij DutchLease

Duurzaam wagenpark

Alle mogelijkheden op een rijtje

Een duurzaam wagenpark

Voor veel bedrijven is duurzaamheid een steeds belangrijker agendapunt. Het verduurzamen van uw wagenpark draagt hier goed aan bij. Omdat MVO-ambities per bedrijf verschillen, is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is. Wij zetten alle mogelijkheden, inclusief de grootste voordelen voor u op een rijtje. Zo beslist u wat het beste bij uw bedrijf past. Vindt u het moeilijk om deze keuze te maken of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met DutchLease en maak gebruik van onze expertise.

Waarom DutchLease?

  • Meer dan 50 jaar lease-ervaring
  • Altijd een snelle reactie
  • Een vast contactpersoon
  • Hoge klanttevredenheid: 8,4

Elektrisch rijden

Hoewel elektrische auto’s niet klimaatneutraal zijn, stoten ze geen schadelijke stoffen uit. Daardoor draagt het rijden van een elektrische auto bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Hoe meer brandstof auto's u in uw wagenpark vervangt voor elektrische auto’s, hoe meer u de CO2-uitstoot van uw bedrijf kunt verminderen. Lees hier meer over de stap naar het elektrificeren van uw wagenpark.

De overstap naar elektrisch rijden is voor zowel de wagenparkbeheerder als de leaserijder niet altijd eenvoudig. Wij helpen u graag met de overstap naar een duurzaam wagenpark. Lees onze whitepaper of neem vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren u graag.

Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer

Brandstof besparen

Eén van de manieren om de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verminderen, is het besparen van brandstof. Zo kunt u het brandstofverbruik per kilometer verkleinen, of het totaal aantal kilometers dat diesel of benzine auto's rijden verkleinen. Maar welke opties heeft u om brandstof te besparen?

  1. Rijgedrag van medewerkers monitoren en bijsturen: wanneer uw medewerkers onnodig hard rijden of een minder zuinige rijstijl hebben, heeft dat invloed om het brandstofverbruik per kilometer. Vooral bij grote wagenparken, kan een aanpassing hiervan een groot verschil maken. Als klant van DutchLease krijgt u inzicht in het rijgedrag met behulp van het fleetinformatie platform. Daarnaast neemt uw accountmanager periodiek contact met u op, om de rapportages te bespreken en te adviseren over verbeteringen. Blijkt dat uw medewerkers niet zuinig rijden? Overweeg dan een rijvaardigheidstraining.
  2. Zuinige auto’s leasen: wanneer u uw wagenpark inricht met kleinere of zuinigere auto’s, maakt dit een groot verschil.
  3. Hybride auto’s leasen: hybride auto’s hebben zowel een elektromotor met accu als een verbrandingsmotor. Het grootste voordeel van een hybride auto is het relatief lage brandstofverbruik. Dat maakt dit soort auto’s een stuk milieuvriendelijker dan brandstof auto’s.
  4. Carpoolen: samen naar een afspraak gaan en eventueel uw poolauto's vervangen voor zuinige of elektrische modellen.
  5. Thuiswerken of flexwerken: sommige afspraken kunnen prima digitaal of telefonisch plaatsvinden.
  6. Plannen aan de hand van locatie: door afspraken bij elkaar in de buurt op één dag in te plannen, rijden uw medewerkers niet onnodig om.

Flexibel mobiliteitsbeleid

We zien dat steeds meer bedrijven en medewerkers tevreden zijn met een flexibel mobiliteitsbeleid. Deze bedrijven bieden hun medewerkers meer opties om van A naar B te komen, dan alleen een auto. Denk hierbij aan fietsen, deelauto’s en OV abonnementen. Wilt u uw wagenpark elektrificeren of wilt u weten hoe u uw wagenpark efficiënt inricht? Lees hier meer over het stappenplan voor het inrichten van het wagenpark. Naast leaseauto's zijn ook de volgende opties mogelijk:

Duurzaam wagenpark voor uw bedrijf

Kortom, er zijn meerdere mogelijkheden om uw wagenpark te verduurzamen. U kunt kiezen voor een transitie van brandstof auto's naar elektrische auto’s, maar er zijn ook anderen manier om brandstof te besparen, zoals: zuiniger rijden, of minder kilometers afleggen. Wilt u weten welke oplossing het beste bij uw bedrijf past? Wij delen wij onze expertise en ervaring graag. Zo komen we samen tot uw ideaal, duurzaam wagenpark, of dat nu uit deelauto’s en fietsen of uit extra zuinige persoonlijke auto’s bestaat. Alles is mogelijk en DutchLease denkt met u mee.