Mazda CX-5 zakelijk leasen

Schade

Uw leaseauto kan eens schade oplopen, zowel eenzijdig als schade waarbij een tegenpartij is betrokken. DutchLease helpt u met het correct afhandelen van schadegevallen, 24 uur per dag. Voor ruitschade kunt u hier terecht.

Voor het beheren van onze schademeldingen maken wij gebruik van het UBclaims platform van Ubench. Alle e-mails die u ontvangt met betrekking tot uw schade ontvangt u van vwpfs_co@ubench.com. 


Contact opnemen met de juiste partij

Uw auto kan verzekerd zijn via ons óf rechtstreeks via de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever. Dit bepaalt de wijze waarop de schade moet worden afgehandeld.


Auto is verzekerd door DutchLease
Meld de schade door het zo compleet mogelijk invullen van het ‘papieren’ Europese Schadeformulier c.q. het schade-aangifteformulier.


Auto is verzekerd door uw werkgever
Meld de schade telefonisch aan de hulpdienst van uw verzekeringsmaatschappij. Welke maatschappij dat is, staat vermeld op de groene kaart. Een kopie van het schade-aangifteformulier stuurt u op naar de DutchLease BerijdersDesk.


Invullen van het schade-aangifteformulier

Is er sprake van tweezijdige schade? Vul dan samen met de tegenpartij ter plekke én zo compleet mogelijk het ‘papieren’ Europese Schadeformulier c.q. het schade-aangifteformulier in. Let op: bij schade met een tegenpartij, persoonlijk letsel of bij twijfel moet u ook altijd een politierapport op laten opmaken. NB: Bij inbraakschade, vernieling en/of vandalisme dient u ook het schadeformulier in te vullen, alsmede aangifte te doen bij de politie.

Contact BerijdersDesk

De BerijdersDesk is voor u op diverse manieren bereikbaar op werkdagen tussen 08:00-17:30 uur. Bellen gaat uiteraard het snelst. Dit kan ook buiten kantoortijden. U wordt dan doorgeschakeld naar een noodcentrale.

Wat gebeurt er na uw schade-aangifte?

Na binnenkomst van uw schade-aangifteformulier ontvangt u van ons een bevestiging, inclusief  een toegewezen schadeherstelbedrijf. Maak met deze schadehersteller een afspraak om de schade te laten repareren. Vergeet niet te melden dat u in een DutchLease-auto rijdt; de factuur wordt dan naar ons gestuurd.

 

Schade in het buitenland

Leg bij schade in het buitenland allereerst de schade zo goed mogelijk vast op foto's.
Vraag ook de gegevens van de groene kaart van de tegenpartij op.
Doe daarnaast aangifte bij de (plaatselijke) politie. Let op: alle gegevens van de tegenpartij moeten door de tegenpartij zelf zijn ingevuld - inclusief een handtekening! Stuur het bewijs van de politie-aangifte aan onze BerijdersDesk; dit bespoedigt de correcte afhandeling door de verzekeringsmaatschappij.

 

Veelgestelde vragen over schade en diefstal

Mijn DutchLease
Dé app voor uw leaseauto: Mijn DutchLease
Alles snel en eenvoudig geregeld via de app