Schade

Hoe kan ik autoschade goed afhandelen?

Uw leaseauto kan eens schade oplopen, zowel eenzijdig als schade waarbij een tegenpartij is betrokken. DutchLease helpt u met het correct afhandelen van schadegevallen, 24 uur per dag. Het onderstaande formulier is van toepassing voor eenzijdige en tweezijdige schade, voor ruitschade kunt u hier terecht

 

Contact opnemen met de juiste partij

Uw auto kan verzekerd zijn via ons óf rechtstreeks via de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever. Dit bepaalt de wijze waarop de schade moet worden afgehandeld.
 
Auto is verzekerd door DutchLease
Meld de schade door het zo compleet mogelijk invullen van het ‘papieren’ Europese Schadeformulier c.q. het schade-aangifteformulier.
 
Auto is verzekerd door uw werkgever
Meld de schade telefonisch aan de hulpdienst van uw verzekeringsmaatschappij. Welke maatschappij dat is, staat vermeld op de groene kaart. Een kopie van het schade-aangifteformulier stuurt u op naar de DutchLease BerijdersDesk.
 

Invullen van het schade-aangifteformulier

Is er sprake van tweezijdige schade? Vul dan samen met de tegenpartij ter plekke én zo compleet mogelijk het ‘papieren’ Europese Schadeformulier c.q. het schade-aangifteformulier in. Let op: bij schade met een tegenpartij, persoonlijk letsel of bij twijfel moet u ook altijd een politierapport op laten opmaken. NB: Bij inbraakschade, vernieling en/of vandalisme dient u ook het schadeformulier in te vullen, alsmede aangifte te doen bij de politie.

Contact BerijdersDesk

De BerijdersDesk is voor u op diverse manieren bereikbaar op werkdagen tussen 08:00-17:30 uur. Bellen gaat uiteraard het snelst.

Schadeformulier

Waarborgfonds

Indien de schade veroorzaakt is door een onbekend motorrijtuig, een onverzekerd motorrijtuig of een gestolen motorrijtuig, kan een beroep gedaan worden op het Waarborgfonds Motorverkeer. U kunt dan niet bovenstaande formulier gebruiken. U dient dan schriftelijk een schadeaangifteformulier in te vullen (vergeet de achterzijde niet). Voor verdere informatie verwijzen wij u naar https://waarborgfonds.vereende.nl.

Persoonsgegevens

Tweezijdige schade melden

Autogegevens

Schade Melding

Zichtbare schade aan uw auto

Met het invullen van bovenstaande gegevens wordt autoamtisch akkoord gegeven op het verwerken van de gegevens conform ons privacyreglement. Lees voor een andere toelichting het privacystatement op deze website.

Eenzijdige schade melden

Autogegevens

Schade melding

Zichtbare schade aan uw auto

De volgende typen bestanden mogen geupload worden: Word, PDF, JPG, JPEG, PNG, BMP. Maximale grootte van het bestand is 10 MB.

De volgende typen bestanden mogen geupload worden: Word, PDF, JPG, JPEG, PNG, BMP. Maximale grootte van het bestand is 10 MB.

Als u hier gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat we deze gegevens verwerken conform ons privacyreglement. Voor een nadere toelichting verwijzen we u naar het privacystatement op deze website.

Wat gebeurt er na uw schade-aangifte?

Na binnenkomst van uw schade-aangifteformulier ontvangt u van ons een bevestiging, inclusief  een toegewezen schadeherstelbedrijf. Maak met deze schadehersteller een afspraak om de schade te laten repareren. Vergeet niet te melden dat u in een DutchLease-auto rijdt; de factuur wordt dan naar ons gestuurd.
 

Schade in het buitenland

Leg bij schade in het buitenland allereerst de schade zo goed mogelijk vast op foto's.
Vraag ook de gegevens van de groene kaart van de tegenpartij op.
Doe daarnaast aangifte bij de (plaatselijke) politie. Let op: alle gegevens van de tegenpartij moeten door de tegenpartij zelf zijn ingevuld - inclusief een handtekening! Stuur het bewijs van de politie-aangifte aan onze BerijdersDesk; dit bespoedigt de correcte afhandeling door de verzekeringsmaatschappij.