Zakelijk leasen bij DutchLease

Hoe werkt de aanvraag van een leasecontract

U ziet uzelf al rijden, soepel over de Nederlandse snelwegen in uw nieuwe leaseauto. Maar eerst zal u wat belangrijke keuzes moeten maken. Hoe werkt de aanvraag van een nieuw leasecontract eigenlijk? Stap voor stap nemen wij u mee in het lease proces: van lease aanvraag tot aan een leasecontract.

Stap 1: Kies uw leasevorm

De eerste stap in het lease proces is kiezen welke leasevorm past. Bij ieder bedrijf en ook iedere leaserijder past weer een andere vorm van zakelijk leasen. Kortlopende flexibele arbeidscontracten vragen om bijvoorbeeld flexible lease. En bij langdurige arbeidscontracten past wellicht full operational lease beter. Als u weet welke leasevorm het wordt, is dat de eerste stap naar het vinden van een passend leasecontract én auto. Onze meest populaire leasevormen zijn: 

Full Operational Lease
Zoekt u naar gemak en zekerheid? Met operational lease bent u volledig ontzorgd.

+ Vast bedrag per maand
+ Geen onverwachte kosten
+ Overzichtelijke administratie
Occasion Lease
Wilt u een auto die direct beschikbaar is? Kies dan voor een tweedehands auto.  

+ Zo goed als nieuwe auto’s
+ Korte looptijd contract mogelijk
+ Extra scherp tarief
Elektrisch Leasen
Duurzaam en betaalbaar rijden? Maakt dan de overstap naar elektrisch rijden.
 
+ Voordelen van operational lease 
+ Geen onverwachte kosten
+ Gunstige bijtelling

Stap 2: Leasebudget

Heeft u helder welke leasevorm past? Dan is de volgende stap te weten wat het leasebudget wordt. Het leasebudget is vaak afhankelijk van een aantal factoren, zoals: het functieprofiel, aantal kilometers per jaar, de leaseperiode en of het leasebudget wel of niet inclusief brandstof/laadkosten is. Het leasebudget geeft een richting om op zoek te gaan naar een nieuwe auto.

 

Stap 3: Auto kiezen

Weet u al welke auto of bedrijfswagen uw werkzaamheden zou kunnen ondersteunen? Een goede auto kan u extra gemak bieden bij het behalen van uw bedrijfsdoelen. En wilt u de overstap maken naar elektrisch leasen? Onze leaseadviseurs helpen u graag bij het vinden van een passende auto of bedrijfswagen.

Selectie populaire leaseauto's

Volkswagen Golf
Vanaf €510 p/mnd*
Kia Sportage
Vanaf €599 p/mnd*
Škoda Enyaq
Vanaf €585,- p/mnd*

Stap 4: Bereken uw bijtelling

Bent u van plan uw leaseauto ook buiten werktijd te gaan rijden? En rijdt u meer dan 500 km per jaar buiten uw zakelijke kilometers, dan krijgt u bij zakelijke lease te maken met bijtelling. Bereken een indicatie van uw bijtelling eenvoudig met onze bijtellingscalculator. Zo weet u precies met welke kosten u te maken krijgt in uw leasecontract.

 

Stap 5: Lease offerte aanvragen

Wanneer u weet welke leasevorm bij uw bedrijf en werkzaamheden past, en u weet (ongeveer) welke auto u wilt leasen, dan vraagt u een offerte aan. In ons offerteformulier vragen wij u een schatting te maken van het aantal kilometers dat u per jaar denkt te gaan rijden, de gewenste looptijd in maanden en de brandstof die past bij het aantal kilometers die u maakt. Binnen 24 uur ontvangt u een offerte op maat.


Stap 6: Contact met leaseadviseur voor de bestelling

Met het versturen van een offerte heeft u de aanvraag in werking gezet. Echter is deze nog geheel vrijblijvend. Onze leaseadviseurs maken een offerte op, op basis van uw wensen. Eventueel nemen zij hierbij contact met u op om uw wensen door te nemen. Zo krijgt u onder andere de levertijd van de door u gewenste auto te horen. Vervolgens kunt u een duidelijke berekening ontvangen met bijpassende voorwaarden. Bent u een starter, dan kan er een aanbetaling of borg gevraagd worden van zo'n 10-15% van de consumentenprijs. Lees hier meer over hoe een leasecontract er bij DutchLease uit ziet. Gaat u akkoord met de offerte en wilt u graag klant worden bij ons, dan gaan wij ons uiterste best doen uw verwachtingen met onze service meer dan te evenaren!

 

Stap 7: Van leasecontract tot rijden

Nadat u akkoord gaat met de offerte en wij uw kredietwaardigheid hebben gecheckt en geaccepteerd, ontvangt u van ons de leaseovereenkomst. Zodra wij deze ondertekend retour hebben ontvangen, gaan wij voor u aan de slag:

  1. Wij nemen de bestelling door met de dealer, ter controle op de te bestellen auto.

  2. De bestelling gaat richting de dealer. U ontvangt van ons de bevelbevestiging met verwachte leverdatum en instructie voor de berijder.

  3. Samen met de dealer houdt DutchLease de levertijden nauw in de gaten. Wanneer nodig krijgen u en de berijder een update.

  4. Zodra de auto gereed is, verzorgt de dealer een leveringsafspraak met de berijder. DutchLease verstuurt tegelijkertijd een vooraankondiging met kenteken, verwachte leverdatum, fiscale bijtelling, gewicht, meldcode en uitstoot type.

  5. Vervolgens versturen wij de brandstofpas naar u of de berijder.

  6. De auto wordt op de afgesproken plaats afgeleverd.

  7. Wij ontvangen vervolgens de factuur van de dealer en zetten de auto in. U ontvangt van ons een inzetbevestiging met alle definitieve gegevens. 

Zoals u ziet staan wij door het hele proces voor u klaar: van bestellen tot rijden. Natuurlijk kunt u ook afwijken van het lease proces. Wij overleggen graag wat voor u het beste uitkomt om samen tot een gepaste oplossing te komen.

 

Stap 8: Vaste leaseadviseur en accountmanager

Welkom bij DutchLease! Als berijder of wagenparkbeheerder met een leasecontract bij DutchLease gaan wij er alles aan doen om u met raad en daad bij te staan in uw mobiliteitswensen. Zo krijgt u een vast contactpersoon toegewezen die altijd op de hoogte is van de ontwikkelingen in en om uw wagenpark en/of van uw leaseauto. Is uw vaste contactpersoon op vakantie? Geen probleem, wij doen een uitgebreide overdracht tijdens vakanties waardoor wij alsnog goed op de hoogte zijn. Bent u tevreden over onze service en wilt u onze service delen met kennissen, collega's, vrienden of familie? Wordt ambassadeur en wij belonen u met een unieke belevenis ter waarde van €200.

Als het goed is bent u dankzij bovenstaande informatie meer te weten gekomen over hoe de aanvraag van een leasecontract bij DutchLease werkt. Heeft u hier nog vragen over, of andere vragen over zakelijke lease bij DutchLease? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.