Zakelijk leasen bij DutchLease

Hoe werkt de aanvraag van een leasecontract

U ziet uzelf al rijden, soepel over de Nederlandse snelwegen in uw nieuwe leaseauto. Maar eerst zal u wat belangrijke keuzes moeten maken. Hoe werkt de aanvraag van een nieuw leasecontract eigenlijk? Stap voor stap nemen wij u mee in het proces van de aanvraag van een nieuw leasecontract bij DutchLease.

Stap 1: Kies uw leasevorm

Bij ieder bedrijf of berijder past een andere vorm van zakelijke lease. Want iedere werknemer gebruikt zijn auto anders. Kortlopende flexibele arbeidscontracten vragen om een andere leasecontract dan langdurige arbeidscontracten. De keuze voor kilometers per jaar, looptijd van het contract en type brandstof staan niet op zich. Bij DutchLease kunt u terecht voor diverse vormen van leasen. 

Onze meest populaire leasevormen zijn:

Full Operational Lease - zakelijke lease voor een vast bedrag per maand, passend vervangend vervoer en één standaard maandfactuur voor een overzichtelijke administratie.

Flexible lease - zakelijke lease met meer vrijheid: mogelijkheid om de leaseauto na 12 maanden weer in te leveren en daarnaast profiteren van alle voordelen van Full Operational Lease.

Stock Lease - Ook wel; 'Occasion lease': jong gebruikte leaseauto's voor een gunstig maandtarief mede omdat de financiering van de afschrijving voor een gedeelte vervalt. StockLease is een jong gebruikte auto rijden, in combinatie met alle voordelen van Full Operational Lease in uw leasecontract.

Stap 2: Welke auto past bij uw bedrijf en persoonlijke wens?

Weet u al welke auto of bedrijfswagen uw werkzaamheden zou kunnen ondersteunen? Een goede auto kan u extra gemak bieden bij het behalen van uw bedrijfsdoelen. Komt u er zelf niet uit, neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies. Onze leaseadviseurs zijn experts in zakelijk lease en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij staan u graag bij en helpen u met plezier bij het maken van uw beslissing.


Stap 3: Bereken uw bijtelling

Bent u van plan uw leaseauto ook buiten werktijd te gaan rijden? En rijd u meer dan 500 km per jaar buiten uw zakelijke kilometers, dan krijgt u bij zakelijke lease te maken met bijtelling. Bereken uw bijtelling eenvoudig met onze bijtellingscalculator. Zo weet u precies met welke kosten u te maken krijgt in uw leasecontract.


Stap 4: Aanvraag van de offerte

Wanneer u weet welke leasevorm bij uw bedrijf en werkzaamheden past, en u weet (ongeveer) welke auto u wilt leasen,  vraagt u een offerte aan, zodat wij een offerte kunnen opmaken. In ons offerteformulier vragen wij u een schatting te maken van het aantal kilometers dat u per jaar denkt te gaan rijden, de gewenste looptijd in maanden en de brandstof die past bij het aantal kilomters die u maakt. Twijfelt u over het type brandstof? Neem dan eens een kijkje op de pagina 'omslagpunt' waar wij regelmatig het omslagpunt voor benzine en diesel berekenen. Liever duurzaam rijden? LPG en elektrisch is op steeds meer modellen auto's een optie. Hoe concreter uw wensen, hoe dichterbij onze offerte bij het daadwerkelijke leasecontract kan komen.


Stap 5: Contact met leaseadviseur voor de bestelling

Met het versturen van uw offerte heeft u de aanvraag in werking gezet. Echter is deze nog geheel vrijblijvend. Onze leaseadviseurs maken een offerte op, op basis van uw wensen. Eventueel nemen zij hierbij contact met u op om uw wensen door te nemen. Zo krijgt u onder andere de levertijd van de door u gewenste auto te horen. Vervolgens kunt u een duidelijke berekening ontvangen met bijpassende voorwaarden. Bent u een starter, dan kan er een aanbetaling of borg gevraagd worden van zo'n 10-15% van de consumentenprijs. Lees hier meer over hoe een leasecontract er bij DutchLease uit ziet. Gaat u akkoord met de offerte en wilt u graag klant worden bij ons, dan gaan wij ons uiterste best doen uw verwachtingen met onze service meer dan te evenaren!

Stap 6: van leaseovereenkomst tot rijden

Nadat u akkoord gaat met de offerte en wij uw kredietwaardigheid hebben gecheckt en geaccepteerd, ontvangt u van ons de leaseovereenkomst. Zodra wij deze ondertekend retour hebben ontvangen, gaan wij voor u aan de slag:

  1. Wij nemen de bestelling door met de dealer, ter controle op de te bestellen auto.
  2. De bestelling gaat richting de dealer. U ontvangt van ons de bevelbevestiging met verwachte leverdatum en instructie voor de berijder.
  3. Samen met de dealer houdt DutchLease de levertijden nauw in de gaten. Wanneer nodig krijgen u en de berijder een update.
  4. Zodra de auto gereed is, verzorgt de dealer een leveringsafspraak met de berijder. DutchLease verstuurt tegelijkertijd een vooraankondiging met kenteken, verwachte leverdatum, fiscale bijtelling, gewicht, meldcode en uitstoot type.
  5. Vervolgens versturen wij de brandstofpas naar u of de berijder.
  6. De auto wordt op de afgesproken plaats afgeleverd.
  7. Wij ontvangen vervolgens de factuur van de dealer en zetten de auto in. U ontvangt van ons een inzetbevestiging met alle definitieve gegevens. 

Zoals u ziet staan wij door het hele proces voor u klaar: van bestellen tot rijden. Natuurlijk kunt u ook afwijken van dit proces. Wij overleggen graag wat voor u het beste uitkomt om samen tot een gepaste oplossing te komen. 

Hoe zit het precies met lange levertijden?

Het zal u vast niet ontgaan zijn: op dit moment kent de hele automotive wereld lange levertijden. Wij bespreken altijd met u de verschillende opties om deze periode te overbruggen. Zo kunt u meestal uw lopende contract verlengen tot an het moment van levering. Als dat niet kan, dan zetten wij een huurauto in: de zogenaamde overloop auto. Mochten er toch totaal onverwachte leveringsproblemen voorkomen, dan kunt u gebruikmaken van de huurvloot van DutchLease. Met deze uitgebreide vloot van ruim 2200 personen- en bedrijfswagens, kunnen wij u altijd van een geschikte auto voorzien. Naast benzine auto's kunt u natuurlijk ook rekenen op een passend elektrisch of emissievrij alternatief. 

Gelukkig zit DutchLease diepgeworteld in de Nederlandse automotive markt, wat het risico verkleint op het niet tijdig leveren van auto's tot het absoluut minimum. Liever niet wachten op langere levertijden? Bekijk dan ons aanbod occasions, dan rijdt u een zo goed als nieuwe auto binnen een week. 

Stap 7: U krijgt een vaste leaseadviseur en accountmanager toegewezen en kan  ambassadeur worden 

Welkom bij DutchLease! Als berijder of wagenparkbeheerder met een contract bij DutchLease gaan wij er alles aan doen om u met raad en daad bij te staan in uw mobiliteitswensen. Zo krijg u een vast contactpersoon toegewezen die altijd op de hoogte is van de ontwikkelingen in en om uw wagenpark en/of van uw leaseauto. Is uw vaste contactpersoon op vakantie? Geen probleem, wij doen een uitgebreide overdracht tijdens vakanties waardoor wij alsnog goed op de hoogte zijn. Bent u tevreden over onze service  en wilt u onze service delen met kennissen, collega's, vrienden of familie? Wordt ambassadeur en wij belonen u met een unieke belevenis ter waarde van €200.

Vragen? Onze leaseadviseurs en accountmanagers helpen u graag

Als het goed is bent u dankzij bovenstaande informatie meer te weten gekomen over hoe de aanvraag van een leasecontract bij DutchLease werkt. Heeft u hier nog vragen over, of andere vragen over zakelijke lease bij DutchLease? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.