DutchLease en duurzaamheid

DutchLease is onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. Samen ondersteunen wij diverse duurzame initiatieven en denken we mee in duurzame producten. Volkswagen Pon Financial Services biedt financierings- en verzekeringsproducten, leaseoplossingen en aanverwante diensten die specifiek zijn toegesneden op de automotive branche, de ondernemer (het MKB) en de automobilist.

Het aanbieden van dit complete gamma doen we met een verstand van geld en een passie voor auto´s. We zijn een partner in business, ook bij duurzaam ondernemen. Ons uitgangspunt hierbij is dat we graag duurzame initiatieven ondersteunen en meedenken in duurzame producten voor u en een verdere verduurzaming van onze eigen organisatie.

Als Volkswagen Pon Financial Services hebben we duurzaamheid van de eigen operatie hoog in het vaandel staan en treffen we maatregelen ter optimalisatie van de eigen milieuprestatie.


Enige concrete voorbeelden hiervan zijn:

  • De inkoop van groene stroom. Op deze manier wordt de CO2-uitstoot ten gevolge van het totale stroomverbruik gecompenseerd.

  • Het constant optimaliseren van ICT-oplossingen zoals het terugdringen van de papierstroom en het energieverbruik.

  • Bij centrale aanbestedingen wordt de duurzaamheid van het product, de dienst en het beleid van de potentiële leverancier getoetst aan duurzaamheidcriteria.

  • Verscheidene medewerkers nemen deel aan het duurzaamheidplatform van Pon Holdings om ideeën uit te wisselen, kennis te delen en samen duurzaamheid intern uit te dragen en te implementeren.

  • Via het Intranet worden alle medewerkers op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de automotive branche en in onze eigen organisatie.

  • Ter bevordering van de kennis over duurzaamheid laten we in samenwerking met gerenommeerde onderzoeksbureaus onderzoeken doen en gebruiken we deze resultaten voor onze eigen initiatieven en die van onze Business Lines.

Volkswagen Pon Financial Services en haar Business Lines zetten zich blijvend in voor een voortdurende verduurzaming van haar proposities en eigen operatie.

We nodigen u van harte uit om uw mening over deze verstrekte informatie aan ons kenbaar te maken. U kunt dit doen door een email te sturen naar informatie@vwpfs.nl.

ISO Certificering
Volkswagen Pon Financial Services is gecertificeerd voor ISO 9001:2008 (kwaliteit) en ISO 14001:2004 (milieu). Hiermee tonen we aan dat we georganiseerd werken aan kwaliteits- en milieumanagement. De ISO certificering laat tevens zien dat we ervoor zorgen dat onze producten altijd voldoen aan de wet- en regelgeving en dat verbeteringen continue worden doorgevoerd.