Audi E-tron S DutchLease

Duurzaam ondernemen

DutchLease is onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. Samen hebben we de ambitie om in 2025 marktleider te zijn in zero emission mobility. Daarom ondersteunen we diverse duurzame initiatieven en denken we mee in duurzame producten. Daarbij blijft u uiteraard profiteren van de hoogwaardige kwaliteit van onze producten.

Vier duurzaamheidspijlers

Corporate Social Responsibility is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. We werken doorlopend aan vier duurzame actiegebieden die we hebben gedefinieerd: mensen, milieu, producten en dialoog. 

Mensen

Werken bij DutchLease betekent dat je dagelijks je steentje kunt bijdragen aan duurzaamheid. We bieden een gezonde en veilige werkomgeving waarin medewerkers ruimte en vertrouwen krijgen. Onze arbeidsrelatie is duurzaam: onze medewerkers krijgen tal van opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Vitaliteit en gezondheid vinden we ook belangrijk, daarom bieden we verschillende sportieve, sociale en ondersteunende activiteiten voor medewerkers. We houden van transparantie: onze medewerkers lezen alle updates over onze organisatie op intranet of in nieuwsbrieven. 

Milieu

Het reduceren van de CO2¬-uitstoot gaat verder dan alleen binnen onze leaseportefeuille. We werken hard aan onze huisvesting, energievoorzieningen afvalmanagement. Zo kopen we groene stroom in, waardoor we de CO2-uistoot compenseren die ontstaat door het totale stroomverbruik. Daarnaast optimaliseren we ICT-oplossingen zodat de papierstroom minder wordt en kijken we bij centrale aanbestedingen of de dienst of het beleid van de potentiële leverancier overeenkomt met onze duurzaamheidscriteria. Jaarlijks meten we onze eigen CO2-uitstoot en toetsen we deze met behulp van Smart Trackers.  Zo houden we nauw in de gaten hoe het gaat met onze ambities op het gebied van duurzaamheid.

Producten

Door duurzame producten te blijven ontwikkelen, kunnen we duurzame oplossingen aanbieden. Dat we zoveel mogelijk elektrische auto’s op de weg willen hebben, spreekt voor zich. Maar samen met Volkswagen Pon Financial Services kijken we verder dan dat. Zo zijn al diverse duurzame mobiliteitsoplossingen ontstaan, zoals carsharing, mobiliteitskaarten en fietslease en -financiering.

Dialoog

Door onze ambities en activiteiten te delen, komt er ruimte voor een dialoog die onszelf, onze stakeholders en onze klanten verder kan helpen in het verduurzamen van onze samenleving. Zo voeren we met alle stakeholders graag de dialoog over verantwoordelijkheid in maatschappelijk verantwoord ondernemen en welke rol we zelf en onze stakeholders daarin kunnen spelen. Daarnaast geven we onze medewerkers een stem. Verschillende  medewerkers doen mee aan het duurzaamheidsplatform van Pon Holdings, om ideeën uit te wisselen, kennis te delen en samen duurzaamheid intern uit te dragen en te implementeren.

 

Windmolens

Volkswagen Pon Financial Services, moeder maatschappij van DutchLease heeft als enige leasemaatschappij van Nederland eigen windmolens. De groene stroom die deze windmolens produceren leveren een enorme hoeveelheid groene stroom op waar onze klanten van kunnen meeprofiteren. Lees hier meer over hoe ook u van groene stroom van onze windmolens kunt profiteren.

Contact

DutchLease zet zich onder de vlag van Volkswagen Pon Financial Services voortdurend in om duurzaam te ondernemen. Lees meer over hoe CSR een belangrijk onderdeel is van de strategie van Volkswagen Pon Financial Services. Heeft u hier vragen of opmerkingen over? We helpen u graag verder via informatie@vwpfs.nl

ISO Certificering
Volkswagen Pon Financial Services is gecertificeerd voor ISO 9001:2008 (kwaliteit) en ISO 14001:2004 (milieu). Hiermee tonen we aan dat we georganiseerd werken aan kwaliteits- en milieumanagement. De ISO certificering laat tevens zien dat we ervoor zorgen dat onze producten altijd voldoen aan de wet- en regelgeving en dat verbeteringen continue worden doorgevoerd.