Bijtelling berekenen

Wat zijn uw kosten voor een auto van de zaak en wat is de fiscale bijtelling? U rekent het snel uit met onze bijtellingscalculator. We vertellen u meer over de nieuwe ontwikkelingen rondom bijtelling en wat hier bij komt kijken.

Wanneer u een auto van de zaak rijdt of van plan bent er binnenkort een aan te schaffen, is het handig om uw bijtelling te berekenen. Dit doet u wanneer u meer dan 500 km per jaar met de zakelijke auto ook privé ritten maakt. Uw bijtelling berekenen hangt van een paar zaken af. Door de volgende gegevens in te vullen in onderstaande tool berekent u uw bijtelling:

Gegevens voor bijtelling berekenen:

  • Salaris op jaarbasis
  • Cataloguswaarde van de auto, wat heeft de auto gekost?
  • Hoeveel % bijtelling betaalt u? 4% voor volledig elektrisch auto, 22% voor niet elektrische auto.
  • Eigen bijdrage (welke u moet betalen aan uw werkgever)

Meer over het berekenen van de bijtelling:

Wat is bijtelling?

Doordat u uw zakelijke leaseauto voor zowel zakelijke- en privéritten gebruikt, bepaalt de belastingdienst dat er extra bijtelling op de auto komt. Het zijn de fiscale kosten van het privégebruik van de auto. Voor iedereen is de bijtelling anders door de catalogus waarde of het salaris. Het percentage bijtelling wat u betaalt staat echter vast.

Niet elektrisch rijden: 22% bijtelling

Tot en met 2020 ligt het bijtellingspercentage voor overige auto's op 22%. De overheid moedigt zowel klanten als fabrikanten aan om volledig elektrisch te gaan rijden. Alle zuinige en minder zuinige modellen die niet volledig elektrisch zijn hebben 22% bijtelling, wat eerder lager was. Zo probeert de overheid elektrisch rijden te introduceren als de nieuwe manier van rijden. 

Elektrisch rijden: 4% bijtelling

Bij het leasen van een 100% elektrische auto betaalt u 4% bijtelling. Tot 2020 staan deze percentages vast. Echter, vanaf 2019 worden de regels aangepast. Voor volledig elektrische auto's gaat vanaf dan het bijtellingspercentage van 4% gelden tot maximaal €50.000,- van de cataloguswaarde van uw auto. Dit betekent dat wanneer uw auto een cataloguswaarde heeft van €60.000,-, u over de laatste €10.000,- 22% bijtelling moet betalen. 

Let op! Het jaar waarin uw auto op kenteken gezet is, is leidend voor het bijtelling berekenen. Wanneer uw auto in 2016 of 2017 op kenteken is gezet geldt dat bijtellingstarief nog voor de rest van de leaseperiode.

DutchLease loopt graag voorop als het gaat om de ontwikkeling naar elektrisch rijden. Wij kijken naar de trends en bieden onze klanten een ruim aanbod 100% elektrische auto's. Zo bieden we u de e-Golf, Nissan Leaf en vele andere modellen aan. Daarnaast geven we u graag advies op het gebied van laden, actieradius berekening en uitleg over de nieuwste modellen. 

Geen bijtelling berekenen

Als u geen of minder dan 500 privé kilometers per jaar maakt met uw leaseauto, hoeft u geen bijtelling te betalen. In dat geval verwacht de Belastingdienst dat u dit kan aantonen. Het bijhouden van uw gereden privé kilometers in combinatie met een 'verklaring geen privégebruik auto', zorgt er voor dat u zonder bijtelling uw auto kan leasen.

Persoonlijk contact over bijtelling berekenen

Bij DutchLease vinden we de klant belangrijk. We staan voor een snelle en persoonlijke service, en beantwoorden uw vragen met duidelijke antwoorden. Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over het berekenen van uw bijtelling, het afsluiten van een leasecontract of het kiezen van een leaseproduct, helpen wij u graag. Onze service werd beoordeeld met een 8,9! 

Met Dutchlease kunt u snel ‘schakelen’; uw aanspreekpunt is altijd uw vaste contactpersoon, die goed op de hoogte is van uw wensen en behoeften."

Ook toe aan échte service?

Carl
Carl helpt u graag! 033 45 49 540