Tesla zakelijk leasen
Financial lease of operational lease?

Het verschil tussen operational lease en financial lease

Het verschil tussen financial lease en operational lease heeft vooral met het eigenaarschap te maken. Kiest u voor Financial Lease, dan bent u als ondernemer vanaf dag één eigenaar van de auto. Operational Lease is te vergelijken met huur: de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij en u betaalt maandelijks voor het gebruik. Hieronder leggen we de twee leasevormen verder uit. Zo weet u of Financial Lease of Operational Lease het beste bij u past.

Operational Lease 

Bij Operational Lease, bent u geen eigenaar van de leaseauto. U 'huurt' de auto alleen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • De auto staat niet op uw financiële balans, waardoor u andere investeringen kunt doen. 
  • Het restwaarderisico ligt bij DutchLease, niet bij u. 
  • Het maandbedrag is inclusief alle kosten. Er komen dus nooit onverwachte kosten bij kijken.

Bij DutchLease onderscheiden we twee leasevormen van Operational Lease, namelijk Full Operational Lease en Netto Operational Lease. Wanneer u kiest voor Netto Operational Lease, neemt u gebruikskosten wel voor eigen rekening. Denk hierbij aan reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer en verzekering. Hierdoor is uw maandtarief lager.

Bij Full Operational Lease daarentegen, zijn al uw kosten gedekt. Dit is dan ook de meest populaire vorm van Operational Lease.

Financial Lease 

Wanneer u kiest voor Financial Lease, bent u zolang het contract loopt eigenaar van uw leaseauto. Hierdoor:

  • Bent u verantwoordelijk voor alle juridische en economische zaken met betrekking tot de leaseauto. Verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties vallen dus niet in het leasecontract bij Financial Lease. 
  • Staat de leaseauto wél op uw balans. Hierdoor heeft u recht op investeringsaftrek. Dit is bij Operational Lease niet het geval.
Meer leaseproducten
DutchLease biedt verschillende leaseproducten aan. Allemaal om het zakelijk leasen zo makkelijk mogelijk te maken voor u.
Waarom DutchLease?
  • Meer dan 50 jaar lease-ervaring
  • Altijd een snelle reactie
  • Een vast contactpersoon
  • Hoge klanttevredenheid: 8,4
Volvo EC40 recharge
Van compacte stadsauto's tot bedrijfswagens
Bij DutchLease least u alle merken en modellen