Mercedes cabrio leasen

Wat heb je nodig om een auto te leasen?

De volgende gegevens zijn nodig om een auto te leasen: u moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands identiteitsbewijs en een geldig Nederlands rijbewijs, u moet een minimum leeftijd hebben van 18 jaar en u moet ons een inkomensgarantie kunnen bieden. Door middel van een kredietwaardigheidscheck bekijken wij of u in aanmerking komt.

Welke gegevens zijn er van u nodig om een auto te leasen?

Om een auto zakelijk te leasen zijn er een aantal gegevens van de onderneming nodig. Deze gegevens dienen bij de leasemaatschappij aangeleverd te worden. Na het ontvangen van deze gegevens wordt er gekeken of de onderneming in aanmerking komt voor zakelijke lease. Dit gebeurt door middel van een kredietacceptatie. De volgende gegevens worden opgevraagd:

 • Een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel van het bedrijf waar u de leaseovereenkomst op wil afsluiten  en het uittreksel KvK waaruit de tekeningsbevoegdheid blijkt
 • De meest recente jaarrekening. Indien de jaarrekening van afgelopen jaar nog niet voltooid is, zien we graag de jaarrekening van het jaar daarvoor tegemoet, evenals een prognose van de resultaten van afgelopen jaar of een toelichting hierop
 • Een kopie-legitimatiebewijs van de tekeningsbevoegde, zoals weergegeven op de KvK (bij gezamenlijke bevoegdheid kunnen dit meerdere personen zijn)
 • IBAN (rekeningnummer)
 • Btw-nummer
 • E-mailadres voor de digitale facturatie
 • Contactgegevens van de wagenparkbeheerder
 • Bestuurdersgegevens inclusief email en telefoonnummer (optioneel, zonder deze gegevens zal alle correspondentie gericht worden aan uw bedrijf)

Is een kredietwaardigheidscheck nodig om een auto te leasen?

Hoe gaat de kredietacceptatie in zijn werk? Allereerst wordt er gekeken of het bedrijf financieel in staat is om een auto bij ons zakelijk te leasen. Het KvK-uittreksel en de jaarcijfers worden bekeken en op basis hiervan wordt bepaald of de onderneming kredietwaardig is. 

Daarna wordt er gekeken of de berijder van de auto voldoet aan de eisen om in een auto te rijden. Bent u in het bezit van een geldig Nederlands identiteitsbewijs en rijbewijs, dan mag u in een auto rijden. Bij de berijder wordt er geen kredietwaardigheidscheck gedaan en ook wordt de berijder niet BKR geregistreerd, in tegenstelling tot private lease. Dit is zo omdat de berijder in overeenstemming met de werkgever een zakelijke leaseauto rijdt.

De kredietacceptatie is bedoeld om het risico voor beide partijen uit te sluiten als het bedrijf niet meer kan voldoen aan de financiële verplichtingen. De kredietwaardigheidscheck vindt plaats binnen 1-3 werkdagen indien alle gegevens juist bij ons zijn aangeleverd. Missen wij enkele gegevens, dan is de tijd van de kredietacceptatie afhankelijk van het ontvangen van de juiste gegevens. Meer weten hoe dit proces bij ons in zijn werk gaat? Bekijk dan onze uitleg over onze stappen tot kredietacceptatie.

Als zzp'er heeft u de keuze om zakelijk te leasen of om privé te leasen. Hoe u deze keuze maakt, bepaalt u op basis van uw persoonlijke situatie - rijdt u veel kilometers ja of nee - en of u wilt profiteren van een fiscaal voordeel. Wilt u als zzp'er zakelijk leasen? Dan is er ook een kredietwaardigheidscheck nodig. Laat u dan goed adviseren en lees onze pagina over zakelijk leasen als zzp'er

Waarom DutchLease?
 • Meer dan 50 jaar lease-ervaring
 • Altijd een snelle reactie
 • Een vast contactpersoon
 • Hoge klanttevredenheid: 8,5
Toyota lease
Advies nodig bij het leasen van een auto?
Wij helpen u graag met het inzichtelijk brengen wat voor u financieel het voordeligst is