Zakelijk leasen bij DutchLease

Reparatie, onderhoud en banden 

Optimaal rijcomfort: u bent daar élke dag van verzekerd indien uw leaseauto altijd de benodigde professionele aandacht krijgt. DutchLease maakt het u het hele jaar door makkelijk. Regel eenvoudig en snel uw zaken betreffende reparatie, onderhoud en banden.

Reparatie en onderhoud


Afspraak maken

Maak voor reparaties en onderhoud (zowel periodiek als ongepland) aan uw leaseauto altijd een afspraak bij een officieel erkende autodealer van het merk van uw auto


Onderhoudsinstructies

Alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan uw auto dienen uitgevoerd te worden volgens het meegeleverde instructie- en onderhoudsboekje van de leverancier.


Facturatie en declaratie

Meld aan de autodealer dat u een DutchLease-auto rijdt; de factuur voor uitgevoerde werkzaamheden wordt dan naar ons opgestuurd. Heeft u zelf kosten moeten maken voor reparaties of onderhoud? Declareer eenvoudig bij DutchLease het door u voorgeschoten bedrag via ons Formulier onderhoudsdeclaratie.

Veelgestelde vragen over onderhoud en banden

Onderhoud
Vervangend vervoer
Banden
Contact BerijdersDesk

De BerijdersDesk is voor u op diverse manieren bereikbaar op werkdagen tussen 08:00-17:30 uur. Bellen gaat uiteraard het snelst. Dit kan ook buiten kantoortijden. U wordt dan doorgeschakeld naar een noodcentrale.

Banden

De juiste autobanden dragen bij aan uw veiligheid, rijcomfort én besparing op brandstof. Hoe zit het met zomer- en winterbanden en wanneer zijn winterbanden verplicht in het buitenland?


Winterbanden

Vanaf 7°C en kouder presteren winterbanden aantoonbaar beter dan zomerbanden. Is ons speciale Winterbanden-programma specifiek opgenomen in uw leasecontract en wilt u winterbanden op uw auto? Neem dan contact op met uw wagenparkbeheerder, óf maak zelf een afspraak voor het monteren of wisselen van uw winterbanden.


Eerste aanschaf winterbanden

Als in uw contract winterbanden zijn opgenomen, dan kunt u deze laten monteren bij onderstaande leveranciers. Rijdt u in een Audi, Volkswagen, SEAT of Škoda dan kunt u de winterbanden laten monteren bij de merkdealer. Met deze dealerorganisaties hebben we speciale afspraken kunnen maken. U heeft de keuze uit:

 • Losse banden op uw huidige velgen
 • Directset Conti* (wielen compleet met winterbanden) een maat kleiner:
  • t/m klasse Polo stalen wielen
  • vanaf klasse Golf lichtmetalen wielen

Voor alle overige merken kunt u een afspraak maken bij Euromaster via telefoonnummer 088-0065600 of via de website.

Euromaster zal altijd losse banden monteren op uw huidige velgen.
* in de standaard regeling is een basis set wielen opgenomen naar keuze van de leasemaatschappij.

Tijdens de bandenwisselperiode is het erg druk bij de merkdealers en Euromaster. We raden u aan om op tijd een afspraak te maken en ook om op tijd aanwezig te zijn bij uw afspraak. Indien u te laat komt kan het voorkomen dat u een nieuwe afspraak moet maken, dit in verband met de strakke planning in de werkplaatsen.


Winterbandenwissel

Heeft u reeds eerder winterbanden laten monteren onder uw auto dan kunt u weer een afspraak maken bij uw huidige bandenleverancier.

Inhoud DutchLease Winterbanden-programma:

 • Gratis wisselen
 • Gratis opslag van de banden
 • Onbeperkt aantal winterbandensets tot einde leasecontract *
 • Wisselen op bestaande velgen
 • DutchLease bepaalt het merk en type van de band (altijd A-merk). Dit is bekend bij de leverancier.
 • Winterbanden worden in principe gemonteerd in november/december en gedemonteerd in maart (uiterlijk 1 april). Zowel de zomer- als winterbanden worden opgeslagen bij de leverancier, maak hiervoor tijdig een afspraak.
 • Winterbanden worden pas besteld als u een afspraak maakt. De banden zijn nog niet gereserveerd.

Zomerbanden

Bij een temperatuur boven de 7°C zijn zomerbanden het meest efficiënt. Zomerbanden kunt u laten vervangen als het profiel minder bedraagt dan 2 mm.

* Bij normaal gebruik en tijdige wisseling van zomer- en winterbanden op instructie van DutchLease.


Doorbelasting i.v.m. niet reparabele band

We gaan altijd uit van normale bandslijtage. Een kapot gereden band wordt gezien als een niet verhaalbare schade. Een niet verhaalbare schade lijdt veelal tot een doorbelasting van het eigen risico. Het niet versleten deel van de kapot gereden band (restprofiel) wordt als eigen risico aan uw werkgever doorbelast. In het leasecontract zijn voortijdige vervangingen van banden niet gedekt. Heeft u hier vragen over, neemt u dan gerust contact op met onze BerijdersDesk.


Rekenvoorbeeld van restprofiel

Uw bandprofiel is bijvoorbeeld 5.0 mm en is niet meer veilig te repareren. De kosten voor een nieuwe band bedragen € 150,-. Een nieuwe band heeft 8 mm profieldikte. Een band is versleten bij 2,5 mm. Een band slijt dus 5,5 mm van nieuw naar oud. Bij u is 5.0 mm gemeten. Het verschil is dus 2.5 mm t.o.v. een nieuwe band. 45,5% zal worden doorbelast, dus € 68,18.

Mijn DutchLease
Dé app voor uw leaseauto: Mijn DutchLease
Alles snel en eenvoudig geregeld via de app