Top 10 beste bestelbussen op diesel of benzine

Bedrijfswagens zijn er in allerlei soorten en maten. Maar wat is nou de beste bestelbus? Dat hangt helemaal af van de toepassing. Zoekt u de meest betrouwbare bedrijfswagen? Of specifiek een bestelbus op benzine? We hebben de meest verkochte modellen met diesel- of benzinemotor op een rijtje gezet, met hun kenmerken.
Geschreven door Maarten Bokslag
20-2-2024 | Leesduur 5 min
Geschreven door Maarten Bokslag, freelance journalist en tekstschrijver gespecialiseerd in Automotive
20-2-2024 | Leesduur 5 min
Top 10 bestelbussen

Beste bestelbussen per klasse

Bij het selecteren van de beste bestelbus is het belangrijk om eerst de klasse te bepalen. Kleine bedrijfswagens zoals de Volkswagen Caddy en de Opel Combo zijn economisch in gebruik en geschikt voor een Europallet. In de klasse van de middelgrote bestelwagens is veel aanbod: de Mercedes Vito en de Volkswagen Transporter staan bekend als de meest betrouwbare bestelbus in deze klasse. De Renault Trafic, de Ford Transit Custom, Opel Vivaro en Peugeot Partner worden echter ook veel verkocht, hoewel maar zelden als bestelbus op benzine. Bij de zware bestelwagens zijn vooral de Mercedes Sprinter en de Volkswagen Crafter populair.

 

Trekgewicht van een bedrijfswagen

De benzine bus wint aan populariteit, maar wie regelmatig zware aanhangers trekt zal toch nog steeds voor een dieselbus kiezen. In zijn algemeenheid geldt dat de kleine bestelwagens een trekgewicht hebben van circa 1.500 kilogram. De middelgrote bestelwagens kunnen zo’n 2.500 kilo trekken en de beste grote bestelauto kan 3.500 kilo trekgewicht hebben. Bij elektrische bestelwagens geldt dat het trekgewicht per model enorm varieert. Let wel op dat de actieradius met aanhanger sterk afneemt.

 

De beste kleine bedrijfswagens

 

1. Volkswagen Caddy

De Caddy is een kwalitatief heel goede bestelauto, met het comfort van een personenauto. Ook als bedrijfswagen op benzine wordt de Volkswagen Caddy steeds vaker verkocht. Wie net wat meer ruimte nodig heeft kan kiezen voor de verlengde Caddy Maxi.

 
VW CaddyOpel Combo

 

2. Opel Combo

De Opel Combo wordt gebouwd door Stellantis en is constructief vrijwel gelijk aan de Peugeot Partner en Citroën Berlingo. De bestelwagen is gunstig geprijsd en goed te modificeren, met opties als een tussenschot en de keuze uit een achterklep of deuren.


De beste middelgrote bedrijfswagens

 

3. Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter wordt vernieuwd. De opvolger van de T6 wordt dit voorjaar voorgesteld en is dan meteen te bestellen. De betrouwbare bestelbus komt dan met verschillende aandrijflijnen: diesel, benzine, plugin-hybride en volledig elektrisch.


Volkswagen Transporter Mercedes Benz Vito

 

4. Mercedes-Benz Vito

De Mercedes-Benz Vito is erg vergelijkbaar met de Volkswagen Transporter. Het zal erom hangen wat de beste bedrijfsbus is. De Vito is er in diverse lengte- en hoogtematen en staat bekend om zijn goede trekkracht. De Vito is er niet als benzine bus, wel als elektrische eVito.

 

5. Renault Trafic

De Renault Trafic valt in dezelfde klasse als de Transporter en de Vito, maar is wat goedkoper. Het is een betrouwbare bestelbus, die universeel inzetbaar is. Er zijn twee lengtematen en twee hoogtematen. Ook een dubbele cabine is leverbaar.

 

Renault Trafic Opel Vivaro

 

6. Opel Vivaro

De Opel Vivaro is een belangrijke speler in het middensegment. De bestelwagen is in drie lengtes verkrijgbaar en biedt daarmee een oplossing voor (bijna) ieder transportprobleem. De korte variant vormt een bijzondere maat, die het gat vult tussen de Caddy en de Transporter.

7. Peugeot Expert

De Peugeot Expert is technisch gelijk aan de Opel Vivaro, maar heeft toch zijn eigen (Franse) karakter. Dat komt onder meer naar voren in het dashboard. De Expert is er in drie lengtes. De middelzware bestelwagens van Stellantis zijn niet leverbaar als benzine bestelbus.

Peugeot Partner Ford Transit Custom

 

8. Ford Transit Custom

De Ford Transit Custom is in Europa het meest verkocht en is dus misschien de beste bedrijfsauto die op de markt is. De Transit Custom staat op hetzelfde onderstel als de Volkswagen Transporter. De prijs is echter wat lager. Van de Transit Custom is de vernieuwde variant al geïntroduceerd.

 

De beste grote bestelwagens

 

9. Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is een betrouwbare alleskunner met enorm veel ruimte. De Sprinter kost iets minder in aanschaf, maar verbruikt iets meer brandstof dan de grote concurrent, de Volkswagen Crafter. De Sprinter is er in twee lengtes en twee hoogtematen.

 

Mercedes Benz Sprinter Volkswagen Crafter

 

10. Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter zou best eens de beste grote bestelwagen kunnen zijn. De Crafter is een zeer betrouwbare bestelbus en biedt veel opties. Zo zijn er drie lengtes en maar liefst vier hoogtematen. Een laadklep is een optie en de Crafter is zelfs als chassis-cabine leverbaar. 

 

Zakelijk leasen van een bestelauto

Interesse in het zakelijk leasen van een bedrijfswagen? Dan bent u bij DutchLease aan het goede adres. Bekijk ons aanbod populaire bedrijfswagens op diesel, benzine of elektrisch. Heeft u liever persoonlijk advies welke bedrijfswagen in uw geval de beste bestelbus is? Neem contact op met één van onze leaseadviseurs en wij helpen u graag verder.

 

Bekijk aanbod bedrijfswagens  

 

Auto nieuws
Bedrijfswagens
Geschreven door Maarten Bokslag
20-2-2024 | Leesduur 5 min
Geschreven door Maarten Bokslag | freelance journalist en tekstschrijver gespecialiseerd in Automotive @ DutchLease
20-2-2024
Lees meer over:
Delen