DutchLease 50 jaar!

25 januari 2022 is de dag waarop wij officieel 50 jaar bestaan! We zijn de archieven in gedoken om uit te zoeken hoe de geschiedenis van DutchLease eruit ziet.
Geschreven door het Redactieteam
5-9-2022 | Leesduur 2 min
Geschreven door het Redactieteam, DutchLease
5-9-2022 | Leesduur 2 min
DutchLease 50 jaar

Een stukje historie

Het achterhalen van de exacte data en details van de historie van DutchLease bleek nog niet zo eenvoudig. Hieronder een korte samenvatting van de weg die DutchLease de afgelopen 50 jaar heeft afgelegd:

25 januari 1972 is de dag waarop de vennootschap is ingeschreven in het Handelsregister. In die periode was 'Autolease en –verhuurbedrijf EasyRent Nederland' een van de twee autobedrijven van Piet Hoogenboom in Rotterdam. Hij verkocht deze later aan Bristol Street Group Ltd. Deze partij heeft de bedrijven in 1988 onderverdeeld in een leasetak en een verhuurtak. De leasetak ging verder onder de naam Britax Autolease. Rond 1994 verkocht Britax Autolease de aandelen aan Pon's Automobielhandel en ontstond de naam DutchLease.

Naast DutchLease bestonden onder Pon's Automobiel-handel ook al de volgende leasemaatschappijen: Leasecontracts (Maarssen), Nivo Lease (Amsterdam) en Auto Lease Zeeland (Goes). Vanaf 2004 gingen deze allemaal verder onder één en dezelfde naam: DutchLease. EasyRent was nadien jarenlang een handelsnaam van DutchLease.

Sinds september 2019 zijn DutchLease en EasyRent handelsnamen van Volkswagen Pon Financial Services B.V. geworden.

 

50 jaar, dat moet gevierd worden

Het 50-jarig bestaan van DutchLease vieren we dit jaar op verschillende momenten en manieren. Zo profiteert u deze maand van mooie deals.

 

The Sky is the limit

Op 1 september vond zelfs de doopvaart van de unieke DutchLease luchtballon plaats. Deze luchtballon zal zowel dit jaar als volgend jaar boven Nederland varen. Heeft u hem al gezien?

 

Geschreven door het Redactieteam
5-9-2022 | Leesduur 2 min
Geschreven door het Redactieteam | DutchLease @ DutchLease
5-9-2022
Lees meer over:
Delen