Populaire modellen leasebudget van €600, €800 en €1000

Is het tijd voor een (nieuwe) leaseauto? Dat is altijd even puzzelen. Welk model u kunt kiezen hangt af van drie factoren: het leasebudget, uw persoonlijke smaak en de keuzes die de werkgever biedt. We beschrijven in dit artikel wat het leasebudget precies inhoudt en wat bij een normaal leasebudget van €600, €800 en €1000 de populairste auto’s zijn om uit te kiezen.
Geschreven door Maarten Bokslag
16-4-2024 | Leesduur 5 min
Geschreven door Maarten Bokslag, freelance journalist en tekstschrijver gespecialiseerd in Automotive
16-4-2024 | Leesduur 5 min
DutchLease - Leasebudget 600 800 en 1000 euro

Wat is een leasebudget?

Het leasebudget is het bedrag per maand dat u kunt uitgeven aan een leaseauto. Het leasebudget wordt vastgesteld door de werkgever op basis van een vast aantal kilometers per jaar, de looptijd van het leasecontract en het type auto. In het merendeel van de leasebudgetten is brandstof niet meer inbegrepen. Uw werkgever bepaalt of eventuele extra services in het gemiddeld leasebudget zijn opgenomen, zoals zomer- en winterbanden of vervangend vervoer in het buitenland.

 

Gemiddeld leasebudget per functie

In de autoregeling staat het leasebudget per functie- en salarisschaal. Gemiddeld genomen worden deze leasebudgetten gebaseerd op een looptijd van 48 maanden (4 jaar) en 20.000 km per jaar met full operational lease, exclusief brandstof. Nadat u weet wat uw leasebudget wordt, wilt u graag weten welk type auto u kunt rijden. Om u op weg te helpen selecteren wij daarom op basis van de gemiddelde leasebudgetten in de markt een aantal populaire modellen. We rekenen daarmee de leasetarieven uit op basis van 48 maanden en 20.000 km per jaar**. De leasetarieven zijn een vanaf-prijs. Wilt u extra opties of een andere uitvoering van het model? Dan heeft dit invloed op het leasetarief.

 

Leasebudget 600

Is uw leasebudget €600 per maand exclusief brandstof, dan zijn diverse kleinere middenklassers beschikbaar. De vier populairste auto’s die u voor het leasebudget tot €600 kunt rijden, zijn:

Kia Ceed SW

De Sports Wagon van Kia is een stationcar met een aflopende daklijn, wat de auto een sportief uiterlijk geeft. De ruime station heeft een leaseprijs vanaf €535.

KIA Ceed SW | DutchLease

Bekijk Kia Ceed SW

Volvo EX30

De nieuwe, volledig elektrische Volvo EX30 is te leasen vanaf €590. Daarvoor heeft u een sportieve elektrische crossover-SUV met veel eigenwijze details. En met een actieradius van 480 km WLTP is dit een EV met meer dan voldoende rijbereik.

Volvo EX30 | DutchLease

Bekijk Volvo EX30

Volkswagen Golf

De bestseller van Volkswagen is aan de achtste generatie toe. Er zijn enorm veel uitvoeringen, van comfortabel tot sportief. U leaset de Golf vanaf €595.

VW Golf | DutchLease

Bekijk Volkswagen Golf

CUPRA Born

Deze sportief gelijnde, volledig elektrische hatchback wordt veel gekozen, mede dankzij de lage leaseprijs vanaf €595 en een actieradius van 550 km WLTP. Extra speciaal: in het basismodel zitten standaard sportieve kuipstoelen en opties waar u niet extra voor betaalt.

CUPRA Born | DutchLease

Bekijk CUPRA Born

Leasebudget 800

Voor een leasebudget van maximaal €800 per maand is er een flink aanbod aan ruime gezinsauto’s en SUV's. Binnen dit budget maken ruime SUV's de dienst uit. De vier populairste auto’s die u voor het leasebudget tot €800 kunt rijden, zijn:

Tesla Model Y

De SUV-versie van de Model 3 biedt heel veel ruimte. Ook de actieradius maakt dit een gewild model onder veel zakelijke rijders met een WLTP tot 600 km. Technisch het neusje van de zalm, vanaf €695 per maand.

Teslo model Y | DutchLease

Bekijk Tesla Model Y

Kia E-Niro

De volledig elektrische Kia E-Niro is populair vanwege de ruimte zowel voor- als achterin. Standaard is het model rijk uitgerust, zoals Apple CarPlay en parkeersensoren. Een aantrekkelijke auto en dat geldt ook voor de leaseprijs vanaf €725.

KIA Niro EV | DutchLease

Bekijk Kia E-Niro

Volkswagen Tiguan

De Tiguan is er vanaf €785 met benzinemotor (mild-hybrid) of plugin-hybrid. De basisversies zijn voorzien van de soepel schakelende DSG-automaat, beschikken over lekker veel ruimte en voldoende trekkracht. De ideale zakelijke auto én gezinsauto dus.

VW Tiguan | DutchLease

Bekijk Volkswagen Tiguan

Škoda Kodiaq

De Kodiaq is net een tikje groter als de Tiguan, maar technisch staan beide auto’s op hetzelfde platform. De Škoda zit vol slimmigheden en is ook uit te breiden naar een 7-zitter. Deze ruime SUV heeft u vanaf €795 per maand.
Skoda Kodiaq | DutchLease

Bekijk Škoda Kodiaq

Leasebudget €1000

Voor het leasebudget tot €1000 zijn representatieve auto’s uit de grotere klasse te leasen. De vier populairste auto’s die u voor het leasebudget tot €1000 kunt rijden, zijn:

Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron is een premium volledig elektrische SUV. De auto is luxe uitgerust en kreeg voor 2024 een grotere actieradius en meer vermogen. Met het standaard accupakket komt de actieradius uit rond de 340 km (WLTP). De leaseprijs begint bij €839.
Audi Q4 e-tron | DutchLease

Bekijk Audi Q4 e-tron

Volkswagen Passat Variant

De grote stationcar van Volkswagen is een echte zaken- en gezinsauto. Hij past zelfs nog in het leasebudget tot € 900. Met mild- en plugin-hybrid motoren leverbaar, vanaf €870. VW Passat Variant | DutchLease

Bekijk Volkswagen Passat

Volkswagen ID.7 Tourer

De ID.7 Tourer is de elektrische variant van de Volkswagen Passat Variant. De auto blinkt uit qua afwerking en intelligente rijhulpsystemen. U leaset hem vanaf €895 per maand.

VW ID.7 | DutchLease

Bekijk Volkswagen ID.7 Tourer

BMW 3-serie

De sportieve BMW 3-serie is als sedan en touring (stationcar) te leasen. De auto is als diesel, benzine of plugin-hybride beschikbaar en als leaserijder heeft u veel keus om het model te upgraden naar een sportuitvoering. Het klassieke basismodel valt nog net binnen het leasebudget met een prijs vanaf €995 per maand.
BMW 3 serie | DutchLease

Bekijk BMW 3-serie

Past één van de besproken auto’s bij uw smaak, of weet u niet exact welke modellen er passen binnen uw leasebudget? Neem contact op met één van onze leaseadviseurs en wij helpen u graag verder bij het vinden van uw auto met zakelijke lease.

Bekijk alle merken online   

 

**Disclaimer: de prijzen zijn gebaseerd op een looptijd van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar in april 2024. De berekening is een vanaf-prijs per basisuitvoering en een momentopname. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Auto nieuws
Geschreven door Maarten Bokslag
16-4-2024 | Leesduur 5 min
Geschreven door Maarten Bokslag | freelance journalist en tekstschrijver gespecialiseerd in Automotive @ DutchLease
16-4-2024
Lees meer over:
Delen