Warmtepomp bij een elektrische auto? Altijd doen!

Wanneer u overstapt naar elektrisch rijden, dan wilt u daar het maximale uit halen. Qua performance valt er in de winter voordeel te halen uit een warmtepomp.
Geschreven door Pasquinel Hatumena
16-10-2020 | Leesduur 3 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena, Leaseadviseur
16-10-2020 | Leesduur 3 min
DutchLease - Warmtepomp bij een elektrische auto altijd doen

Een warmtepomp is een verwarmingssysteem voor de auto. Zonder warmtepomp gaat uw auto elektriciteit gebruiken om de auto op te warmen. Elektriciteit die u liever gebruikt om zoveel mogelijk kilometers te kunnen rijden.

Hoe werkt de warmtepomp nu precies? De warmtepomp wordt ook wel omschreven als een omgekeerde airconditioning. Door slim gebruik te maken van de buitenlucht en de restwarmte van de accu wordt warmte opgewekt die gebruikt wordt om de juiste temperatuur in de auto te krijgen.


Helemaal in de wintermaanden heeft u hier veel profijt van. In koudere omstandigheden presteert de accu namelijk minder en is de actieradius van de auto lager dan in de zomermaanden. Door de warmtepomp bespaart u elektriciteit waarmee de actieradius van de auto aanzienlijk wordt verhoogd en u meer kilometers kunt maken.

Dus wilt u liever niet autorijden met een jas en handschoenen aan in de auto én maximaal profiteren van de performance qua actieradius van uw elektrische auto? Kies dan altijd voor de warmtepomp als deze niet standaard op de auto van uw keuze wordt geleverd. U zult hier geen spijt van krijgen!

Auto nieuws
Elektrisch rijden
Geschreven door Pasquinel Hatumena
16-10-2020 | Leesduur 3 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena | Leaseadviseur @ DutchLease
16-10-2020
Lees meer over:
Delen
Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten