Zakelijk leasen

Wat kost een lease auto voor een werkgever?

De kosten van een lease auto voor de werkgever zijn afhankelijk van de leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract, de brandstofkosten, de kosten van het eigen risico bij schade en het type lease auto. Op basis van deze kosten, de looptijd van de lease auto en de kilometrage worden de kosten van een lease auto voor de werkgever berekend.

Wat kost een lease auto?

Allereerst is het goed om te weten welke kosten er allemaal komen kijken bij het aanbieden van een zakelijke lease auto. De kosten van een lease auto bestaan uit:

 • Leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract
 • Brandstofkosten
 • Kosten van het eigen risico bij schade

Wat kost een lease auto voor werkgevers?

Maar wat kost een lease auto voor werkgevers nu precies? De leasekosten bestaan zoals hierboven al aangegeven uit drie kostenposten. Hieronder leggen wij uit welke dit zijn en welke kosten dit precies zijn.


Leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract

De leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract worden in de meeste gevallen toegerekend aan de werkgever. De werkgever biedt immers een zakelijke lease auto aan de werknemer. De kosten die in het leasecontract staan, zijn in overeenkomst met de leasemaatschappij en de werkgever vastgesteld. Kosten die in het leasecontract staan:

 • Verzekeringskosten
 • Afschrijving
 • Onderhoudskosten
 • Financieringskosten
 • Reparatiekosten
 • Wegenbelasting

De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het type lease auto, de looptijd van de lease auto en de kilometrage van de lease auto. Het is hierom ook onmogelijk om precies te vertellen wat de hoogte van de kosten zijn voor de werkgever. Een Mercedes Benz S-Klasse zal bijvoorbeeld meer kosten met zich meebrengen dan een Volkswagen Golf. De kosten voor een lease auto voor de werkgever kunnen variëren van een paar honderd euro per maand tot een paar duizend euro per maand.


Brandstofkosten

Brandstofkosten komen bij de zakelijke lease auto vaak voor rekening van de werkgever. Negen van de tien keer verschaft de werkgever een tankpas aan de werknemer. De werknemer kan de tankpas alleen gebruiken voor de lease auto en niet voor een privé auto. De werkgever kan de zakelijke brandstofkosten namelijk fiscaal aftrekken. Lees meer over hoe het met brandstof zit indien dit is opgenomen in uw leasecontract.

Kosten van het eigen risico bij schade

Vaak is het zo dat gereden schade tijdens werkuren voor rekening van de werkgever komen. Schade die privé wordt gereden, wordt vaak door de werknemer zelf betaald. Hoe dit precies zit, is afhankelijk van uw eigen situatie en hoe dit in uw contract is vastgesteld. Lees meer over schade en hoe u dit bij ons moet melden.


Wat kost een lease auto voor werknemers?

Maar wat kost een lease auto nu voor de werknemer? Bij het rijden van meer dan 500 kilometer per jaar privé moet er bijtelling worden betaald door de werknemer.
Lees hier hoe dit precies zit en hoe hoog uw bijtelling zou zijn. 


Vragen over een auto leasen

Wij hopen dat u nu meer informatie heeft op de vraag: Wat kost een lease auto voor werkgever? Mocht u willen weten welk merk en welk model het beste past bij uw wagenpark, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies en kijken graag samen met u naar de beste opties voor uw wagenpark. Bij onze veelgestelde vragen vindt u het antwoord op vele andere vragen, zoals wat heb je nodig om een auto te leasen?

 

Waarom DutchLease
 • Hoge klanttevredenheid: 8,3

 • Sterke back-office en flexibele, betrokken front-office

 • 48 jaar lease-ervaring, in alle segmenten

 • Marktconforme offertes, volledig op maat

 • Snel: binnen 24 uur een offerte, altijd bereikbaar

 • Persoonlijk: vast contactpersoon voor optimale samenwerking

 • Gedreven: altijd duidelijk en direct

BMW i3 Zakelijk leasen bij DutchLease
Vind de lease auto passend bij uw bedrijf
DutchLease biedt u alle merken en modellen