Zakelijk leasen

De kosten van een leaseauto voor een werkgever

De zakelijke lease kosten voor de werkgever zijn afhankelijk van de leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract, de brandstofkosten, de kosten van het eigen risico bij schade en het type leaseauto. Op basis van deze kosten, de looptijd van de leaseauto en de kilometrage worden de kosten van een leaseauto voor de werkgever berekend.

Wat kost een leaseauto?

Wat een leaseauto precies kost is een vraag die veel mensen stellen. De kosten van een zakelijke leaseauto liggen tussen een paar honderd tot duizenden euro’s per maand. Wat dat maandbedrag wordt hangt ten eerste af van het type auto dat u gaat leasen. Andere kosten die komen kijken bij het zakelijk leasen van een auto bestaan uit:

 • Leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract
 • Brandstofkosten
 • Kosten van het eigen risico bij schade
   

Wat kost een leaseauto voor werkgevers?

Maar wat kost een auto leasen via een werkgever nu precies? De leasekosten bestaan zoals hierboven al aangegeven uit drie kostenposten. Hieronder leggen wij opbouw van de leasekosten nader uit.

 

Leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract

De leasekosten die zijn opgenomen in het leasecontract bestaan uit:

 • Verzekeringskosten
 • Afschrijving
 • Onderhoudskosten
 • Financieringskosten
 • Reparatiekosten
 • Wegenbelasting

Deze kosten komen in de meeste gevallen voor rekening van de werkgever. De werkgever biedt zijn werknemer namelijk een zakelijke leaseauto aan. De kosten die in het leasecontract staan vermeld zijn door de leasemaatschappij en de werkgever in onderling overleg vastgesteld. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van het type, de looptijd en de kilometrage van de gekozen leaseauto. 

Op de vraag: ‘Wat kost een auto leasen via een werkgever nu precies?’, kunnen we dus onmogelijk vooraf antwoord geven. Een Mercedes Benz S-Klasse brengt bijvoorbeeld meer kosten met zich mee dan een Volkswagen Golf. De kosten voor een leaseauto voor de werkgever kunnen variëren van een paar honderd euro per maand tot een paar duizend euro per maand.

 

Vergoeding brandstofkosten

De brandstofkosten van de zakelijke leaseauto worden vaak door de werkgever vergoed. In de meeste gevallen verstrekt de werkgever een tankpas aan de werknemer, die alleen gebruikt kan worden voor de leaseauto en niet voor een privé auto. Zakelijke brandstofkosten zijn voor de werkgever fiscaal aftrekbaar. Lees meer over hoe het met brandstof zit indien dit is opgenomen in uw leasecontract.

 

De kosten van een leaseauto voor werknemers

En wat zijn de kosten van een leaseauto voor u als werknemer? Als u meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt, dan moet er bijtelling worden betaald. Dit is afhankelijk van het type auto en de hoogte van uw inkomen. Wij leggen het u graag uitgebreider uit op de pagina "wat is bijtelling".

 

Kosten van het eigen risico bij schade

Wat zijn de kosten van een leaseauto voor de werknemer in geval van schade? De kosten van gereden schade tijdens werkuren komen meestal voor rekening van de werkgever. Schade die privé wordt gereden, wordt vaak door de werknemer zelf betaald. Hoe dit precies zit, is afhankelijk van uw eigen situatie en hoe dit in uw contract is vastgesteld.  Lees meer over schade en hoe u dit bij ons moet melden.

 

Nog meer vragen over wat een auto leasen kost?

Wij hopen dat u nu meer informatie heeft op de vraag: Wat kost een auto leasen voor werkgever? Mocht u willen weten welk merk en welk model het beste past bij uw wagenpark, neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zij zijn gespecialiseerd in het geven van persoonlijk advies en kijken graag samen met u naar de beste opties voor uw wagenpark. Bij onze veelgestelde vragen vindt u het antwoord op vele andere vragen, zoals wat heb je nodig om een auto te leasen?

  

Waarom DutchLease
 • Hoge klanttevredenheid: 8,6

 • Sterke back-office en flexibele, betrokken front-office

 • 50 jaar lease-ervaring, in alle segmenten

 • Marktconforme offertes, volledig op maat

 • Snel: binnen 24 uur een offerte, altijd bereikbaar

 • Persoonlijk: vast contactpersoon voor optimale samenwerking

 • Gedreven: altijd duidelijk en direct

BMW i3 Zakelijk leasen bij DutchLease
Vind de lease auto passend bij uw bedrijf
DutchLease biedt u alle merken en modellen