De beste SUV modellen op een rij: van elektrisch tot hybride

SUV’s zijn de laatste jaren ongekend populair. In 2023 was zelfs meer dan de helft van de nieuw verkochte auto’s een SUV. Logisch, want ze bieden veel ruimte, hebben een flink trekgewicht en "je zit lekker hoog". Maar de ene SUV is de andere niet. Dus wat is de beste SUV van 2024? DutchLease zet de meest populaire SUV's op een rij.
Geschreven door Maarten Bokslag
25-6-2024 | Leesduur 5 min
Geschreven door Maarten Bokslag, freelance journalist gespecialiseerd in Automotive
25-6-2024 | Leesduur 5 min
DutchLease - beste suv's op een rij

Wat is de beste SUV in 2024?

SUV's kunnen flink verschillen in formaat, uitvoering en aandrijflijn. Dus wat de beste SUV is, verschilt per persoon. Zoekt u een compacte SUV met goed zicht rondom, voor gebruik in de stad? Of juist een grote SUV met veel ruimte voor het hele gezin en de mogelijkheid om een caravan te trekken? Populair zijn voornamelijk compacte SUV's met een benzine of hybride aandrijflijn. De afgelopen jaren kwamen er ook veel volledig elektrische modellen op de markt. We zetten de populaire modellen per aandrijflijn op een ritje, waarbij we uitgaan van de meest bestelde modellen bij DutchLease.

Populaire SUV's op benzine

Doordat de benzinemotoren de afgelopen jaren flink zuiniger zijn geworden, mogen zakelijke rijders van hun werkgever vaak ook uit een SUV-modellen met benzinemotor kiezen. Wat is de top 3 populaire SUV's op benzine?

1. Volkswagen Tiguan

De Tiguan is een strakgelijnde SUV met een lengte van ruim 4,5 meter. De Volkswagen is stoer, elegant en een representatieve zakenauto. Dit jaar werd de Tiguan vernieuwd. Er kwam onder meer een compleet nieuw interieur. Het dashboard beschikt weer over fysieke knoppen en veel mensen zijn daar blij mee. De Tiguan is de populairste benzine-SUV, maar is er ook als plug-in hybrid. Wilt u meer weten over de Tiquan? Bekijk hier alle informatie, prijs en specificaties van de Tiguan.

VW Tiguan | DutchLease

 

2.Škoda Kodiaq

De Škoda Kodiaq staat op hetzelfde platform als de Volkswagen Tiguan, maar er zijn wel degelijk verschillen. De Kodiaq is met zijn 4,76 meter langer en dus ook wat ruimer. De Škoda zit vol slimmigheden, zoals een parapluvak in het portier. De Kodiaq is er ook als plug-in hybrid. Deze Škoda biedt als 5- of 7-persoons SUV véél ruimte voor een bescheiden prijs, dat maakt hem populair. Meer weten over deze SUV met optie tot een 7-zitter? Bekijk hier alle specificaties van de Kodiaq.

Sko0da Kodiaq | DutchLease

 

3. Volvo XC40

De compacte XC40 van Volvo is al jaren een topper in de zakelijke lease. Succesfactoren zijn een tijdloos design, een lengte iets onder de 4,5 meter, veel zitcomfort (ook achterin) en de spreekwoordelijke Zweedse degelijkheid. Ook het infotainment systeem wordt alom geprezen dankzij de samenwerking met Google. Het is een echte alleskunner, verkrijgbaar met ‘gewone’ benzinemotor of als plug-in hybrid. De elektrische XC40 heet tegenwoordig EX40. Bekijk hier alle specificaties van de Volvo XC40.

Volvo XC40 | DutchLease

 

Beste elektrische SUV's

Het rijden van een volledig elektrische SUV heeft grote voordelen. Ze zijn snel, stil, comfortabel en beter voor het milieu. Daarnaast zijn er voor elektrische auto's fiscale voordelen, zoals een lagere bijtelling. Wat is de populairste elektrische SUV van 2024?  

1. Tesla Model Y

De Tesla Model Y is op moment van schrijven de bestverkochte elektrische auto van Nederland! Misschien wel de beste SUV van 2024? De ruime SUV van 4,75 meter lang biedt in ieder geval heel veel technologie, ruimte en rijcomfort. Het dashboard is minimalistisch en draait volledig rond het centrale scherm dat draait op Tesla's sublieme software. Niet iedereen houdt daarvan, maar de menustructuur bij Tesla is zeer overzichtelijk. De grote actieradius en het lage elektrische verbruik zijn belangrijk pluspunten. Laden gaat snel bij Tesla's eigen supercharge-netwerk. Maatje groter? Kies dan de Model X

Tesla Model Y | DutchLease

 

2. Volkswagen ID.4

De ID.4 is de meest succesvolle elektrische SUV van Volkswagen. De 4,59 meter lange auto biedt heel veel ruimte voor het hele gezin. De SUV blinkt uit in afwerking en rijcomfort. Daarnaast heeft Volkswagen de ID.4 standaard voorzien van nuttige opties als Lane Assist, Adaptive Cruise Control en parkeersensoren voor en achter. Top of the line is de sportieve GTX met twee motoren en vierwielaandrijving. Interesse in zakelijk leasen? Bekijk hier alle informatie over de Volkswagen ID.4.

Vw ID.4 | DutchLease

 

3. Škoda Enyaq

Met een lengte van 4,65 meter is de Škoda Enyaq een ruime elektrische SUV voor een aantrekkelijke prijs. De Škoda staat op hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID.4. Dat platform is dit jaar vernieuwd en daarmee zijn beide auto’s vlotter én zuiniger geworden. Verschillen zijn er ook: laden gaat bij de Enyaq wat minder snel en de Škoda is standaard minder rijk uitgerust dan de Volkswagen. Meer weten? Lees hier alles over de Škoda Enyaq.

Skoda Enyaq | DutchLease

 

Beste plug-in hybride SUV's

Best of both worlds of een compromis? Feit is dat plug-in hybrides in Nederland zeer goed verkocht worden. Door het lage verbruik en daardoor lage BPM, hebben plug-in hybrides in Nederland een relatief gunstige prijs.

1. Kia Sportage

De Kia Sportage is 4,5 meter lang en de PHEV kan volgens de fabrikant tot 78 kilometer (WLTP fabrieksopgave) volledig elektrisch rijden. De adviseurs van DutchLease loven het uitstekende infotainmentsysteem en de complete uitrusting. De plug-in hybride uitvoering van de Sportage is standaard uitgerust met vierwielaandrijving. Meer weten over dit model? Lees en bekijk hier alle informatie over de Kia Sportage.

Kia Sportage | DutchLease

 

2. Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson staat op hetzelfde platform als de Kia Sportage en geniet dezelfde populariteit als de ruime SUV van Kia. Beide modellen kregen begin 2024 een facelift en werden daarmee iets moderner van uiterlijk. Ook bij Hyundai is de PHEV-versie alleen beschikbaar met vierwielaandrijving. Het dashboard van de Kia is iets strakker en moderner, de Hyundai heeft meer fysieke knoppen.

Hyundai Tucson | DutchLease

 

3. Ford Kuga

De Ford Kuga wordt in Nederland uitsluitend geleverd als plug-in hybrid. Een fijne aandrijflijn en daarom vindt deze auto zeker een plek in de top 3 beste plug-in hybride SUV van 2024. De Kuga heeft net een facelift gehad en ziet er nu aanzienlijk moderner en vlotter uit. De 4,6 meter lange SUV is opmerkelijk zuinig en heeft een elektrische actieradius van 66 kilometer (WLTP fabrieksopgave). Het zitcomfort is dik in orde en dat geldt ook voor het stuurgedrag en de rijeigenschappen. Het trekgewicht van 2.100 kilo is ook indrukwekkend. 

Ford Kuga - DutchLease

 

Wat is uw favoriete SUV?

Wat de beste SUV is, verschilt per persoon. De meest gekozen SUV hoeft niet per se ook úw keuze te zijn. Bent u benieuwd naar welke SUV het beste bij uw gebruik past? Neem contact op met onze leaseadviseurs en zij helpen u bij het kiezen van een SUV die past bij uw wensen en leasebudget.

 

Neem vrijblijvend contact op  

 

Auto nieuws
Bedrijfswagens
Geschreven door Maarten Bokslag
25-6-2024 | Leesduur 5 min
Geschreven door Maarten Bokslag | freelance journalist gespecialiseerd in Automotive @ DutchLease
25-6-2024
Lees meer over:
Delen