Volkswagen Full Operational Lease

De poolauto

Een slimme, duurzame oplossing voor uw onderneming.

Wat is een poolauto?

Een poolauto of deelauto is een leaseauto voor het hele bedrijf. In tegenstelling tot eigen auto’s, hebben poolauto’s dus meerdere berijders. Dit is erg efficiënt wanneer uw medewerkers niet elke dag onderweg zijn naar klanten of relaties. Omdat ze niet dagelijks de hele dag een auto nodig hebben, kunnen ze namelijk net zo goed een auto delen met hun collega’s. Dat scheelt geld en parkeerplekken. Daarbij is de keuze voor poolauto’s in plaats van zakelijke leaseauto’s of zelfs privé auto’s ook nog eens ontzettend duurzaam. Hieronder leggen we uit hoe dit precies zit.

Meerdere wegen naar een duurzaam wagenpark

Wilt u uw wagenpark verduurzamen? Dan zijn er meerdere dingen die u kunt doen. Toch komt alles neer op één grote verandering, namelijk: het verminderen van de CO2 uitstoot van uw bedrijf. Hieronder leest u wat hierin de mogelijkheden zijn met een poolauto.

Waarom DutchLease?

  • Meer dan 50 jaar lease-ervaring
  • Altijd een snelle reactie
  • Een vast contactpersoon
  • Hoge klanttevredenheid: 8,5

Voordelen van poolauto's

+ Het is duurzaam

+ U houdt de mobiliteitskosten per medewerker laag

+ Overzichtelijke administratie doordat medewerkers geen of  minder bonnetjes meer inleveren

Nadelen van poolauto's

- Privé rijden is niet zomaar mogelijk

- Medewerkers delen de auto's met collega's en lopen het risico dat een auto niet beschikbaar is

Een poolauto is een duurzame mobiliteitsoplossing

Kiezen voor poolauto’s draagt bij aan het verduurzamen van uw wagenpark. Omdat niet iedere medewerker een eigen leaseauto krijgt, zien we dat veel medewerkers met het OV, de fiets of carpoolend naar kantoor komen. Ze gebruiken doorgaans dan alleen een auto wanneer ze naar een afspraak of externe locatie toe moeten. Hierdoor zijn er veel minder auto’s per bedrijf nodig en staan er minder auto’s stil. Eigenlijk worden poolauto’s dus efficiënter gebruikt. Zo belast uw bedrijf het milieu ook meteen een stuk minder.  

 

Met poolauto's houdt u de mobiliteitskosten per medewerker laag

Een overstap naar poolauto’s bespaart uw bedrijf veel kosten, doordat uw wagenpark uit minder auto’s bestaat. Daarbij heeft u niet langer per medewerker één parkeerplek nodig. De kans is groot dat uw kosten hierdoor ook lager zijn.

Poolauto's dragen bij aan een overzichtelijke administratie

Veel bedrijven geven hun werkgevers een kilometervergoeding. Wanneer werknemers met een privéauto voor zakelijke doeleinden rijden, moeten ze alle bonnetjes bewaren en achteraf declareren. Het controleren van deze declaraties is een administratieve rompslomp. Wanneer de medewerkers echter met een poolauto op pad gaan, kunnen zij gebruikmaken van de tank- of laadpas van de poolauto. Zo ontvangt uw bedrijf alle kosten op één factuur en valt dus een groot deel van de administratie weg. 

Ten opzichte van een wagenpark met persoonlijke, zakelijke lease auto's scheelt het administratief echter niet heel veel. In deze gevallen maken bedrijven namelijk meestal ook gebruik van een tankpas. Het grootste verschil zit hier in het aantal auto’s waarvoor u administratie bijhoudt.

Populaire poolauto's

Volkswagen Polo
Vanaf €415 p/mnd*
De nieuwe Volkswagen Polo. De veiligste Polo ooit in een sportief, karaktervol design.
SEAT Ibiza
Vanaf €385 p/mnd*
De SEAT Ibiza zorgt dat circuit DNA en een sportief, stads karakter perfect samengaan. Met het grote assortiment kan uw SEAT Ibiza volledig voldoen aan uw wensen!
Volkswagen ID.3
Vanaf €579 p/mnd*
Een Volkswagen, maar dan elektrisch met het gebruiksgemak en de comfort die u van een Volkswagen gewend bent. WLTP Actieradius van 424 km.

Een poolauto privé gebruiken 

Wilt u uw poolauto’s ook beschikbaar stellen voor privégebruik? Dat is mogelijk, maar daar zijn wel regels aan verbonden. Als werkgever bent u namelijk verplicht de auto’s te verhuren volgens een marktconform huurtarief. Het tarief dat u hiervoor moet hanteren is het tarief van de Vereniging van de Nederlandse Autoleasemaatschappijen en De Belastingstingsdienst. Deze is afhankelijk van het type poolauto, de dag en het dagdeel van de huur.

Efficiënt beheer van de poolauto’s 

Poolauto’s zijn ontzettend handig wanneer u ze goed beheert. Het is belangrijk dat deze auto’s beschikbaar zijn wanneer iemand ze nodig heeft. Daarom moet u zaken als onderhoud, tank- of laadpas, verzekeringen en reserveringen goed regelen. Gelukkig zijn er manieren om dit handig aan te pakken: 
Maak één persoon verantwoordelijk voor het beheer van de poolauto(‘s)
Werk met duidelijk afspraken over praktische zaken als parkeerkosten, wassen en kilometerregistratie. 
Kies voor een overzichtelijk reserveringssysteem 

Wanneer u uw poolauto’s bij DutchLease least, kunt u gebruik maken van handige platforms die hierin ondersteunen, zoals het fleetinformatie platform. Daarnaast zijn zaken als onderhoud en verzekeringen opgenomen in het leasetarief. Heeft u behoefte aan advies rondom één of meerdere poolauto’s? Maak dan gebruik van de expertise van onze lease adviseurs.