Mercedes cabrio leasen
Eigen bijdrage zakelijk leasen

Wat is eigen bijdrage?

Wanneer u van uw werkgever een leaseauto krijgt moet u in sommige gevallen een eigen bijdrage betalen. Een werkgever brengt dit in rekening zodat u ook privékilometers mag rijden met de auto. Ook vraagt u werkgever een extra bijdrage als u een duurdere leaseauto wilt rijden dan mogelijk is binnen het leasebudget. Een eigen bijdrage is een vergoeding zodat u een duurdere leaseauto kunt rijden of de auto ook privé kunt gebruiken.  

 

Is een eigen bijdrage verplicht?

Een eigen bijdrage is niet verplicht. Uw werkgever bepaald zelf of er een extra bedrag in rekening wordt gebracht bij het privégebruik van de leaseauto. Wanneer u een duurdere leaseauto wilt, dan kunt u in overleg een eigen bijdrage betalen. Maar zolang de auto in het leasebudget valt, hoeft dit dus niet. 

 

Is de eigen bijdrage voor een leaseauto fiscaal aftrekbaar?

Uw werkgever trekt de eigen bijdrage die u betaalt voor het privégebruik van de leaseauto af van de bijtelling. Maar dit geldt alleen als de eigen bijdrage betaald wordt voor het rijden van privékilometers. Als de bijdrage hoger is dan de bijtelling, dan is de bijtelling 0. Dit omdat deze nooit negatief is. De eigen bijdrage is dus bij privégebruik fiscaal aftrekbaar. Meer weten over wat bijtelling is? Wij leggen het u graag uit.  

Waarom DutchLease?
  • Meer dan 50 jaar lease-ervaring
  • Altijd een snelle reactie
  • Een vast contactpersoon
  • Hoge klanttevredenheid: 8,4
Cupra Ateca zakelijke lease
Bereken de bijtelling van uw leaseauto
bij DutchLease berekent u makkelijk en snel de bijtelling