De ontwikkeling van de MG batterij

De ontwikkeling van de MG batterij 

 

Nederland een van de koplopers in elektrisch rijden

Dit jaar brengt autofabrikant MG de 'ZS EV' op de markt. De ZS EV is een elektrische versie van de MG ZS, een SUV al vanaf 2017 in Nederland verkrijgbaar. Omdat wij als Nederlandse markt worden gezien als één van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden, wordt de auto hier als eerste (en Noorwegen) geïntroduceerd.  De verwachting is dat de auto gunstig wordt geprijsd en nog in 2019 geleverd kan worden. Gelet op de ontwikkelingen vanuit het klimaatakkoord kan deze auto een reele optie zijn voor leaserijders die op zoek zijn naar een auto met een aantrekkelijke, lage fiscale bijtelling.

 

Joint venture SAIC en CATL

De ontwikkeling van de auto komt tot stand dankzij een joint venture tussen SAIC en CATL. De productie van de batterij vindt plaats in China. China heeft de intentie om jaarlijks 300.00 batterijen te produceren. Omdat niet iedereen direct enthousiast is over batterijen uit China, -denk maar aan de lage prijzen voor elektrische apparatuur van het aanbod van AliExpress-, wilt MG laten zien dat China wel degelijk betrouwbare batterijen kan produceren. MG laat met de productie van de ZS EV duidelijk zien dat de ontwikkeling naar elektrisch rijden op hoge kwaliteit kan worden gemaakt.

 


Kiest u voor volledig elektrisch rijden, dan betaalt u tot eind dit jaar slechts 4% bijtelling op auto's met een cataloguswaarde tot €50.000. Neem direct een kijkje bij ons elektrische leasemodellen.