Elektrische auto trekhaak caravan

Elektrische auto met trekhaak en trekgewicht

Trekgewicht elektrische auto's met trekhaak

Elektrische auto met trekhaak

U wilt graag een elektrische auto met trekhaak en weten wat het trekgewicht is van het elektrische model. Misschien gebruikt u weleens een aanhanger, een fietsendrager of gaat u jaarlijks met de caravan op pad. Hoewel een trekhaak bij een elektrische auto minder gangbaar is dan bij een brandstofauto, is het zeker niet onmogelijk. Zo zijn er steeds meer elektrische modellen die geschikt zijn voor een trekhaak. Ook vindt u in dit overzicht het maximale trekgewicht van de elektrische auto, zodat u een elektrisch model kan vinden wat aansluit bij uw wensen.

Elektrische auto - trekgewicht van 1.500 kg of hoger

Om antwoord te krijgen op de vraag 'welke elektrische auto's kunnen een caravan trekken?' is het trekgewicht bepalend. Een elektrische auto met een trekgewicht van 1.500 kg of hoger heeft voldoende trekkracht voor een caravan. Sommige elektrische auto's hebben zelfs een trekgewicht tot 1.800, of zelfs 2.000 kg. In onderstaand overzicht vindt u alle elektrische auto's die momenteel geschikt zijn voor het trekken van een caravan. Per type of uitvoering van het model kan het trekgewicht nog verschillen. In deze lijst gaan we uit van de uitvoering met het hoogste trekgewicht (maximaal geremd trekgewicht). Bij de keuze voor een model en uitvoering adviseren wij u altijd navraag te doen bij de fabrikant of aan één van onze leaseadviseurs. Ook bepaalde opties op uw auto, zoals een derde zitrij kunnen namelijk het trekgewicht beïnvloeden.

Trekgewicht 1.500 kg

Trekgewicht 1.600 - 1.700 kg

Trekgewicht 1.800 - 1.700 kg

Trekgewicht 2.000 kg en hoger

Nissan Ariya
Vanaf €529 p/mnd*
Volvo EX30
Vanaf €539 p/mnd*
De Tesla Model X
Vanaf €1389 p/mnd*

Elektrische auto - trekgewicht tot 1.500 kg

Zoekt u een elektrische auto met een trekgewicht voor een lichte caravan of aanhanger ? Wij zetten voor u op een rij welke elektrische auto's een trekgewicht hebben voor een caravan of aanhanger van minder dan 1.500 kg. 

Trekgewicht 500 kg

Trekgewicht 750 kg

Trekgewicht 1.000 kg - 1.200 kg

Kia Niro EV
Van €575, voor €519 p/mnd*
Een volledige elektrische auto met een krachtige elektromoter, waarmee je tot 460 km (WLTP) kunt rijden op één lading.
Škoda Enyaq
Vanaf €585,- p/mnd*
Volkswagen ID.5
Vanaf €699 p/mnd*

Elektrische auto met fietsendrager?

Er zijn nog altijd elektrische auto's waar het trekgewicht op kenteken 0 kg is. Dat hoeft nog niet te betekenen dat een trekhaak niet mogelijk is. Sommige fabrikanten bieden een trekhaak aan enkel en alleen voor een fietsendrager. Daarvoor hoeft uw auto namelijk geen trekgewicht te hebben. Tevens heeft een fietsenrek niet veel invloed op de actieradius van een elektrische auto. Hieronder vindt u een lijst van elektrische auto's zonder trekgewicht. Mogelijk kunt u hier wel een trekhaak voor een fietsenrek voor verkrijgen of achteraf nog laten monteren. Let op, bij sommige van onderstaande modellen zal óók dat niet mogelijk zijn. Vraag dit na bij de fabrikant of een van onze leaseadviseurs.

 • Aiways U5
 • Audi e-Tron GT
 • BYD Atto 3
 • BYD Dolphin
 • BYD HAN
 • BYD Seal
 • BYD HAN
 • BYD Tang
Volkswagen ID.3
Vanaf €545 p/mnd*
CUPRA Born
Vanaf €465 p/mnd*
Renault ZOE
Vanaf €529 p/mnd*

Elektrische bedrijfswagens met trekhaak

Ook elektrische bedrijfswagens zijn uit te rusten met een trekhaak. Dat biedt ondernemers de kans om bijvoorbeeld grote gereedschappen op een aanhanger te vervoeren. Zeker op korte afstanden naar uw klanten hoeft dat geen problemen met de actieradius op te leveren. Rijdt u langere afstanden, houdt dan rekening met mogelijk wat extra laadstops.

Trekgewicht 0 kg

Trekgewicht 750 kg - 1.000kg

Trekgewicht 1.400 kg en hoger

 • Mercedes-Benz e-Citan
 • Nissan Townstar EV
 • Renault Kangoo ZE
 • Ford e-Transit
 • Iveco e-Daily
Volkswagen ID. Buzz Cargo
Vanaf €835 p/mnd*
Opel Vivaro-e
Van €659 p/mnd*
Ford E-Transit
Vanaf €940 p/mnd*

Effect van een aanhanger of caravan op de elektrische actieradius

Dat steeds meer elektrische auto's uit te rusten zijn met een trekhaak, betekent nog niet dat alle auto's ideaal zijn om met de caravan mee naar Zuid-Frankrijk te rijden. Een aanhanger of caravan kan een flinke aanslag zijn op de actieradius van de auto. Reken al gauw op een afname van 50%. Waarbij een caravan door de aerodynamica meer invloed heeft dan een lage aanhanger. Zeker voor de modellen met een kleine accu, kunnen lange reizen onpraktisch worden. Uiteraard kunt u onderweg meer laadstops inplannen. Houdt daarbij wel rekening dat u bij sommige laadpalen uw aanhanger moet afkoppelen om bij de laadpaal te kunnen parkeren.


Let op: Bovenstaande lijst is een selectie van voertuigen (stand 12-2023) met bijbehorend trekgewicht. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden, noch garanderen wij dat deze lijst volledig is. Vraag altijd het trekgewicht en de mogelijkheid van een trekhaak na bij de fabrikant