Openbare laadpalen in Nederland

De elektrificatie van de auto zet zich in rap tempo door. De komende jaren zal de (lease)rijder een steeds ruimere keuze hebben uit elektrische auto’s. Een positieve ontwikkeling, mits de laadmogelijkheden zich in Nederland ook blijven uitbreiden.
Geschreven door Pasquinel Hatumena
10-1-2022 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena, Leaseadviseur
10-1-2022 | Leesduur 4 min
DutchLease - Openbare laadpalen in Nederland

 


De laadoplossingen

Als leaseadviseurs adviseren wij onze leaserijders altijd na te denken over een laadoplossing thuis. Qua kosten is dit de meest voordelige oplossing, echter is het niet voor iedere (lease)rijder mogelijk om thuis een laadpaal te installeren. Derhalve moeten (lease)rijders zich vaak wenden tot openbare laadpalen. De beschikbaarheid van openbare laadpalen lijkt tot nu toe behoorlijk regio gevoelig.

Consultancybedrijf Over Morgen heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van openbaar laden per regio. Uit deze benchmark blijkt er voor volgend jaar in de meeste regio’s onvoldoende dekking is om het aantal elektrische auto aan te kunnen in 2020 gezien de verwachting dat ongeveer 70% van de elektrische auto gebruik maakt van een openbare laadpaal.

Alle regio’s krijgen een score van 1 tot 100. Een score van 100 houdt in dat voor alle elektrische auto’s er een openbare laadpaal beschikbaar is (dekking 100%) Een score van 30 houdt dus in dat er voor 30% van de elektrische auto in deze regio er een openbare laadpaal is. In het onderzoek wordt er echter geen rekening gehouden met de laadbehoefte van forenzen en bezoekers waardoor de vraag naar een beschikbare openbare laadpaal nog groter kan zijn.

Hier treft u het volledig overzicht van de Benchmark van Over Morgen. Is de dekking in uw woonomgeving voldoende?

 

Elektrisch rijden
Geschreven door Pasquinel Hatumena
10-1-2022 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena | Leaseadviseur @ DutchLease
10-1-2022
Lees meer over:
Delen
Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten