Mazda CX5 zakelijke lease
Hoe werkt zakelijk leasen?

Zo werkt zakelijk een auto leasen

Een auto leasen hoe werkt dat? Misschien heeft u al wel iets over leasen gehoord, maar vraagt u zich af: hoe werkt een auto leasen nou eigenlijk? Wij leggen u het graag uit.


Wat is zakelijk leasen?

Bij zakelijk leasen blijft de auto in het beheer van de leasemaatschappij en de berijder krijgt voor de gehele looptijd een 'verzorgd' contract. In feite ‘huurt’ u dus voor langere tijd een geheel nieuwe auto dan wel een occasion. De berijder kan bij de dealer terecht voor onderhoud en reparatie. De kosten hiervoor worden, indien afgesproken, gedekt door de maandelijkse leasekosten. De auto wordt bij zakelijk leasen niet van u maar blijft eigendom van de leasemaatschappij. Na de looptijd van het leasecontract levert u de auto weer in. 

Private lease is een vorm van leasen voor particulieren. Per maand wordt er betaald voor het gebruik van de auto en voor het onderhoud. De brandstof valt niet hierbij niet binnen het maandelijkse bedrag. Wanneer er sprake is van schade valt dit binnen het eigen risico.

Bij Financial lease wordt de auto tijdens het contract afbetaald. De auto is aan het eind voor diegene die het contract aan gaat. Kosten als onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn voor eigen rekening.

 

Waar aan te denken voor u een leasecontract afsluit?

Het belangrijk om de juiste leaseauto en leasevorm uit te kiezen. Daarbij horen verschillende aspecten die u moet afwegen om tot de juiste beslissing te komen. Denk aan het maandelijkse budget, de looptijd, merk en model maar ook type auto en leasevorm. We lichten belangrijke punten rondom het leasecontract graag voor u op een rij. Mocht u er niet uitkomen of heeft u meer advies nodig, dan staan wij voor u klaar. Neem contact op met een van onze leaseadviseurs voor meer informatie en een vrijblijvend advies.  
 
 

Welke zakelijke leasevormen zijn er?

Weet u al van welke leasevorm u gebruik wilt maken? Wij zetten de contractvormen nog kort voor u op een rij. 
  • (Full) Operational Lease: Bij deze vorm van leasen hoeft u naast uw maandelijkse lease bedrag enkel de brandstof extra te betalen. Het onderhoud, de verzekering (WA/volledig casco), de belasting en eventuele reparaties van de auto zijn opgenomen in het maandbedrag dat u voor uw auto moet betalen. De leasemaatschappij is zowel economisch als juridisch de eigenaar van de auto. 
  • Flex Lease: Deze contractvorm geeft u een enorme vrijheid. U heeft namelijk de mogelijkheid om na slechts 12 maanden de leaseauto in te leveren. Ook bij deze vorm van leasen hoeft u enkel de brandstof extra te betalen. Verder is alles overzichtelijk in één maandelijks factuur. 
  • Occasion Lease: Met deze vorm rijdt u direct weg in een jong gebruikte auto. De duurste afschrijvingen zijn al betaald en de occasions hebben een lagere fiscale waarde dan een nieuwe auto. Dit zorgt dat u een kunt leasen tegen een gunstig maandtarief. 

 

Waarvoor heeft u de leaseauto nodig en hoeveel kilometers gaat u rijden?

Waar heeft u de leaseauto zakelijk voor nodig? Gaat u bijvoorbeeld de auto gebruiken voor personenvervoer, of juist voor het vervoeren van gereedschappen. Dit kan een belangrijk verschil maken in de keuze van een leaseauto. kiest u voor een bestelbus of voor een personenauto? 
Ook goed om over na te denken is de hoeveelheid kilometers u per jaar denkt te gaan rijden (dit beslist de wagenparkbeheerder) met een leaseauto. Wanneer u ook privé kilometers rijdt met de leaseauto dient u deze ook mee te nemen in de geschatte kilometrage. De keuze in kilometrage heeft invloed op het maandelijkse lease bedrag. Het is belangrijk dat u voor de juist hoeveelheid kiest.  Wanneer u over het kilometrage gaat betaald u extra per kilometer. Rijdt u minder dan wordt er per kilometer een bedrag in mindering gebracht.
Bij DutchLease geld er een maximale afwijking van de kilometrage van 10%, wanneer u hier overheen wordt er een nieuwe offerte gemaakt.

 

Vergeet de bijtelling niet

Wanneer u als werknemer de mogelijkheid krijgt om een auto zakelijk te leasen, maar hier ook privé mee gaat rijden krijgt u te maken met een bijtelling. Aangezien de belastingdienst een leaseauto als loon in natura ziet, moet hier belasting over betaald worden. Deze bijtelling is afhankelijk van de leeftijd van de leaseauto, de waarde van de leaseauto en het type leaseauto. Ook hangt het af van de hoogte van uw inkomen. De bijtelling bereken kunt u gemakkelijk doen via onze bijtellingscalculator.  

 

Meer weten over zakelijk een auto leasen?

Benieuwd naar welke gegevens nodig zijn wanneer u een lease contract afsluit? Of toch meer weten over wat bijtelling is? Of bent u ZZP’er en benieuwd of u zakelijk of privé moet leasen? Bij DutchLease beantwoorden we alle vragen rondom zakelijk leasen. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies

 
 

Waarom DutchLease
  • Hoge klanttevredenheid: 8,6

  • Sterke back-office en flexibele, betrokken front-office

  • 50 jaar lease-ervaring, in alle segmenten

  • Marktconforme offertes, volledig op maat

  • Snel: binnen 24 uur een offerte, altijd bereikbaar

  • Persoonlijk: vast contactpersoon voor optimale samenwerking

  • Gedreven: altijd duidelijk en direct

Audi A7 TFSI e DutchLease

Vind de lease auto die het beste bij u past

bij DutchLease least u alle merken en modellen