Chiptekort lijdt tot lange levertijden auto's
Oriënteer op tijd
Chiptekort leidt tot langere levertijden

Levertijd auto’s loopt op wegens chiptekort

Het zal u misschien niet ontgaan zijn, de levertijd van auto’s begint flink op te lopen. De oorzaak hiervan is een wereldwijd tekort aan computerchips.

 

Een computerchip?

Een computerchip is een klein stukje techniek waar de meeste apparaten –van horloges tot koelkasten- en dus ook auto’s tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Het is een stukje silicium waar een enorme hoeveelheid kleine elektronische schakelingen in verwerkt zijn.

 

Hoe is dit tekort ontstaan?

Tijdens de coronacrisis is het wereldwijde chiptekort ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Autofabrikanten zagen de verkoop van auto’s enorm dalen, waarop zij besloten minder computerchips af te nemen. Fabrikanten van elektronica zagen juist een enorme toename in de verkoop van elektronica waardoor de vraag daar enorm toenam. Nu de economie weer iets aantrekt trekt de verkoop van auto’s ook weer aan en ontstaat er ook weer vraag bij autofabrikanten naar computerchips. Dit leidt tot rijen aan bedrijven die bij computerchipfabrikanten wachten op chips.

 

Oriënteer op tijd!

Dat deze achterstand nog niet is weggewerkt merk je nu aan de levertijd van auto’s. Zonder –meerdere- computerchips kan een auto niet geleverd worden, en dus lopen de levertijden op. Wees daarom op tijd met het zoeken naar een leaseauto, en houdt rekening met een langere levertijd.

 

Actuele informatie?

Heeft u vragen omtrent de levertijd van uw bestelling? Neem contact op met de leverende dealer voor de meest actuele informatie. De contactgegevens van de dealer vindt u op de bestelbevestiging of het contract.  

 

 

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4

Vanaf €620 p/mnd*
De Volkswagen ID.4 combineert het beste van twee werelden: het rijplezier van elektrische mobiliteit en de kracht van een SUV.
Audi Q4 e-tron zakelijk leasen bij DutchLease

Audi Q4 e-tron

Vanaf €735 p/mnd*
De nieuwe Audi Q4 e-tron is het sportieve en krachtige elektrische model van Audi. Zakelijk lease hem bij DutchLease.
Hyundai Ioniq Elektrisch DutchLease

Hyundai IONIQ Electric

Vanaf €549 p/mnd*
De Hyundai IONIQ Electric combineert de beste aerodynamica van zijn klasse met gebruiksvriendelijke oplaadmogelijkheden.