The Million Mile Battery

Lees in dit artikel meer over de ontwikkeling van the Million Mile Battery door Tesla
Geschreven door Pasquinel Hatumena
19-7-2020 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena, Leaseadviseur
19-7-2020 | Leesduur 4 min
DutchLease - Elektrische auto met trekhaak

Toekomst van accu's: The Million Mile Battery?

De levensduur van een accupakket? Dat is vooralsnog lastig te bepalen. In Amsterdam rijden Tesla taxi’s rond met inmiddels enkele tonnen kilometers op de meter. Een kleine studie door bezoekers van een Tesla forum heeft aangetoond dat zelfs na 840.000 km de accucapaciteit van de batterij nog steeds 80% is.

 


Tesla druk bezig met de levensduur van het accupakket

Tesla is een zeer innovatief bedrijf te noemen wat niet onopgemerkt blijft bij consumenten én de automotive industrie. Eén van de laatste focuspunten van Tesla is de levensduur van het accupakket. Zo claimde Tesla recent binnen afzienbare tijd een accupakket te kunnen leveren met een levensduur van 1 miljoen mile. Over dit aantal kilometers zal de verzwakking van de accu minder dan 10% zijn. We hebben het dan over cijfers die ongehoord zijn in de automotive. Waar een dieselauto makkelijke enkele tonnen kan rijden, klinkt een miljoen kilometer met een (benzine) personenauto nog behoorlijk ongeloofwaardig.

Wat heeft de consument aan deze ontwikkeling?

De grootste vraag is natuurlijk: Wat hebben wij eraan? Op de korte termijn zal deze ontwikkeling nog niet veel invloed hebben voor de consument. Het merendeel van de auto eigenaren in Nederland vervangt zijn of haar auto om de 7 jaar. De belangrijkste reden hiervoor is stijgende onderhoudskosten. Maar wat als uw auto vervangen kan worden door een elektrische auto, welke nauwelijks onderhoud nodig heeft, een accupakket heeft dat 1,6 miljoen kilometer meegaat en u uw updates online krijgt? Is er dan nog de noodzaak om om de 7 jaar uw auto te vervangen?

Tijden veranderen

Deze ontwikkelingen hebben effect op de restwaardes van auto’s, welke naar verwachting stabieler zullen blijven en meer waardevast. Dankzij software updates via het 4G of 5G netwerk is er geen noodzaak meer om een nieuwe auto te kopen. Wat is dan nog de noodzaak om uw auto om de 7 jaar te vervangen?
Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door Pasquinel Hatumena
19-7-2020 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena | Leaseadviseur @ DutchLease
19-7-2020
Lees meer over:
Delen
Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten