Uw elektrische auto opgeladen binnen 3 minuten

Informatie over de interessante ontwikkelingen op het gebied van snelladers
Geschreven door Pasquinel Hatumena
15-9-2021 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena, Leaseadviseur
15-9-2021 | Leesduur 4 min
DutchLease - Elektrische auto opladen binnen 3 minuten

U bent met haast onderweg naar een afspraak en dan beseft u dat de accu ook nog opgeladen moet worden om de afspraak überhaupt te halen. Als u elektrisch rijdt is het natuurlijk belangrijk om uw ritten goed te plannen, vooral als u veel lange afstanden rijdt. Wanneer u met uw elektrische auto alleen heen en weer naar uw werk rijdt en de auto elke avond thuis oplaadt, zal u weinig problemen tegenkomen. Op dit moment is er een interessante ontwikkeling gaande waarmee al deze problemen verleden tijd zullen zijn.

De Swapping Stations van NIO

Een Chinese leverancier van elektrische auto’s genaamd NIO is bezig met het uitrollen van Swapping Stations. In 9 Chinese steden komen er punten waarbij uw accupakket binnen 3 minuten verwisseld wordt met een volledig gevuld accupakket. De kosten hiervan zullen ongeveer uitkomen op 180,- per maand, maar dit zal per berijder verschillen.

In dit concept bent u dus geen eigenaar meer van het accupakket maar huurt u het accupakket van de leverancier. De berijders van de Renault Zoë zijn al bekend met een dergelijke constructie. U loopt als eigenaar van de auto dus totaal geen risico meer wanneer er problemen zijn met het accupakket.

Logistieke vraagstukken

Het is zeker een interessante ontwikkeling maar er zijn natuurlijk wel veel logistieke vraagstukken. Bent u bijvoorbeeld verplicht om deze Swap bij uw eigen merk te doen? Komen er universele Swap Stations? En hoe zorgt u als merk ervoor dat er voldoende volgeladen accupakketten op voorraad liggen? Allemaal interessante vraagstukken die eerst moeten worden beantwoord voordat een dergelijke ontwikkeling ook echt aan de massa kan worden geleverd.

Deze ontwikkeling toont echter wel aan dat veel partijen momenteel bezig zijn met ontwikkelingen binnen het elektrisch rijden. Ook geeft dit aan dat de elektrische (lease)rijder in de toekomst veel meer keuze zal hebben om zijn elektrische auto vol te krijgen. Wij verwachten dat het opladen via de stekker voorlopig nog niet zal verdwijnen, denk aan eigenaren van zonnepanelen, die waarschijnlijk graag gebruik zullen maken van hun eigen duurzaam opgewekte energie.

Auto nieuws
Elektrisch rijden
Geschreven door Pasquinel Hatumena
15-9-2021 | Leesduur 4 min
Geschreven door Pasquinel Hatumena | Leaseadviseur @ DutchLease
15-9-2021
Lees meer over:
Delen
Volvo C40
Elektrisch rijden voor berijders en wagenparkbeheerders
Alles wat u moet weten