Alles over elektrisch leasen bij DutchLease

Profiteer van 4% bijtelling

Steeds meer leaserijders wagen de stap naar elektrisch rijden. Het aantal laadpunten neemt toe, steeds meer automerken kondigen aan in te zetten op elektrisch rijden én elektrische auto's worden steeds goedkoper.

Populaire elektrische modellen

Voordelig en milieuvriendelijk

Een elektrische auto leasen is voor een zakelijk leaserijder niet alleen een duurzame, maar ook een fiscaal goede keuze. Er zijn enorm veel voordelen ten opzichte van een niet-elektrische auto. Zo kunt u voorlopig nog profiteren van een aantrekkelijke bijtelling van 4% (voor auto’s onder de €50.000, voor auto’s boven de €50.000 geldt een bijtelling van 22%), geen BPM en geen motorrijtuigenbelasting. In sommige (grotere) steden is er zelfs een subsidieregeling, deze subsidie kan meegenomen worden in het leasebedrag. Daarnaast is een elektrische auto leasen milieuvriendelijk; er wordt namelijk nauwelijks tot geen CO2, fijnstof en andere schadelijke stoffen uitgestoten.

Stijgende vraag elektrische auto leasen

De vraag naar elektrische auto’s stijgt enorm, hierdoor zijn er ook meer mogelijke modellen waar u uit kunt kiezen, en worden nieuwe elektrische modellen op een hoog tempo geproduceerd.Ook zijn er steeds meer oplaadpunten en stijgt de actieradius met de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen. Tuurlijk is het ook erg fijn dat u hierdoor bespaard op brandstofkosten. Op stroom zit namelijk geen accijns. Wanneer u de auto volledig oplaad kunt u bij enkele elektrische auto’s zelfs een actieradius van 600 kilometer halen!

 

Elektrisch laden

U kunt uw elektrische auto op verschillende plekken op verschillende manieren opladen. Wanneer u een oplaadpaal thuis laat plaatsen is het mogelijk hier uw auto op te laden. De kosten voor het thuisladen bedragen rond de €0,23 per kWh. Hiernaast kunt u ook uw auto opladen bij openbare oplaad punten, deze punten kunt u op steeds meer plekken vinden. Denk hierbij aan benzinestations en grote bedrijven met eigen laadpalen. Wanneer u in een korte tijd uw auto op wilt laden is het mogelijk om een snellader te gebruiken. Met een snellader duurt het vaak maar een half uurtje om uw elektrische auto voor 80% op te laden. (Dit is per auto verschillend). Lees hier meer over opladen.

 

Alle voordelen van een elektrische auto leasen op een rijtje:

  • Milieuvriendelijk
  • Stroom is relatief goedkoop
  • Aantrekkelijke bijtelling van 4% (2019)
  • Steeds meer oplaadpunten
  • Steeds grotere actieradius
  • Comfortabel
  • Innovatief
  • Geen zorgen over onzekere restwaarde
  • Mia voordeel

Comfort en innovatie

Wanneer u kiest voor een elektrische auto bent u verzekerd van een verfijnde auto die gericht is op comfort en veiligheid. Uw autorit kunt u in stilte en totaal geruisloos afleggen. Elektrische auto’s kunnen daarnaast erg snel accelereren en er zijn geen schakelmomenten. Omdat elektrische auto’s nog best nieuw zijn, ogen al deze auto’s niet alleen innovatief maar zitten er ook vaak innovatieve opties op elektrische auto’s. 

Restwaarde

Een elektrische auto aankopen is voorlopig nog iets prijziger dan een niet-elektrische auto. Doordat elektrische auto’s prijzig zijn schrijft de auto relatief veel af. Hierdoor komt u dus op een lagere restwaarde dan wanneer u een niet-elektrische auto koopt. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken over de onzekere restwaarde van uw elektrische auto wanneer u de auto leaset. Na uw lease termijn wordt de auto namelijk weer in genomen.

Gratis laadpaal bij elektrische auto

Stap nu over naar elektrisch rijden via DutchLease en profiteer nog tot eind dit jaar van 4% bijtelling én een gratis elektrische laadpaal

Antwoorden op al uw vragen over elektrisch leasen

Bij het kiezen van een auto is de optie 'elektrisch' een steeds vaker voorkomende keuze. Echter zijn er nog vaak vragen over verschillende zaken omtrent het elektrisch leasen en rijden. Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische auto maar wilt u meer weten over de afstanden die deze auto's kunnen afleggen, hoe milieuvriendelijk een elektrische auto is, welke modellen beschikbaar zijn of waar u laadpalen kunt vinden? We praten u graag bij en beantwoorden al uw vragen.

DutchLease is een universele leasemaatschappij, wat betekent dat u bij ons ook elektrisch leasen kunt. U least bij ons alle merken en modellen voor een vast bedrag per maand. DutchLease ondersteunt MKB Nederland met het samenstellen van een optimaal elektrisch wagenpark. Elektrisch leasen in een zakelijke leaseauto geheel naar uw wens.

Wat is de beste laadpaal voor uw elektrische leaseauto? Wij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van een 1 fase laadstation met 3,7 kW laadvermogen tot en met een 3 fase laadpaal met 22kW vermogen."

Ook toe aan échte service?

Bas staat voor u klaar!