Elektrisch rijden

Voor de zakelijke leaserijder

Alles over elektrisch leasen bij DutchLease

Profiteer nog tot eind 2019 van 4% bijtelling

Steeds meer leaserijders wagen de stap naar elektrisch rijden. Het aantal laadpunten binnen Nederland én in het buitenland neemt toe en meer en meer automerken kondigen aan vol in te zetten op elektrisch rijden. Een logisch gevolg van deze toegenomen concurrentie is dat elektrische auto's steeds goedkoper worden. 

Fiscaal aantrekkelijk rijden

Een elektrische auto leasen is voor een zakelijk leaserijder niet alleen een duurzame, maar ook fiscaal een goede keuze. Er zijn enorm veel voordelen ten opzichte van een niet-elektrische auto. Zo kunt u voorlopig (tot eind 2019) nog profiteren van een aantrekkelijke bijtelling van 4% (voor auto’s onder de €50.000, voor auto’s boven de €50.000 geldt een bijtelling van 22%), geen BPM én geen motorrijtuigenbelasting. In sommige (grotere) steden bestaat er zelfs een subsidieregeling, deze subsidie kan meegenomen worden in het leasebedrag.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Naast fiscaal aantrekkelijk is een elektrische auto leasen milieuvriendelijk. Volledig elektrische auto's geen CO2 uit. Toch zijn zelfs volledig elektrische auto's niet geheel duurzaam. Dit heeft te maken met de productie van de batterij. Tijdens deze productie komt er namelijk kooldioxide vrij. 

Top 10 actieradius

1. Tesla Roadster (vanaf 2021 leverbaar) - 970 km 
2. Lightyear One (vanaf 2020 leverbaar) -580 km
3. Tesla Model S Long Range - 525 km
4. Tesla Model S Performance - 510 km
5. Tesla Model 3 Long Range Dual Motor - 475 km
6. Tesla Model X Long Range - 460 km
7. Volkswagen ID.3 Long Range (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km
8. Tesla Model 3 Long Range Performance - 450 km
9. Skoda Vision IV (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km
10. Polestar 2 (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km

*Bovenstaande actieradii zijn geschat. De werkelijke actieradius van een elektrische auto is afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder.

De snelle ontwikkeling van de actieradius

Doordat de vraag naar volledig elektrische auto's zo groot is, worden er steeds meer elektrische auto's ontwikkeld en in een hoog tempo geproduceerd. Er is dus steeds meer sprake van concurrentie waardoor elektrische auto's goedkoper en kwalitatief beter worden. Een van de eigenschappen waarop sterke concurrentie bestaat is de actieradius. De actieradius is het bereik dat een elektrische auto haalt op één volle accu. Tesla staat voorlopig nog bekend als producent van auto's met een grote actieradius. Andere autoproducenten zijn hard aan de weg aan het timmeren om Tesla in te halen.

Hoe werkt elektrisch laden precies

Elektrisch laden kan op verschillende manieren. U kunt een laadpaal thuis installeren, de bouw van een openbare laadpaal aanvragen bij uw gemeente of een laadpaal aanvragen bij uw werkgever. Wanneer u voor thuisladen kiest, bent u over het algemeen het meest voordelig uit. U kiest zelf uw energieleverancier óf, wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft, wekt u de energie zelf op. 

Heeft u uw auto snel nodig voor een lange rit, dan kunt u het beste een snellaadstation bezoeken. Voor de levensduur van een batterij is het echter beter om langzamer te laden. 

Comfort en innovatie

Wanneer u kiest voor een elektrische auto bent u verzekerd van een verfijnde auto die gericht is op comfort en veiligheid. Uw autorit kunt u in stilte en totaal geruisloos afleggen. Elektrische auto’s kunnen daarnaast erg snel accelereren en er zijn geen schakelmomenten. Omdat elektrische auto’s nog best nieuw zijn, ogen al deze auto’s niet alleen innovatief maar zitten er ook vaak innovatieve opties op elektrische auto’s. 

Restwaarde

Een elektrische auto aankopen is voorlopig nog iets prijziger dan een niet-elektrische auto. Doordat elektrische auto’s prijzig zijn schrijft de auto relatief veel af. Hierdoor komt u dus op een lagere restwaarde dan wanneer u een niet-elektrische auto koopt. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken over de onzekere restwaarde van uw elektrische auto wanneer u de auto leaset. Na uw lease termijn wordt de auto namelijk weer in genomen.

Gratis laadpaal bij elektrische auto

Stap nu over naar elektrisch rijden via DutchLease en profiteer nog tot eind dit jaar van 4% bijtelling én een gratis elektrische laadpaal

Populaire elektrische modellen

Zakelijk lease de Nissan LEAF bij DutchLease
Nissan LEAF e+
Vanaf €529 p/mnd*
De nieuwste Leaf e+ heeft door zijn 62 kWh accupakket een stuk grotere actieradius gekregen. Zo kunt u nog langer genieten van elektrisch rijden.
Hyundai Kona leasen DutchLease
Hyundai Kona Electric
Vanaf €549 p/mnd*
De nieuwe elektrische auto van Hyundai: de KONA Electric, volledig elektrisch, een actieradius van 482 km en 4% bijtelling.
Zakelijk lease de volledig elektrische Tesla Model 3
Tesla Model 3
Prijs op aanvraag
Acceleer met de nieuwe Tesla Model 3 van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden en rijd 530+ km op één accu.

Antwoorden op al uw vragen over elektrisch leasen

Bij het kiezen van een auto is de optie 'elektrisch' een steeds vaker voorkomende keuze. Echter zijn er nog vaak vragen over verschillende zaken omtrent het elektrisch leasen en rijden. Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische auto maar wilt u meer weten over de afstanden die deze auto's kunnen afleggen, hoe milieuvriendelijk een elektrische auto is, welke modellen beschikbaar zijn of waar u laadpalen kunt vinden? Of bent u wagenparkbeheerder en wilt u uw wagenpark verduurzamen

DutchLease is een universele leasemaatschappij, wat betekent dat u bij ons ook elektrisch leasen kunt. U least bij ons alle merken en modellen voor een vast bedrag per maand. DutchLease ondersteunt MKB Nederland met het samenstellen van een optimaal elektrisch wagenpark. Elektrisch leasen in een zakelijke leaseauto geheel naar uw wens.

Wat is de beste laadpaal voor uw elektrische leaseauto? Wij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van een 1 fase laadstation met 3,7 kW laadvermogen tot en met een 3 fase laadpaal met 22kW vermogen."

Ook toe aan échte service?

Bas staat voor u klaar!