Elektrisch leasen
Wat komt erbij kijken?

Alles over elektrisch leasen bij DutchLease

Steeds meer leaserijders wagen de stap naar elektrisch rijden. Het aantal laadpunten binnen Nederland én in het buitenland neemt toe en meer automerken kondigen aan vol in te zetten op elektrisch rijden. Bent u zakelijk leaserijder of wagenparkbeheerder en wilt u meer weten over wat er allemaal komt kijken bij elektrisch rijden? Wij tonen op deze pagina een verzameling van informatie die u goed kunt gebruiken.

Download onze whitepapers en maak slimme beslissingen

whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's zorgen ervoor dat het steeds interessanter wordt om het rekensommetje te maken.
Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.
Wilt u liever persoonlijk advies?
Onze leaseadviseurs en accountmanagers hebben veel ervaring met elektrisch rijden, de fiscale voordelen en die nieuwste elektrische modellen en kunnen u daarom voorzien van relevant en vrijblijvend advies.

Fiscaal aantrekkelijk rijden

Een elektrische auto leasen is voor een zakelijk leaserijder niet alleen een duurzame, maar ook fiscaal een goede keuze. Er zijn enorm veel voordelen ten opzichte van een niet-elektrische auto. Zo kunt u tot eind 2020 nog profiteren van een aantrekkelijke bijtelling van 8% (voor auto’s onder de €45.000, voor auto's duurder dan €45.000 geldt een bijtelling van 22% over het bedrag boven de €45.000), geen BPM én geen motorrijtuigenbelasting. In sommige (grotere) steden bestaat er zelfs een subsidieregeling, deze subsidie kan meegenomen worden in het leasebedrag.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Naast fiscaal aantrekkelijk is een elektrische auto leasen milieuvriendelijk. Volledig elektrische auto's geen CO2 uit. Toch zijn zelfs volledig elektrische auto's niet geheel duurzaam. Dit heeft te maken met de productie van de batterij. Tijdens deze productie komt er namelijk kooldioxide vrij. 

 

Elektrische laadpaal via DutchLease

DutchLease kan de plaatsing van een laadpaal bij berijders thuis van A tot Z faciliteren. Desgewenst kunnen wij de kosten van het plaatsen in het leasecontract verwerken. Zo heeft u als berijder hier geen omkijken naar. Maar ook als wagenparkbeheerder weet u dat uw berijders voordelig kunnen laden en met een volle accu de werkdag kunnen beginnen. Neem voor meer informatie over de ontzorging van het plaatsen van een laadpaal door DutchLease contact op met onze accountmanagers en leaseadviseurs. Meer weten over elektrisch laden? Lees hier meer over het opladen van uw elektrische auto.

 

 

 

 

De snelle ontwikkeling van de actieradius

Doordat de vraag naar volledig elektrische auto's zo groot is, worden er steeds meer elektrische auto's ontwikkeld en in een hoog tempo geproduceerd. De concurrentie tussen auto fabrikanten wordt steeds groter, waardoor elektrische auto's goedkoper en kwalitatief beter worden. Een van de eigenschappen waarop sterke concurrentie bestaat is de actieradius. De actieradius is het bereik dat een elektrische auto haalt op één volle accu. Tesla staat voorlopig nog bekend als producent van auto's met een grote actieradius. Andere autoproducenten zijn hard aan de weg aan het timmeren om Tesla in te halen. Bekijk hier de nieuwste elektrische auto's en vergelijk op actieradius!


Hoe werkt elektrisch laden precies

Elektrisch laden kan op verschillende manieren. U kunt een laadpaal thuis installeren, (DutchLease kan dit van A tot Z voor u regelen) de bouw van een openbare laadpaal aanvragen bij uw gemeente of een laadpaal aanvragen bij uw werkgever. Wanneer u voor thuisladen kiest, bent u over het algemeen het meest voordelig uit. U kiest zelf uw energieleverancier óf, wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft, wekt u de energie zelf op. 

Heeft u uw auto snel nodig voor een lange rit, dan kunt u het beste een snellaadstation bezoeken. Voor de levensduur van een batterij is het echter beter om langzamer te laden. Bekijk hier waar u snel een laadpaal dichtbij kunt vinden. Download de Smoov app op uw telefoon om mee te kijken met uw laadsessies, laadpalen in uw omgeving te vinden en  uw favoriete laadpunten op te slaan.

 

Laadwijzer

In de DutchLease Laadwijzer staan de belangrijkste zaken over elektrisch rijden voor u op een rij, zodat u zorgeloos op weg kunt.

U kunt de laadwijzer hier inzien.

Meer over elektrisch rijden

Bijtelling berekenen
Voorlopig hebben berijders van elektrische leaseauto's nog een groot voordeel ten opzichte van berijders met een benzine en/of dieselauto. Dit heeft te maken met de fiscale voordelen die de overheid biedt. De overheid is er inmiddels over uit: iedereen moet duurzaam gaan rijden. Maar omdat er steeds meer mensen kiezen voor een duurzaam voertuig, gaat de bijtelling wel ieder jaar iets omhoog. Bereken uw bijtelling met onze handige tool. 

Betaalbare elektrische nieuwkomer op de markt

Autofabrikant MG bracht onlangs de ZS EV op de markt. De ZS EV is een elektrische versie van de MG ZS die al sinds 2017 beschikbaar is in ons land. Nederland wordt in de automotive wereld gezien als een van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden. Daarom koos MG ons land samen met Noorwegen als introductielanden. 

Elektrische auto met trekhaak

De trekhaak op een auto; bij veel leaseaanvragen die wij ontvangen komt dit verzoek voorbij. Natuurlijk proberen wij u als leaserijder goed te adviseren, en daarom bekijken wij of de trekhaak wellicht als accessoire meegenomen kan worden in de leaseofferte. Wilt u graag elektrisch rijden en een trekhaak op uw auto, dan werkt het tot nu toe vaak net een beetje anders. 
Alles op een rijtje
Top 10 elektrische auto's met de grootste actieradius

1. Tesla Roadster (vanaf 2021 leverbaar) - 970 km 
2. Lightyear One (vanaf 2020 leverbaar) -575 km
3. Tesla Model S Long Range - 525 km
4. Tesla Model S Performance - 510 km
5. Tesla Model 3 Long Range Dual Motor - 475 km
6. Tesla Model X Long Range - 460 km
7. Volkswagen ID.3 Long Range (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km
8. Tesla Model 3 Long Range Performance - 450 km
9. Skoda Vision IV (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km
10. Polestar 2 (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km

*Bovenstaande actieradius zijn geschat. De werkelijke actieradius van een elektrische auto is afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder.

Elektrisch leasen bij DutchLease
De elektrische auto's van 2020
Autofabrikanten zijn massaal bezig met de transitie naar elektrisch rijden en in proberen elkaar af te troeven op het gebied van actieradius en prijs. Wij hebben de meest populaire elektrische modellen van 2020 voor u op een rijtje gezet. 

Populaire elektrische modellen

Volkswagen ID3 1st Plus DutchLease

Volkswagen ID.3 1ST Plus

Vanaf €140 bijtelling p/mnd*
De Volkswagen ID.3 is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emmissievrije Volkswagens. Vraag nu een offerte aan en rijd dit jaar nog met 8% bijtelling!
Zakelijk lease de volledig elektrische Tesla Model 3

Tesla Model 3

Prijs op aanvraag
De Tesla Model 3 is een van de populairste elektrische modellen van het moment, als u dit jaar besluit om een Tesla Model 3 te gaan rijden dan betaalt u slechts 8% bijtelling.
Polestar 2 DutchLease

Polestar 2

Vanaf €819 p/mnd*
Aan sportiviteit ontbreekt het niet bij de Polestar 2, de auto accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in maar liefst 4.7 seconde.

Antwoorden op al uw vragen over elektrisch leasen

Bij het kiezen van een auto is de optie 'elektrisch' een steeds vaker voorkomende keuze. Echter zijn er nog vaak vragen over verschillende zaken omtrent het elektrisch leasen en rijden. Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische auto maar wilt u meer weten over de afstanden die deze auto's kunnen afleggen, hoe milieuvriendelijk een elektrische auto is, welke modellen beschikbaar zijn of waar u laadpalen kunt vinden? Of bent u wagenparkbeheerder en wilt u uw wagenpark verduurzamen? Vind in onze veelgestelde vragen over elektrisch rijden alle antwoorden die u nodig heeft.