Elektrisch rijden

Voor de zakelijke leaserijder

Alles over elektrisch leasen bij DutchLease

Steeds meer leaserijders wagen de stap naar elektrisch rijden. Het aantal laadpunten binnen Nederland én in het buitenland neemt toe en meer en meer automerken kondigen aan vol in te zetten op elektrisch rijden. Bent u zakelijk leaserijder of wagenparkbeheerder en wilt u meer weten over wat er allemaal komt kijken bij elektrisch rijden? Wij tonen op deze pagina een verzameling van informatie die u goed kunt gebruiken.

Maak kennis met elektrisch rijden en duurzaam wagenparkbeheer

Door middel van whitepapers brengen wij onze kennis over elektrisch rijden en duurzaam wagenparkbeheer over aan onze klanten. Download de whitepapers en kom meer te weten over de fiscale voordelen en/of het vergroenen van uw wagenpark.

Wilt u liever persoonlijk advies? Onze leaseadviseurs en accountmanagers hebben veel ervaring met elektrisch rijden, de fiscale voordelen en de nieuwste elektrische modellen en kunnen u daarom voorzien van relevant en vrijblijvend advies.

whitepaper zakelijk elektrisch leasen wagenparkbeheer
Zakelijk elektrisch rijden
De transitie in de markt van personenauto's vindt nu al zijn weerslag in de leasemarkt. Lagere aanschafprijzen en belastingvoordelen voor elektrische auto's zorgen ervoor dat het steeds interessanter wordt om het rekensommetje te maken.
Whitepaper duurzaam wagenparkbeheer dutchlease zakelijk leasen
Duurzaam wagenparkbeheer
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Bij DutchLease merken we dat veel wagenparkbeheerders het lastig vinden om te verduurzamen, in deze whitepaper helpt DutchLease u verder.

Bijtelling berekenen

Voorlopig hebben berijders van elektrische leaseauto's nog een groot voordeel ten opzichte van berijders met een benzine en/of dieselauto. Dit heeft te maken met de fiscale voordelen die de overheid biedt. De overheid is er inmiddels over uit: iedereen moet duurzaam gaan rijden. Maar omdat steeds meer mensen kiezen voor een duurzaam voertuig, gaat de bijtelling wel ieder jaar iets omhoog. Bereken uw bijtelling met onze handige tool.

Fiscaal aantrekkelijk rijden

Een elektrische auto leasen is voor een zakelijk leaserijder niet alleen een duurzame, maar ook fiscaal een goede keuze. Er zijn enorm veel voordelen ten opzichte van een niet-elektrische auto. Zo kunt u tot eind 2020 nog profiteren van een aantrekkelijke bijtelling van 8% (voor auto’s onder de €45.000, voor auto's duurder dan €45.000 geldt een bijtelling van 22% over het bedrag boven de €45.000), geen BPM én geen motorrijtuigenbelasting. In sommige (grotere) steden bestaat er zelfs een subsidieregeling, deze subsidie kan meegenomen worden in het leasebedrag.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Naast fiscaal aantrekkelijk is een elektrische auto leasen milieuvriendelijk. Volledig elektrische auto's geen CO2 uit. Toch zijn zelfs volledig elektrische auto's niet geheel duurzaam. Dit heeft te maken met de productie van de batterij. Tijdens deze productie komt er namelijk kooldioxide vrij. 

Top 10 elektrische auto's met de grootste actieradius

1. Tesla Roadster (vanaf 2021 leverbaar) - 970 km 
2. Lightyear One (vanaf 2020 leverbaar) -575 km
3. Tesla Model S Long Range - 525 km
4. Tesla Model S Performance - 510 km
5. Tesla Model 3 Long Range Dual Motor - 475 km
6. Tesla Model X Long Range - 460 km
7. Volkswagen ID.3 Long Range (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km
8. Tesla Model 3 Long Range Performance - 450 km
9. Skoda Vision IV (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km
10. Polestar 2 (vanaf 2020 leverbaar) - 450 km

*Bovenstaande actieradius zijn geschat. De werkelijke actieradius van een elektrische auto is afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder.

De elektrische auto's van 2019

Autofabrikanten zijn massaal bezig met elektrisch rijden en proberen elkaar onder andere af te troeven op prijs en actieradius. 2019 was wederom een jaar waarin er op de elektrische automarkt een hoop gebeurde. Wij hebben de meest populaire elektrische modellen van 2019 voor u op een rijtje gezet.

Elektrisch leasen bij DutchLease

De snelle ontwikkeling van de actieradius

Doordat de vraag naar volledig elektrische auto's zo groot is, worden er steeds meer elektrische auto's ontwikkeld en in een hoog tempo geproduceerd. Er is dus steeds meer sprake van concurrentie waardoor elektrische auto's goedkoper en kwalitatief beter worden. Een van de eigenschappen waarop sterke concurrentie bestaat is de actieradius. De actieradius is het bereik dat een elektrische auto haalt op één volle accu. Tesla staat voorlopig nog bekend als producent van auto's met een grote actieradius. Andere autoproducenten zijn hard aan de weg aan het timmeren om Tesla in te halen.

Hoe werkt elektrisch laden precies

Elektrisch laden kan op verschillende manieren. U kunt een laadpaal thuis installeren, de bouw van een openbare laadpaal aanvragen bij uw gemeente of een laadpaal aanvragen bij uw werkgever. Wanneer u voor thuisladen kiest, bent u over het algemeen het meest voordelig uit. U kiest zelf uw energieleverancier óf, wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft, wekt u de energie zelf op. 

Heeft u uw auto snel nodig voor een lange rit, dan kunt u het beste een snellaadstation bezoeken. Voor de levensduur van een batterij is het echter beter om langzamer te laden. 

Laadwijzer

In de DutchLease Laadwijzer staan de belangrijkste zaken over elektrisch rijden voor u op een rij, zodat u zorgeloos op weg kunt.

U kunt de laadwijzer hier inzien.

Elektrische auto met trekhaak

De trekhaak op een auto; bij veel leaseaanvragen die wij ontvangen komt dit verzoek voorbij. Natuurlijk proberen wij u als leaserijder goed te adviseren, en daarom bekijken wij of de trekhaak wellicht als accessoire meegenomen kan worden in de leaseofferte. Maar wilt u graag elektrisch rijden én een trekhaak op uw auto, dan werkt het tot nu toe vaak nét een beetje anders.

Betaalbare elektrische nieuwkomer op de markt

Dit jaar brengt autofabrikant MG de 'ZS EV' op de markt. De ZS EV is een elektrische versie van de MG ZS, een SUV al vanaf 2017 in Nederland verkrijgbaar. Omdat wij als Nederlandse markt worden gezien als één van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden, wordt de auto hier als eerste (en Noorwegen) geïntroduceerd. 

Populaire elektrische modellen

Zakelijk lease de volledige elektrische Audi e-tron
Audi e-tron
8% bijtelling op elektrische modellen
De nieuwe Audi e-tron is een autoriteit in het elektrisch rijden. Lease een Audi SUV zoals u deze kent, maar dan volledig elektrisch.
MG ZS EV leasen bij DutchLease
MG ZS EV
Vanaf €519 p/mnd*
De MG ZS EV is de allereerste volledig elektrische SUV van MG. Verkrijgbaar in zowel de Comfort als de Luxury uitvoering. Alleen bij DutchLease dit jaar nog inclusief elektrische laadpaal.
Zakelijk lease de volledig elektrische Tesla Model 3
Tesla Model 3
Prijs op aanvraag
De Tesla Model 3 is een van de populairste elektrische modellen van het moment, als u dit jaar besluit om een Tesla Model 3 te gaan rijden dan betaalt u slechts 8% bijtelling.

Antwoorden op al uw vragen over elektrisch leasen

Bij het kiezen van een auto is de optie 'elektrisch' een steeds vaker voorkomende keuze. Echter zijn er nog vaak vragen over verschillende zaken omtrent het elektrisch leasen en rijden. Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische auto maar wilt u meer weten over de afstanden die deze auto's kunnen afleggen, hoe milieuvriendelijk een elektrische auto is, welke modellen beschikbaar zijn of waar u laadpalen kunt vinden? Of bent u wagenparkbeheerder en wilt u uw wagenpark verduurzamen? Vind in onze veelgestelde vragen over elektrisch rijden alle antwoorden die u nodig heeft.

Wat is de beste laadpaal voor uw elektrische leaseauto? Wij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van een 1 fase laadstation met 3,7 kW laadvermogen tot en met een 3 fase laadpaal met 22kW vermogen."

Ook toe aan échte service?

Bas staat voor u klaar!