Elektrisch rijden in 2021
Elektrisch leasen
Duurzaam, voordelig en gemakkelijk

Een elektrische auto zakelijk leasen

Een elektrische auto leasen wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. Ook voor zakelijke lease is een elektrische auto namelijk een duurzaam, voordelig en gemakkelijk alternatief. En hoe zit het met praktische zaken als laadpalen en bijtelling? Ontdek alles wat u moet weten over zakelijk elektrisch leasen.

De voordelen van elektrisch leasen

Er zitten veel voordelen aan een elektrische auto verbonden:

  • Duurzaam: Een elektrische auto stoot over zijn levensduur zo’n 60 procent minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat. Door elektrisch te leasen verkleint u dus  de footprint van uw onderneming. 
  • Voordelig: U bespaart op belasting, bijtelling en brandstof. 
  • Minder gedoe, door minder onderhoud: Bij zakelijk leasen, heeft u weinig omkijken naar onderhoud. Toch is het handig wanneer er amper onderhoud bij de auto komt kijken. 

Populaire elektrische modellen

Volkswagen ID3 1st Plus DutchLease
Volkswagen ID.3 1ST Plus
Vanaf €583 p/mnd*
Een Volkswagen, maar dan elektrisch met het gebruiksgemak en de comfort die u van een Volkswagen gewend bent. WLTP Actieradius van 424 km.
Zakelijk lease de volledig elektrische Tesla Model 3

Tesla Model 3

Vanaf € 733 p/mnd*
De Tesla Model 3 is een van de meest verkochte elektrische auto's in Europa. De Tesla Model 3 heeft bagageruimte voor en achter en biedt plek voor 5 personen.
Polestar 2 DutchLease
Polestar 2
Vanaf €670 p/mnd*
Aan sportiviteit ontbreekt het niet bij de Polestar 2, de auto accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in maar liefst 4.7 seconde.

Elektrisch leasen is goedkoop rijden 

Zakelijk elektrisch leasen is niet alleen duurzaam, maar ook voordelig. De kosten van een elektrische auto zijn relatief laag. Zo bespaart u op: 

  • Belasting: U hoeft tot 2024 geen motorrijtuigenbelasting te betalen voor een elektrische auto. 
  • Bijtelling: Voor elektrische auto’s is de bijtelling minder dan voor brandstof auto's. Op dit moment is de bijtelling op elektrische auto’s 16% tot een cataloguswaarde van 40.000 euro. De bijtelling verhoogt jaarlijks. In 2026 is deze pas even hoog als de bijtelling voor brandstof auto's (22%). Bent u benieuwd naar het exacte bijtelling bedrag? Lees dan meer over bijtelling berekenen.
  • Brandstof: Wat betreft brandstof bent u ook goedkoper uit met een elektrische auto dan met een benzineauto. Zo bent u bij aan benzineauto gemiddeld 12 cent per kilometer kwijt, terwijl u bij een elektrische auto slechts drie tot zeven cent per kilometer betaalt. 

Alles voor gemak: laden & andere praktische zaken 

Wanneer u zakelijk elektrisch gaat leasen, moeten er een aantal dingen geregeld worden. Op onze website vindt u alle informatie om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo begeleiden we u bijvoorbeeld stap voor stap in het aanvragen van elektrische auto. Ook vind u informatie over een elektrische auto met trekhaak en leest u alles over laden in de laadwijzer. Bent u benieuwd hoe zakelijk elektrisch leasen er in de praktijk uitziet? Lees dan over de ervaringen van anderen met elektrisch rijden

Groot aanbod elektrische auto's en bedrijfswagens

Bij DutchLease vindt u een groot aanbod aan elektrische lease auto’s en bedrijfswagens. Staat uw favoriete auto of bedrijfswagen er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben namelijk alle merken en modellen.

Elektrische auto's 2021
De elektrische auto's van 2022
De populairste modellen op een rij
Elektrische bus leasen
Elektrische bus leasen
Minder onderhoud en betaalbare brandstof